تارا فایل

طرح تاسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت


 کارآفرینی
موضوع : طرح تاسیسن وراه اندازی شرکت نامداران صنعت
دوره کاردانی رشته :
حسابداری وبازرگانی

فهرست :
مقدمه
شرکتهای سهامی
انواع شرکتهای سهامی
اساسنامه قانونی شرکت :
1) اسم و مرکز شرکت
2) موضوع شرکت
3) مدت شرکت
4) مقدار سرمایه
5) نوع سهام
سهام
انواع سهام
علل انتشار سهام با نام
علل انتشار سهام ممتاز
انواع امتیازات سهام ممتاز
تفاوتهای شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص
عملیات حسابداری ثبت سرمایه
مراحل قانونی مطالبه وپرداخت بقیه بهای سهام
اوراق قرضه
مجامع عمومی صاحبان سهام
تغییرت در سرمایه شرکت سهامی
موارد افزایش سرمایه شرکت
موارد تبدیل سهام شرکت
الف ) شناسنامه شرکت :
1) تاریخچه ومالکیت
2) تجهیزات وتسهیلات
ب ) سازمان وساختار مدیریتی
خلاصه سوابق تجربی وتحصیلی
ج) فعالیتها وخدمات :
1) برنامه ریزی وکنترل پروژه
2) مشاوره مدیریت ونظارت درعملیات مهندسی وتدارک کالا
3) مشاور مدیریت درنظارت درعملیات ساخت ونصب
4) مشاور مدیریت ونظارت درعملیات راه اندازی وشروع بهره برداری پروژه ها
راهنمای نگارش
خلاصه سوابق تحصیلی وتجربی
خلاصه سابقه کار

انواع فرمهای موجود درشرکت :
فرم مصاحبه وآزمون استخدام شوندگان
فرم درخواست تامین نیروی انسانی
برنامه تامین نیروی انسانی مورد نیاز شرکت
آمار کارکنان برحسب کار وگروههای شغلی وتخصصی
فرم مراحل انجام کار ـ اطلاع رسانی
تعیین وتصویب ضروابط استخدامی
آمار تغییرات نیازهای استخدامی
پرسشنامه نویسی
درخواست استفاده از بیمه گروهی خدمات درمان بیمارستانی وپاراکلینیکی
قرارداد خرید خدمت کارشناسی
فرم درخواست سرویس کامپیوتری
فرم درخواست آموزش کامپیوتری
فرم مصاحبه جهت تهیه سیستم
فرم مراحل انجام کار ـ سخت افزار وشبکه
فرم برنامه ریزی آموزشی کامپیوتر
فرم درخواست سرویس اضطراری
فرم عضویت در شبکه
فرم درخواست سرویس اینترنت
فرم تمدید اشتراک اینترنت

تصاویر

مقدمه :
به نظر کارشناسان ومتخصصین توسعه کشور ایران هم اکنون درحال گذر رسیدن به سمت توسعه پایدار می باشد به منظور عبور از این مرحله بحرانی لازم است با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خود دردنیای کنونی با تعیین اهداف واستراتژیهای مناسب با آن راباموفقیت طی نماید . لذا د رسطح ملی برنامه ای جامع وزیر بنایی مانند لایحه فقر زدائی توجه به مسئله اشتغال جوانان چگونگی خودکفایی واستقلال کشور بر پایه اقتصاد بدون نفت و… درهیئت محترم دولت ومجلس شورای اسلامی مطرح می باشد . اگر چه شاخص هایی مانند نرخ ثبت نام دانش آموزان دختر وپسر درمدارس ، ارائه خدمات بهداشتی درآمد سرانه … هرکدام می تواند در برنامه توسعه نقش اساسی داشته باشد . اما شاخص اشتغال به ویژه اشتغال مولد و پایدار درجهت رسیدن به سوی توسعه همه جانبه از اهمیت خاصی برخوردار است ؟ می تواند در ابعادمختلف اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی جامعه را تحت الشعاع قرار دهد لذا هرگونه طرح وبرنامه ای که بتواند در بازار کار ومیزان عرضه وتقاضا تعادل به وجود آورد وبادرنظر داشتن جوانی جمعیت ایران که درهر سال نیاز به حداقل 800000 فرصت شغلی می باشد این مهم توجه نماید ضروری است زیرا بررسی های به عمل آمده حاکی از آن است که د رشکوفاترین دوره اقتصادی درایران 350000 فرصت شغلی ایجاد شده است در رابطه با ایجاد فرصتهای شغلی مهمترین مسئله ای که مورد نظر قرار می گیرد توسعه کیفی نیروی انسانی است زیرا منابع انسانی عامل اصلی وضرورت رشد وتوسعه اقتصادی ، اجتماعی یا فرهنگی درهرسیستم وجامعه است وبدون رشد وبالندگی استعداد ها وقابلیت های این منابع هیچ سیستم ، سازمان ویا جامعه ای نمی تواند به اهداف توسعه ومولد خود دست یابد . از آنجا که توسعه متضمن حرکت وپویایی است بنابراین ، بایدانعطاف پذیر پیشرونده وبه بیان دیگر پایدار باشد .
توسعه پایدار نوعی حرکت در شرایط مطلوب است که به طور روز افزون درجهت بهره وری تولید کارایی نیروی انسانی وبهینه سازی از منابع طبیعی ودرنهایت بهزیستی انسانها وانحلال فرهنگ انسانی و روابط سالم اجتماعی به پیش رود. از این لحاظ انسان در روند توسعه نقش محوری وراهگشا داشته وبه عنوان عامل وهدف ویا بهره ور و بهره گیر آن قلمداد می شود . بررسی ترکیب سنی جمعیت ایران نشان می دهد کشور ما ترکیب سنی جوانی دارد. براساس آمار ارائه شده درسالنامه آماری سال 72 ، 9/52 درصد جمعیت کشور افراد بین 15تا 14 سال که جمعیت فعال کشور محسوب می شوند تشکیل می دهند. از آنجا که تعدادی از افراد این گروه مولد نبوده وفقط مصرف کننده می باشند مسئولیتی سنگین برعهده دولتمردان ومدیران بخش دولتی قرار دارد که در راس آن هدایت افراد به سوی مشاغل وتخصصهایی است که بتواند استقلال کشور را به دنبال داشته و این مهم بدون برنامه ریزی صحیح ومنسجم ومبتنی بر پایه اطلاعات آماری دقیق ودرست به انجام نمی رسد .
از سوی دیگر نیمی از جمعیت فعال کشور یعنی 36% ونیمی از افراد زیز 14 سال یعنی 21% را دختران تشکیل می دهند. پرسش دراینجا مطرح می شود : چگونه 26% از افراد جامعه دریک کشور که جمعیت فعال مردان می باشند می توانند برای 100% جمعیت تولیدو خدمات رابه وجود آورند؟
چگونه می توان نیمی ا زجمعیت فعال که از لحاظ هوشی مساوی با نیمه دیگر هستند بدین سهمی درتولید نا خالص ملی نداشته باشند .
درایران نیز امروزه جوانان قبل از فکر به هر مسئله ای درجستجوی شغلی خوب وابسته به درآمدی مکفی هستندو صد البته که درآمدخوب را ترجیح می دهند اما از آنجا که دولت به جهت انباشتگی مشکلات موقعیتهای زیادی به جوانان جهت اشتغال نمی دهد این سئوال برای آنان به وجود می آید که به راستی چه باید کرد؟
بسیاری از کارآفرینان می توانند به راحتی به این پرسش پاسخ گویند آنان با استفاده از توانایی فکری و جسمی توانستند کار برای خود آفرینند حال در طریق تولید ویا خدمات .

پیشگفتار :
پس از آنکه آدمی به زندگی اجتماعی روی آورد به تدریج دریافت که تقسیم کار تدبیری است که تولید را آسانتر وسریعتر می کند. با تقسیم کار وتخصصی شدن تولید لازم شدکه هر تولید کننده آنچه را که بیش ازمصرف خود تولید کرده به دیگران بفروشد ودرعین حال آنچه را که از تولیدات دیگران نیاز دارد بخرد. بدین ترتیب مبادله کالاها و خدمات بین افراد وگروههای اجتماعی متداول شد.
شکل وروش مبادله درطول زمان ثابت نمانده وپیوسته تغییر کرده است .بازرگانی اززمانی ضرورت یافت که تقسیم کار د ربین آدمیان متداول شد . مثلاً یک کشاورز گندم وکشاوز دیگری خرما تولید کرد . انگاه این د وکشاورز گندم وخرما مازاد برمصرف خود رابا همدیگر مبادله کردند تانیازهای خود را آسانتر وبهتر برطرف کنند.
در گذشته تولیدبه روشهای دستی وباسرعت کم صورت می گرفت. درنتیجه حجم تولید معمولاً از نیازهای آدمی کمتر بود وفروش کالاهای تولید شده دشواری چندانی نداشت.
انقلاب صنعتی در قرن 18 بابه خدمت گرفتن ماشین جایگزین کردن آن به جای نیروی انسانی تولید را بسیارآسانتر و سریعتر کرد.
مشکلات تولید یکی بعد از دیگری از پیش پای آدمی برداشته شد . جوامع صنعتی توانستند بسیاری از کالاها را به هرمقداری که مایل بودند تولید کنند. مشکل اصلی آنها فراهم کردن مواد اولیه ویافتن بازار مناسب برای این کالا ها بود. همگام با این تحول مفهوم بازرگانی دگرگون شد وتوسعه یافت .
پیدایش سازمانهای تولیدی عظیم و بهتری شدن سبکهای مدیریت ورشد سریع تکنولوژی در قرن بیستم راه را برکارآیی واثر بخشی واحدهای تولید وتولید انبوه هموار کرد . در پرتو این تحقیقات اکنون برخلاف گذشته :
اولاً تولید نه برای رفع نیاز شخص تولید کننده که برای مصرف دیگران وبه دلیل تقاضای آنان انجام می گیرد.
ثانیاً منابع لازم برای تولید وهمچنین بازارهای فروش محصولات تولید شده دستخوش پراکندگی عظیمی شده اند.
مجموعت این شرایط امر مبادله وبازرگانی را به یک فعالیت بسیار جدی ومهم تبدیل می کنند وهرچه زمان می گذرد بر ضرورت ، وسعت واهمیت این فعالیت افزوده می شود .
برای بازرگانی مانند بسیاری دیگر از مفاهیم اقتصادی ، اجتماعی حداقل دونوع تعریف وجود دارد : تعریف حقوقی وتعریف فنی .
تعریف حقوقی بازرگان را می توان درمتون قانونی ازجمله درمتن قانون تجارت یافت درحالیکه تعریف فنی بازرگان را باید درکتابهای اقتصاد جستجو کرد . تعریف حقوقی پس ا زتنظیم وتصویب قانون برای مدتی ثابت باقی می ماند لیکن تعریف فنی پیوسته دگرگون وکاملتر است . باراثر توسعه وتکامل تعریف فنی زمانی فر می رسد که کفایت تعریف حقوقی موردتردید قرار می گیرد وبدین گونه تغییر قانون ضرورت می یابد وتعریف حقوق درجهت تعریف فنی بازسازی می شود .

تاریخچه :
خدمات تولیدی درکشور ایران با توجه به تجربیات اقتصادی کشورهای خارجی در سالهای پس از انقلاب رشد چشمگیری داشته که طی دودهه اخیر به اوج خود رسیده است . لذا دراین راستا اساس وطرح تولیدی یکی از واحدهای تولید روغن های روان کننده در شهر تهران به اجرا درآمد لازم به توضیح است که بنا به تقاضای زیاد بازار مدیران این واحد تولیدی نسبت به احداث این واحد اقدام کردند .
اساساً روغن جزء بهترین روان کننده های موجود می باشد وباید بهترین آنها باشد این فرآورده نفتی معمولاً درکشورهای نفت خیز باکیفیت بهتر ودر دسترس تر از سایر نقاط دنیاست بهتر است درمورد تاریخچه این شرکت عنوان کند که شرکت روغن صنعتی جنوب از سال 1373 مراحل طرح وبرنامه ریزی را طی کرد واستارت کارش زده شد . که در طی دوسال تلاش مداوم ومستمر در سال 1375 توسط جناب آقای دکتر حبیبی معاول اول رئیس جمهور وقت درشهرکت صنعتی شهر تهران شروع به فعالیت کرد .
قابل توجه که مدیرعامل این شرکت درحدود سالهیا 56ـ55 مدرس رشته های تحصیلی انسانی بوده وبا مدرک لیسانس در رشته الهیات شروع به کار نموده که پس ا زگذراندن چندسال به شغل آزاد روی آورده ودر حدود سالهای 72ـ70 درراستای اهداف اقتصادی کشوری طرح احداث این واحد تولیدی را در افکار خود پروراند تا اینکه با تلاشهای بی وقفه شبانه روزی موفق به شروع ونهایتاً در سال 1375 موفق به بهره برداری از آن گشت .

هدف از پروژه :
یکی از اهداف مهم درسی پروژه وکارآفرینی ایجاد انگیزه واعتقاد کافی در دانشجویان برای کاروتلاش ومشارکت جدی در فعالیتهای سالم اقتصادی است که لازمه آن چگونگی بکار بستن تخصصی از یک طرف واز طرف دیگر بکار گیری مهارتهای لازم برای راه اندازی یک واحد کاری ویا انجام کار مفید در محیط های کاری می باشد . از این نظر بعضی از صاحب نظران توسعه کارآفرینی را انرژی محکم موتور توسعه اقتصادی در کشور دانسته اند .
هدف ا زنگارش پروژه برای دانشجویان رشته حسابداری آشنایی با چگونگی ایجاد وراه اندازی یک واحد صنعتی یا خدماتی با توجه به نیاز جامعه وتواناییهای افراد می باشد .

سوابق علمی وتجربی مدیران
ردیف
سمت
درجه تحصیل
رشته تحصیلی
نوع تخصص
سوابق تجربی
1
مدیرعامل
کارشناس
الهیات
مدیریت وبرنامه ریزی
20سال
2
مدیر تولید
کارشناس
شیمی
مدیریت تولید
8سال
3
مدیر فروش
کارشناس
مکانیک سیالات
مدیریت فروش
4سال

شرکت روغن صنعتی جنوب سهامی خاص بوده متشکل از 6سهامدار به سهم های مساوی به شماره ثبت 219
محل کارخانه شرکت صنعتی کرج
دفتر مرکزی : تهران ، میدان ولیعصر ، ساختمان 637 ، طبقه 8 واحد 802
دفاتر قانونی شرکت عبارتند از معین ، کل ، جزء ، انبار ، روزنامه .
سرمایه شرکت 300000000تومان
سرمایه درگردش ازمحل در آمد تسهیلات بانکی واعتبار فروشندگان وپیش دریافت فروش محصولات تامین می شود . درمورد قیمت گذاری محصولات کارخانه هزینه هامورد نظر قرار گرفته مواد اولیه ـ هزینه تولید حساب می شود بعد با درنظر گرفتن درصدی سود قیمت گذاری می شود .
سازمان حمایت از مصرف کننده برروی قیمت تولیدات کنترل داشته ومحدودیت اعمال می کنند.

مراحل اخذ مجوز جهت تاسیس شرکت :
برای تاسیس بایدطرح توجیهی احداث کارخانه به موافقت اداره کل صنایع استان رسیده وبعد از تصویب طرح توجیهی توسط کارشناس اداره صنایع موافقت اصول احداث کارخانه به متقاضی داده می شوند . بعد از دریافت موافقت اصولی با مراجعه با اداره ثبت اسناد واملاک کشور دایره ثبت شرکتها وپس از مشخص شدن هیات مدیره ومدیر عامل واعضاء هیات مدیره وبازرسان شرکت رسمیت پیدا می کند وبعد از رسمیت یافتن شرکت ودرج مشخصات شرکت در روزنامه رسمی وکثیرالانتشار پروانه بهره برداری تولیدبه صاحبان شرکت یا موسسه داده می شود . بطور کلی کسب مجوز برای تاسیس یک شرکت از طریق مراجعه به نهادها وارگانهای زیر صورت می گیرد:
1) وزارت صنایع
2) اداره ثبت اسناده واملاک کشور

وزارت صنایع :
دریافت موافقت اصولی طی مراحل زیر صورت می گیرد:
مرحله اول : مراجعه به اداره کل صنایع دارای تقاضانامه جهت دریافت موافقت اصولی
مرحله دوم : دریافت پرسشنامه از سوی کارشناسان مربوطه ودر آخر صدور موافقت اصولی تحقیق از وزارت صنایع دریافتید قبل از تنظیم پرسشنامه جواز تاسیس پاره ای از مقررات مربوط به صدور موافقت اصولی یابد مورد توجه قرار گیرد.
1) صدور موافقت اصولی موکول به مقایسه وانطباق پرسشنامه های تکمیل شده دریافتی با معیارهای مانند : مناسب ترین قیمت تمام شده صرفه جویی ارزی بیشتر ، استفاده حداکثر از منابع داخلی ایجاد ارزش افزوده بالاترانتخاب تکنولوژی مناسب انطباق ویژگی های کالا با استاندار عملی وبا استانداردهای قابل قبول اثر طرح درایجاد صنایع نقش طراح دردیگر بخشهای اقتصادی پیش بینی جلوگیری از آلودگی های محیطی ، ارائه خدمات بعد از فروش ودیگر معیارهای مشابه می باشد.
2) به طرح های پذیرفته شده در حداکثر 4ماه پس از دریافت طرح موافقت اصول داده می شود ودر مورد طرح های بزرگ ویژه این جهت با نظر معاون طرح وبرنامه قابل تمدید می باشد.
3) از آنجا که درمورد موافقت اصولی ا زذکر عناوین کلی خودداری شود بنابراین متقاضیان با یک نام ، ویژگی ها و فرمول انواع فرآورده های مورد درخواست رابه صورت تفکیکی در پرسشنامه قید کنند.
4) چنانچه متقاضی موافقت اصولی شخص یا اشخاص حقیقی باشد تازمانیکه نسبت به تشکیل شرکت اقدام ننموده اند .
موافقت اصولی صادره به نام شخص یا اشخاص حقیقی صادرمی شود واگر متقاضی شخص یا اشخاص حقوقی باشد صدور موافقت اصولی به نام شخس یا اشخاص حقوقی موکول به دریافت اساسنامه ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها می باشد.
5) متقاضی نمی تواند در یک زمان بیش از دو موافقت اصولی در دست اجرا داشته باشد ودر مورد صدور موافقت اصولی دوم نیز در شرایط مساوی حق تقدم با کسانی است فاقد موافقت اصولی می باشند.
6) در صورتی که در یک زمینه خاص متقاضی واحدشرایط وجودنداشته باشد صدور موافقت اصول دوم بلا مانع است .
7) مدت اعتبار موافقت اصولی از تاریخ صدور یک سال می باشد وحداکثر سه بار و درهر باربه مدت 6 ماه با توجه به پیشرفت اقدامات اجرایی طرح توسط مرجع صادرکننده موافقت اصولی قابل تمدید می باشد.
8) درمناطقی که شرکتهای صنعتی قادر به ارائه خدمات مورد لزوم ارقبیل واگذاری زمین وتامین آب وبرق بوده ویا ظرف مدت 6ماه بعد از عقد قرار داد بتواند خدمات موردنیاز را براساس قرار داد ارائه نماید متقاضی لزوم به احداث واحد صنعتی در شهرک خواهد بود درغیر اینصورت چنانچه متقاضی به مالک زمین مجاز بوده ویا از منابع غیردولتی زمین مناسبی را خریداری می نماید ومی تواند در این زمین با رعایت مقررات مربوطه اقدام به احداث واحد نماید .
ـ موافقت اصولی را با توجه به مقایسه وانطباق پرسش نامه های تکمیلی دریافتی وبا معیارهایی ازقبیل مناسبترین محل ایجاد طرح انتخاب تکنولوژی مناسب انطباق وویژگی های کالا با استاندارد قابل قبول مناسبترین قمیت تمام شده ، صرفه جویی ارزی استفاده بیشتراز منابع داخلی ایجاد ارزش افزوده بالاتر اثر طرح در ایجاد .

بخش اول : تاسیس شرکت سهامی وسرمایه پرداخت شده :
الف ـ موارد کلی وسرمایه درموقع تاسیس شرکت سهامی :
تعریف شرکتهای سهامی ـ عملیات تجاری همواره توسط اشخاص حقیقی انجام نمی شود بلکه اغلب از طریق اجتماع اشخاص متعدد وتحت عنوان شرکت انجام می گیرد تا از طریق جمع آوری وتمرکز سرمایه های افراد بهتر بتوان وسایل پیشرفت هدفهای تجارتی ورسیدن به منافع مورد نظر را فراهم آورد .
اصطلاح شرکت درقانون تجارت تعریف نشده است اما قانون مدنی شرکت را اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی واحد به نحو ا شاعه تعریف کرده است . طبق قانون مدنی شرکت یا اختیاری است یا قهری . شرکت ممکن است تجارتی یا مدنی نیز باشد . شرکت تجارتی شرکتی است که به امور تجاری به شرطی که درقانون تجارت تعریف شده است. اشتغال داشته باشد. شرکت مدنی شرکتی است که درعین حال که به قصد انتفاع تاسیس شده است عملیا آن جزء عملیات تجاری محسوب نگردد. مانند شرکتی که برای معاملات غیر منقول تشکیل می شود .
طبق ماده 1 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. همچنین طبق ماده 2 لایحه قانونی مزبور شرکت سهامی شرکتی بازرگانی محسوب می شود ولا آنکه موضوع عملیات آن اموربازرگانی نباشد.
ـ معمولاً درهرکشوری از طریق وضع قوانین تجاری خاص برچگونگی تشکیل ونحوه فعالیت شرکتهای سهامی نظارت می شود . قوانین مزبور مواردی از قبیل شرایط صدور سهام ، مفهوم سرمایه ، محدودیت در توزیع سود سهام وشرایط حاکم برسهام خزانه وبازخرید سهام را مشخص می کند در لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب اسفند 1347 مقررات وتشریفات مربوط به تشکیل شرکتهای سهامی بیان شده است.

انواع شرکتهای سهامی :
تقسیم بندی شرکتهای سهامی از نظر قانون تجارت به شرح زیراست :
الف ـ شرکت سهامی عام ـ شرکتهایی که موسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را ازطریق فروش سهام به مردم تامین می کنند شرکت سهامی عام نامیده می شود.
ب ـ شرکت سهامی خاص ـ شرکتهایی که تمام سرمایه آنها درموقع تاسیس منحصراً توسط موسسین تامین گردیده است شرکت سهامی خاص نامیده می شود .
درشرکتهای سهامی عام عبارت "شرکت سهامی عامل " ودرشرکت های سهامی خاص عبارت " شرکت سهامی خاص " باید قبل یا بعد از نام شرکت وبدون فاصله بانام شرکت درکلیه اوراق ، اطلاعیه ها وآگهی های شرکت بطور روشن وخوانا قید شود.

مزایای شرکت های سهامی :
عمده مزایای شرکت سهامی به طور خلاصه به شرح زیر است :
1) تعهد هرسهامدار با توجه به تعداد سهام متعلق به وی هنگام توقف یا تصفیه شرکت محدود به سهم وی از حقوق مالی سهامداران واحدتجاری است . سرمایه گذاری انجام شده توسط سهامداران ممکن است به دلایلی بطور کامل از بین برود اما هرسهامدار به دلیل محدود بودن تعهداتش حداکثر مبلغی که از دست خواهد داد سرمایه گذاری انجام شده خواهد بود.
2) جمع آوری وانباشت وسیع وجوه ومنابع مالی از طریق سهامدارانی که هدفهای سرمایه گذاری آنها متفاوت می باشد امکان پذیر است همچنین دستیابی به بازارهای سرمایه گذاری (نظیر بورس اوراق بهادار) ازطریق تشکیل شرکت سهامی میسر خواهدشد.
3) حفظ ، انتقال ، افزایش وادغام سرمایه گذاری به آسانی انجام می گیرد.

معایب شرکتهای سهامی :
عمده معایب شرکتهای سهامی به طور خلاصه به شرح زیر است :
1) احتساب مالیات مضاعف نسبت به سودتحصیل شده (سود تحصیل شده یک بار به عنوان درآمد شخصیت حقوقی مشمول مالیات است ویک بار نیز هنگام توزیعه بین صاحبان سهام مشمول مالیات می شود .)
2) ویژگی غیرمشخص بودن شرکت سهامی ممکن است مشکلاتی را در ارتباط با کنترل سهامداران بر شرکت ایجاد کند .

تشکیل شرکت سهامی :
لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب اسفند 1347 مقررات وتشریفات مربوط به تشکیل شرکتهای سهامی رابیان می دارد. معمولاً درهرکشوری از طریق وضع قوانین خاص بر چگونگی تشکیل ونحوه فعالیت شرکتهای سهامی نظارت می شود . قوانین مزبور نکات اساسی در مورد تشکیل واداره شرکتهای سهامی نحوه نگهداری حسابها ، مقررات مربوط به صدور سهام ، تعریف سرمایه قانونی ، محدودیت ها در توزیع سود سهام ، شرایط مربوط به سهام خزانه ومقررات بازخریدسهام را مشخص می کند .

تشکیل شرکت سهامی خاص :
شرکت سهامی خاص تنها در یک مرحله تشکیل می شود بنابراین برای تشکیل وثبت شرکت سهامی خاص تسلیم اظهار نامه ثبت شرکتها به ضمیمه اساسنامه شرکت که به اوضاع کلیه سهامداران رسیده باشد واسامی اولین مدیران وبازرسان رابه همراه اعلامیه قوی آن ها کفایت می کند .

ماهیت اصلی سرمایه :
از آنجایی که این احتمال وجود دارد که واژه سرمایه توسط گروههای مختلف استنباطهای متفاوتی شود آگاهی از معانی متفاوت مرتبط با سرمایه اهمیت دارد. مثلاً از نظر مسائل مالی واحدهای تجاری ، سرمایه معمولاً بیانگر تمامی احوال واحد تجاری است . ازنظر قانون ، سرمایه آن بخش از حقوق مالی صاحبان سرمایه است که به لحاظ الزامات قانونی باید در واحد تجاری برای حمایت از منافع بستانکاران باقی کرجاند برداشت حسابداران از واژه سرمایه ، حقوق مالی صاحبان سهام است.
حسابداران سپس حقوق مادی صاحبان سهام را به دوگروه ، سرمایه پرداخت شده وسرمایه تحصیل شده ،طبقه بندی می نمایند. سرمایه پرداخت شده اصطلاحی است که برای بیان جمع مبلغ از پیش پرداخت شده توسط صاحبان سهام بکار می رود. سرمایه پرداخت شده شامل ارزش اسمی سهام منتشر شده ، صرف سهام پس از کسر تخفیف (کسر) سهام می باشد.
سرمایه تحصیل شده ، سرمایه ای است که اگر واحد تجاری بطور سود آور فعالیت کند تحصیل می شود وشامل تمامی سودهای توزیع نشده ای است که در واحد تجاری سرمایه گذاری شده است.
درشرکتهای سهامی ، سرمایه متشکل ازتعدادی سهام است برگ ها مدرک مالکیت درشرکت سهامی است .
سهامدار بودن کسب موافقت شرکت د رصورتی که محدودیت ومقرراتی از قبل تعیین نشده باشد ، می تواند سهام او را خریداری کند ، به فروش برساند یا انتقال دهد ، مالکیت ازطریق تملک سهام ، معمولاً دارنده سهام را محق به حقوق اولیه مشخص شرح زیر می سازد:
1) حق مداخله ونفوذ در تصمیمات مدیریت شرکت از طریق شرکت در رای گیری درمجامع عمومی صاحبان سهام .
2) حق سهیم شدن درمنافع شرکت ا زطریق سود سهام پیشنهاد شده توسط هیئت مدیره
3) حق سهیم شدن در توزیع دارائیهای شرکت هنگام تسویه یا ازطریق توزیع سود سهام مازاد بر سودقابل تقسیم .
4) حق خرید سهام جدید صادره توسط شرکت به نسبت سهامی که دراختیار است حق تقدم خرید سهام مانع از تغییر غیر اختیاری مالکیت نسبی سهامداران فعلی می شود . نبود حق تقدم وخرید سهم موجب می شود که درصد سرمایه گذاری سهامداران بدون اطلاعات انها وبه قیمتهایی که برای آنها مطلوب نبوده است . ازطریق صدور سهام جدید اضافی کاهش یابد. برخی از شرکتها این حق را به دلیل مشکلاتی که هنگام صدور سهام جدید بروز می کند برای سهامداران قائل نمی شوند .
حقوق اساسی فوق برای کلیه سهامداران از هرنوع وطبقه وجود دارد مگر آنکه قانون یا اساسنامه (همانگونه که در برگ سهام منعکس است ترتیب دیگری را تعیین کرده باشد .
چون برگ سهام ازادانه از یک سهامدار به سهامدار دیگر انتقال یابد، قوانین تجاری برخی از کشورها نگهداری اطلاعات مربوط به سهامداران را توسط هرشرکت ضروری ساخته است . شرکتها معمولاً به منظور تامین نیازهای قانون، دفتر تحت عنوان " دفتر صاحبان سهام " یا " دفتر سهام " که حاوی اطلاعاتی درارتباط با هرسهامدار و تعداد سهام متعلق به وی می باشد نگهداری می کنند. هرگونه نقل وانتقال سهام دراین دفتر ثبت می شود . ثبت مزبور شامل اطلاعاتی نظیر نام و آدرس سهامدار جدید ، تعداد سهام مورد معامله ، تاریخ انتقال سهام ، شماره اوراق سهام وتعداد سهام می باشد. طبق ماده 4 لایحه قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب اسفند 1347 انتقال سهام با نام باید دردفتر ثبت سهام شرکتها به ثبت برسد وانتقال دهنده یا وکیل یا نمایند ه قانونی اوباید انتقال را در دفتر مزبور امضا کند . هرانتقالی که بدون رعایت شرایط فوق به عمل آید ازنظرشرکت واشخاص ثالث فاقد اعتبار است.

اشتغال ، نقش طراح در دیگر واحدهای اقتصادی پیش بینی روشهای جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، ارائه خدمات بعد از فروش وسایر موارد مشابه ارزیابی شده است .
ب ـ ویژگی های فرآورده های مورد درخواست به صورت تفکیک شده در پرسش نامه قید شده است.
پ ـ هرشخص حقیقی دریک زمان بیش از یک موافقت اصوی نبایستی درخواست کند .
ت ـ مدت اعتبار موافقت اصولی از تاریخ اعتبار یک سال می باشد وبا رعایت ضوابط خاص قابل تمدید است .

شرکت روغن صنعتی جنوب برای راه اندازی کارخانه مجوزات زیر را اخذکرده است :
مجوز تاسیس ، پروانه بهره برداری ، تائیدیه شرکت نفت ، پروانه تاسیس ، مجوز درسازمان محیط زیست ، منابع طبیعی وزارت بهداشت وشهرداری .

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص :
1) دوبرگ اظهار نامه شرکت سهامی خاص وتکمیل ان وامضاء ذیل دراظهارنامه توسط کلیه سهامداران.
2) دوجلد اساسنامه شرکت سهامی خاص وامضاء ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران.
3) دونسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که به امضاء سهامدارای وبازرسین رسیده باشد.
4) دونسخه صورت جلسه هیات مدیره که به امضاء مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
5) فتوکپی شناسنامه کلیه سهامداران وبازرسین .
6) ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس درآنجا بازشده است .

تذکر:
درصورتیکه مقداری از سرمایه شرکت آورده غیر نقدی باشد (اموال منقول وغیر منقول ) ارائه تقویم نامه کارشناسی رسمی دادگستری الزامی است درصورتی که اموال غیر منقول جز سرمایه شرکت قرار دادشود ارائه اصل سند مالکیت ضروری است .
7) ارائه مجوز در صورت نیاز بنابه اعلام کارشناس اداره ثبت شرکتها .

قبل از اقدام به تکمیل نمودن مدارک موارد ذیل را مطالعه فرمایید:
1)حداقل تعداد سهامداران درشرکت سهامی خاص سه نفر می باشد (ماده 3 لایحه اصلاحی قانون تجارت )
2)حداقل سرمایه درشرکت سهامی خاص ازیک میلیون ریال نباید کمتر باشد( ماده 5 لایحه اصلاحی قانون تجارت )
3) پس از تهیه مدارک لازم ( اظهار نامه ، اساسنامه ، صورتجلسه مجمع عمومی موسس ، صورتجلسه هیئت مدیره ، فتوکپی شناسنامه سهامداران و بازرسین ، مجوز درخصوص موضوع در صورت نیاز ) نسبت به تکمیل نمودن آن براساس نمونه فرمهای ضمیمه این راهنما وقید نام شرکت وامضاء ذیل تمام اوراق اساسنامه واظهار نامه اقدام شود.
4) درموقع تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی موسس وفق دستور ماده 1.1 / ل.1.ق.ت) هیئت رئیسه ای مشتمل بر یک رئیس رسمیت جلسه را اعلام ونسبت به :
الف / تصویب اساسنامه
ب / انتخاب هیئت مدیره
ج / انتخاب بازرسان
د / انتخاب روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی های شرکت اقدام می نماید درذیل صورتجلسه مصوبات مجمع توسط هیئت رئیسه باید امضا شود.
5) . الف ـ شرکت سهامی خاص بوسیله هیئت مدیره ای که از بین صاحبان سهام انتخاب شده وکلاً یا بعضاً قابل عزل می باشند اداره خواهد شد (ماده 7. 1. ل. ق. ت )
ب ـ اشخاص حقوقی را می توان به مدیریت شرکت انتخاب نمود . دراین صورت حقوقی یک نفر را به نمایندگی دائمی خود جهت ا نجام وظایف مدیریت معرفی می نماید (ماده 11ل. 1.ق.ت)
ج ـ مجهورین وورشکستگان ومرتکبین به جنایت / سرقت / خیانت درامانت / کلاهبرداری / اختلاس به موجب حکم قطعی دادگاه محکوم شده باشند نمی توانند به مدیریت شرکت انتخاب شوند (ماده 111 ل. 1.ق.ت)
د ـ درصورتیکه مدیری درهنگام انتخاب مالک تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه نباشد بایدظرف مدت یکماه تعداد سهام لازم را به عنوان وثیقه تهیه و به صندوق شرکت بسپارد وگرنه مستعفی محسوب خواهد شد ( ماده 115 ل.1.ق.ت )
ه ـ مدت مدیریت مدیران دراساسنامه معین می شود لیکن این مدت از دوسال بیشتر نمی تواند باشد (ماده 9 .1 ل.1.ق.ت )
و ـ هیئت مدیره دراولین جلسه خود از بین اعضاء هیئت یک رئیس ویک نائب رئیس که باید شخصی حقیقی باشند انتخاب و مدت ریاست رئیس ونائب رئیس نباید از مدت عضویت آنها در هیئت مدیره بیشتر باشد (ماده 119 ل.1.ق.ت)
ز ـ رئیس هیئت مدیره علاوه بردعوت واداره جلسات موظف است مجامع عمومی صاحبان سهام را در مواردی که هیئت مدیره موظف به دعوت است دعوت نماید وهرگاه رئیس هیئت مدیره موقتاً نتوانست وظایف خود راانجامن دهدنایب رئیس به جای وی انجام وظیفه می نماید ( موارد 119 و 120 ل . 1.ق.ت)
ح ـ برای هریک از جلسات هیئت مدیره باید صورتجلسه ای تنظیم وبه امضای اکثریت مدیران حاضر درجلسه برسد . (ماده 123 ل.1.ق.ت)
ط ـ هیئت مدیره باید یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت انتخاب که درحدود اختیارات وهدف تصدی وحق الزحمه او را تعیین نماید . مدیر عامل در عین حال نمی تواند رئیس هیئت مدیره باشد مگر با تصویب 4/3 آراء حاضر درمجمع عمومی (م 124 ل.1.ق.ت) وهیئت مدیره در هر موقع نمی تواند مدیرعامل را عزل نماید وانتخاب مدیر عامل باید با ارسال یک نسخه صورت جلسه هیئت مدیره به ادارات ثبت شرکتها برسد ودر روزنامه رسمی آگهی گردد(ماده 128 ل. ا. ق. ت ) وهیچکس نمی تواند درعین حال مدیریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد (ماده 126 ل.ا.ق.ت)
ی ـ اعضای هیئت مدیره ومدیرعامل شرکت نمی تواند بدون اجاره هیئت مدیره درمعاملاتی که باشرکت یا به حساب شرکت می شود طرف معامله قرار بگیرند ودرصورت اجازه هیئت مدیره بالافاصله باید بازرسی شرکت در جریان امر قرا رگیرد (ماده 129 . ل.ا . ق. ت )
ـ مدیران ومدیرعامل شرکت د رمقابل شرکت اشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانونی یا اساسنامه شرکت یا مصوبات مجمع برحسب مور منفرد 1 یا مشترکاً مسئول بوده و دادگاه حدود مسئولیت رابرای میزان خسارت تعیین می نماید (ماده 124 .ل .ا. ق. ت )
ک ـ مجمع عمومی عادی صاحبان سهام می تواند مقرر دارد با توجه به ساعات حضور اعضاء غیرموظف هیئت مدیره مبلغی به طور مقطوع بابت حق حضور آنها در جلسات پرداخت شود . همچنین د رصورتیکه در اساسنامه پیش یبنی شده باشد مجمع عمومی می تواند تصویب کند که نسبت معینی از سود خالص سالانه شرکت به عنوان پاداشی به اعضاء هیئت مدیره اعظا گردد.(ماده 134 ل.ا. ق.ت )
6) مجمع عمومی عادی هرسال یک یا چند بازرس انتخاب می کند تا برطبق قانون به وظایف خود عمل کند وانتخاب مجدد بازرسان بلامانع است. مجمع عمومی عادی درهر موقع می تواند بازرس یا بازرسان را عزل کند به شرط آنکه جانشین آنها انتخاب نماید ( ماده 144ل. ا. ق. ت) انتخاب اولین بازرسان توسط مجمع عمومی موسس صورت می گیرد (م 145 . ل.ا.ق.ت )
الف ـ بازرسان شرکت کتباً قبول سمت نمایند وقبول سمت به خودی خود دلیل به این است که بازرسی با علم به تکالیف ومسئولیت های خود عهده دار آن گردیده است . ( م 17 . ل.ا. ق.ت)
ب ـ انتخاب بازرس یا بازرسان ( همراه با انتخاب مدیران ) باید درصورتجلسه قید و به امضای کلیه سهامداران برسد (م 20ل.ا.ق.ت ) امضاء ذیل صورتجلسه توسط بازرس حاکی از قبول سمت می باشد.
ج ـ مجمع عمومی عادی بایدیک یا چند بازرسی علی البدل را انتخاب نماید تادرصورت ضرورت یا فوت یا استعفا یا سلب شرایط یا عدم قبول سمت توسط بازرس یا بازرسان اصلی ، جهت انجام وظایف بازرسی دعوت شوند ( م 144ل.ا.ق.ت)
دـ اشخاص ذیل را نمی توان به سمت بازرس شرکت انتخاب نمود .
د/1: مجهورین وکسانی که حکم ورشکستگی آنان صادر شده یا به علت ارتکاب جنایت یا سرقت یا خیانت درامانت یا کلاهبرداری یا اختلاس به موجب حکم قطعی محکوم واز حقوق اجتماعی کلاً یا بعضاً محروم باشند .
د/2: مدیران یا مدیرعامل شرکت
د/3: اقربای وبنی مدیران ومدیر عامل شرکت تادرجه سوم ا زطبقه اول ودوم
د/4: هرکسی که خودیا همسرش از شرکت موظفاً حقوق دریافت می دارد(م 147 ل.ا.ق.ت)
هـ بازرسان ملکفند درباره صحت ودرستی صورت دارایی وصورتحساب دوره عملکرد وحساب سودوزیان وترازنامه ای که مدیران برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه می کنند وهمچنین درباره صحت مطالب واطلاعاتی که مدیران د راختیار مجمع عمومی گذاشته اند اظهار نظرکنند بازرسان بایداطمینان حاصل کنند که حقوق صاحبان سهام در حدود قانون واساسنامه رعایت شده ودر صورتیکه مدیران اطلاعاتی برخلاف حقیقت در اختیار صاحبان سهام قرار دهند بازرسان مکلفند که مجمع عمومی را آگاه سازند (م 148 ل.ا.ق.ت ) وهمچنین بازرسان مکلفند با توجه به موارد فوق الذکر گزارش جامعی راجع به وضع شرکت به مجمع عمومی عادی تسلیم کنند واین گزارش باید لااقل 10 روزقبل ا زتشکیل مجمع جهت مراجعه صاحبان سهام درمرکز شرکت آماده باشد ودر صورتیکه بازرسان متعدد باشند هریک به تنهایی می توانند گزارش را تهیه نمایند .(م 150 ل.ا.ق.ت)
وبازرس یابازرسان می توانند در هرموقع هرگونه رسیدگی وبازرسی لازم را انجام داده واسنادومدارک و اطلاعات مربوط به شرکت را مطالبه ورسیدگی نمایند ومی توانند از نظر کارشناسان امر نیز استفاده نمایند دراین صورت باید حتماً کارشناسی را به شرکت معرفی نمایند .(م 149ل.ا.ق.ت)
ز ـ بازرس یا بازرسان باید هرگونه تقصیر یا تخلف مدیران شرکت را به اولین مجمع عمومی اطلاع دهند ودرصورت اطلاع از وقوع جرمی درحین بازرسی مراتب رابه مرجع قضایی صلاحیت دار اعلام ونیز جریان رابه اولین مجمع عمومی گزارش دهند .( م 151 ل. ا. ق. ت )
ودر صورتی که مجمع بدون دریافت گزارش بازرس یا براساس گزارش اشخاصی که برخلاف ماده ل.ا.ق.ت به عنوان بازرس تعیین شده صورت دارایی وترازنامه وحساب سود وزیان شرکت را تصویب نماید این تصویب اثر قانونی نداشته واز درجه اعتبار ساقط است (م 1542 ل.ا.ق.ت)
ج ـ درصورتیکه مجمع عمومی بازرس تعیین نکرده ویا بازرسان تعیین شده وبه علتی نتوانند گزارش دهند یا از دادن گزارش امتناع کنند رئیس دادگاه صلاحیت دار به تقاضای اشخاص ذینفع مقرر دراساسنامه شرکت بازرس یا بازرسانی راانتخاب تاوظایف مربوط را تاانتخاب بازرس به وسیله مجمع عمومی انجام دهید وتصمیم رئیس دادگاه غیر قابل شکایت است . (استفاده ازم 153 ل.ا.ق.ت) وبازرس یا بازرسان درمقابل شرکت واشخاص ثالث نسبت به تخلفاتی که درانجام وظایف خود مرتکب می شوند طبق قواعد عمومی مربوط به مسئولیت مذی مسئولی جبران خسارت خواهندبود(م 154 ل.ا.ق.ت) وبازرس یا بازرسان نمی توانند درمعاملاتی که با شرکت یا به حساب شرکت انجام می گیرد به طور مستقیم یاغیر مستقیم ذینفع شوند(م156.ل.ا.ق.ت) وتعیین حق الزحمه بازرس یا بازرسان بامجمع عمودی عادی خواهدبود (م 155 ل.ا.ق.ت) .
ط ـ چنانچه هیئت مدیره مجمع عمومی عادی سالانه را در موعد مقرردعوت نکند بازرس یابازرسان شرکت مکلفند راساً اقدام به دعوت مجمع مزبور نمایند ( م 91.ل.ا.ق.ت) هیئت مدیره وهمچنین بازرس یابازرسان شرکت می توانند درمواقع مقتضی مجمع عمومی عادی را به طور فوق العاده دعوت نمایند دراین صورت دستور جلسه باید در آگهی دعوت قید شود.
7) مجمع عمومی موسسین نام روزنامه کثیرالانتشار که هرگونه آگهی راجع به شرکت در آن منتشر خواهد شد تعیین می نماید (استفاده از بند 5 ماده 2ل.ا.ق.ت ) این وظیفه پس ا زتشکیل شرکت به عهده مجمع عمومی عادی خواهد بود. درانتخاب روزنامه حتماً روزنامه کثیرالانتشار بودن روزنامه رعایت شود .
کلیه دعوتهای صاحبان سهام برای تشکیل مجمع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی مربوط به شرکت در آن نشر می گردد به عمل آید ( م 98ل.ا.ق.ت)
8)پس ا زتشکیل وثبت شرکت سهامی خاص هیئت مدیره می باید حداکثر یک هفته از تاریخ ثبت نسبت به تهیه دفاتر قانونی شرکت (روزنامه ـ کل ) وپلمپ دفاتر اداره ثبت شرکتها اقدام نماید.
9) وفق ماده 48 قانون مالیاتهای مستقیم شرکتهای سهامی موظفند ظرف مدت یک ماه ازتاریخ ثبت نسبت به پرداخت مبلغ 2 درهزار حق تمبر (باتوجه به مبلغ سرمایه ) به ادارات دارایی مراجعه نمایند عدم انجام او مذکور در مهلت مقرر مشمول جریمه می شوند .

روش ومراحل ثبت شرکتهای سهامی خاص :
تعیین نام : الف ـ پس ازتکمیل دوبرگ اظهارنامه واساسنامه شرکت جهت پرداخت هزینه تعیین نام به بانک مراجعه وسپس حسابداری دوره ثبت شرکتها با رویت فیش پرداخت نسبت به ممهور نمودن ذیل برگ اظهار نامه اقدام می نماید.
ب ـ چندنام (با توجه به اینکه : 1 ـ نام خارجی نباشد . 2ـ سابقه نداشته باشد . 3ـ دلیل معناومفهوم باشد . 4ـ بافرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته باشد ) انتخاب به واحد تعیین نام اداره ثبت شرکتها مراجعه ومسئولان مربوطه نسبت به تعیین نام اقدام نموده وپس اخذ موافقت ازمسئولین اداره ثبت شرکتها در خصوص نام تعیین شده بعمل آید وسپس این نام باید توسط واحد تعیین نام ثبت دفتر شود .
ج ـ مدارک با توجه به مواردیکه ذکرشد (2برگ اظهارنامه ، 2جلد اساسنامه ، 2نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین ، 2نسخه صورتجلسه هیئت مدیره ، گواهی بانک دایر به پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت، فتوکپی شناسنامه سهامداران وبازرسین ، مجوز {درصورت نیاز} ) تحویل قسمت پذیرش مدارک اداره ثبت شرکتها شده ورسید دریافت می شود وبا عنایت به تاریخ تعیین شده برای اعلام نتیجه درروز موعد برای اخذ نتیجه به باجه اعلام نتیجه اداره ثبت شرکتها مراجعه نمایند.
د ـ در صورتیکه کارشناس اداره ثبت شرکتهای ایرادی درحدامدارک مشاهده ننماید نسبت به تهیه پیش نویس آگهی ثبت اقدام وپیش نویس مربوطه پس از تائید مسئولین اداره ثبت شرکتها تایپ ودرروز مراجعه تحویل متقاضی داده می شود متقاضی می بایستی به بانک مراجعه ونسبت به پرداخت حق الثبت که در ذیل اظهار نامه مبلغ آن قید شده اقدام نماید.

توجه :
قبل از مراجعه به بانک نمایندگی روابط عمومی جهت تعیین مبلغ حق الدرج آگهی تاسیس در روزنامه ای مجمع عمومی موسس واخذ فیش مراجعه شود ومبلغ حق الثبت وحق الدرج یکجا به بانک مربوطه پرداخت شود.
ه ـ پس از پرداخت مبلغ حق الثبت به واحد حسابداری اداره ثبت شرکتها مراجعه وواحدمربوطه پس از رویت فیش پرداختی نسبت به ممهور نمودن ذیل اظهار نامه اقدام می نماید.
و ـ مدارک به قسمت ثبت دفاتر اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود ومسئول مربوطه پس ا زثبت در دفتر وتعیین شماره ثبت شرکت ودرج برروی اظهارنامه اقدام ودر ذیل ثبت دفتر از شخص معرفی شود توسط سهامداران ، (که خود یا ازسهامداران بوده ویا وکیل رسمی شرکت می باشند) باقید ثبت با سند برابر است . امضا اخذ می نماید وسپس آگهی تاسیس تایپ شده باید به امضاء رئیس اداره ثبت شرکتها برسد.
ـ یک نسخه ازمدارک ضبط در پرونده شرکت کرد در بایگانی اداره ثبت شرکتها نگهداری خواهد شد ویک نسخه از مدارک (اظهارنامه یک برگ ، اساسنامه یک جلد ، صورتجلسه مجمع عمومی یک نسخه صورتجلسه هیئت مدیره یک نسخه ) ممهور به مهر اداره شده وتحویل متقاضی می گردد.
ـ متقاضی مدارک خود وپرونده متشکله را به قسمت دبیرخانه اداره برده وپس از ثبت آگهی دردفتر اندیکاتور نسبت به درج شماره ثبت دفترو ممهور نمودن آگهی تایپ شده اقدام ونسخه مربوط به اداره را ضبط می نماید .
ز ـ متقاضی پس ا زتحویل گرفتن مدارک ، نسخه دوم آگهی تاسیس رابه واحد روابط عمومی مستقر در اداره ثبت شرکتها جهت درج در روزنامه کثیرالانتشار شرکت تحویل ونسخه اول آگهی تایپ شده را به دفتر شرکت سهامی روزنامه رسمی جمهوری اسلامی واقع در خیابان بهشت (خ جنوبی پارک شهر) جهت درج درروزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران ( پس از پرداخت حق الدرج که توسط مسئول مربوطه تعیین می شود ) تسلیم می نماید.

توجه :
چنانچه قبل از انتشار روزنامه نیاز فوری به آگهی باشد چندنسخه فتوکپی تهیه وهنگام تحویل اصل آگهی به روزنامه رسمی ،فتوکپی ها توسط دفتر
روزنامه رسمی ممهور به مهر می گرددکه دارای اعتبار مربوطه خواهد بود.
ـ قابل ذکر است که برای اطلاع از کلیه قوانین مربوط به ثبت شرکت می توان به کتاب قانون تجارت مراجعه کرد.

آمادگی برای شروع فعالیتهای شرکت:
پس از ثبت شرکتهای سهامی ( عام یا خاص) اشخاصیکه دارای امضا مجاز هستند به بانک مراجعه وموجود حساب شرکت در شرف تاسیس رابه حساب جدیدی که به نام رئیس شرکت باز می شود انتقال می دهند.
از این پس شرکت آماده برای شروع فعالیتهایی است که در سالنامه به عنوان موضوع شرکت قید شده است.

حفظ حقوق صاحبان سهام واشخاص ذینفع :
برای حفظ حقوق صاحبان سهام واشخاص ذینفع مقرر شده است که ا ستفاده از وجود تادیه شده به نام شرکت در شرف تاسیس ممکن نیست مگر پس از به ثبت رسیدن شرکتها ویا د رموردیکه شرکت در موعد مقرر حداکثر تا 6ماه از تاریخ تسلیم اظهار نامه به ثبت نرسیده باشد ( ماده 22 ل.ق) بعلاوه موسسین شرکت نسبت به کلیه اعمال واقداماتیکه به منظور تاسیس وبه ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند مسئولیت تضامنی دارند (ماده 23 ل.ق) به منظور تکمیل توضیحات مربوط به تشکیل شرکت واساسنامه شرکتهای مزبور را بپردازیم .

اساسنامه :
طرح اساسنامه باید قید تاریخ به امضا موسسین رسیده و مشتمل بر مطالب زیر باشد :
1) نام شرکت
2) موضوع شرکت به طور صریح
3) مدت شرکت
4) مرکز اصلی شرکت ومحل شعب آن اگر تاسیس شعبه موردنظر باشند.
5) مبلغ سرمایه شرکت وتعیین مقدار نقد وغیر نقد آن به تفکیک
6) تعداد سهام بی نام وبانام مبلغ اسمی آنها در صورتیکه ایجاد سهام ممتاز موردنظر باشند. تعیین تعداد خصوصیات وامتیازات اینگونه سهام
7) تعیین مبلغ پرداخت شده وسهم ونحوه مطالبه بقیه مبلغ اسمی هرسهم ومدتی که ظرف آن باید مطالبه شود که به هرمال از پنج سال متجاوز نخواهد شد.
8) نحوه انتقال سهام بانام
9) طریقه تبدیل سهام با نام به سهام بی نام وبالعکس
10) درصورت پیش بینی امکان صدور اوراق قرضه ذکر شرایط وترتیب آن
11) شرایط وترتیب افزایش وکاهش سرمایه شرکت
12) مواقع وترتیب دعوت مجامع عمومی
13) مقررات راجع به حدنصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی وترتیب اداره آنها
14) طریقه شور و اخذ رای واکثریت لازم برای معتبر بودن تصمیمات مجامع عمومی
15) تعدادمدیران وطرز انتخاب ومدت ماموریت انها ونحوه تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت یا استعفا می کنند یا مجهور یا محزون یا بجهات قانونی ممنوع می گردند .
16) تعیین وظایف وحدود اختیارات مدیران
17) تعداد سهام تضمینی که مدیران بایدبه صندوق شرکت بسپارند.
18) قیداینکه شرکت یک بازرس خواهد داشت ویا بیشتر ونحوه انتخاب ومدت ماموریت بازرس
19) تعیین آغاز وپایان سال مالی شرکت وتنظیم ترازنامه وحساب سودوزیان وتسلیم آن به مجمع عمومی سالانه
20) نحوه انحلال اختیاری شرکت وترتیب تصفیه امور آن
21) نحوه تغییراساسنامه

بازرس:
مجمع عمومی یک بازرس اصلی ویک بازرس علی البدل برای متد یکسال مالی شرکت معین می کند .بازرس اصلی یا علی البدل باید درباره صحت صورت دارایی وصورت حساب دوره عملکرد وحساب سودوزیان وترازنامه ای که مدیران برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه می کند وهمچنین درباره صحت واطلاعاتی که مدیران دراختیار مجامع عمومی گذاشته اند اظهار نظر می کنند وگزارش جامعی راجع به وضع شرکت به مجمع عمومی عادی تسلیم کنند.
گزارش بازررس باید لااقل ده روز قبل ازتشکیل مجمع عمومی عادی جهت مراجعه صاحبان سهام در مرکز شرکت آماده باشد تصمیماتی که بدون دریافت گزارش بازرس راجع به تصویب صورت دارایی وترازنامه وحساب سودوزیان شرکت ازطرف مجمع عمومی اتخاذ شود از درجه اعتبار ساقط خواهد بود.
درصورت فوت یا استعفا یاسلب شرایط قانونی بازرس اصلی ویا خود از انجام وظایف قانونی وظیفه اورا بازرس علی البدل انجام خواهدداد.

اختیارات بازرس :
بازرس اصلی یا برحسب مورد بازرس علی البدل می تواند در هرموقع هرگونه رسیدگی وبازرسی لازم را انجام داده واسناد ومدارک واطلاعات
مربوطه به شرکت را مطالبه کرده ومورد رسیدگی قرار دهد.

مسئولیت بازرس:
مسئولیت بازرس اصلی ویا علی البدل در مقابل شرکت واشخاص ثالث طبق مقررات ماده 154 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت می باشد.

حق الزحمه بازرس :
حق الزحمه بازرس اصلی وعلی البدل رامجمع عمومی عادی تعیین می نماید وتا اتخاذ تصمیم مجرد بهمان میزان باقی خواهد ماند.

معاملات بازرس با شرکت :
بازرس اصلی ویا علی البدل نمی تواند در معاملاتی که باشرکت یا بحساب شرکت انجام می گیرد بطور مستقیم یا غیرمستقیم ذینفع شوند .

حدنصاب مجمع عمومی عادی :
درمجمع عمومی عادی حضور دارندگان اقلاً بیش از نصف سهامی که حق رای دارند ضروری است . اگردراولین دعوت حدنصاب مذکور حاصل نشد مجمع برای بار دوم دعوت خواهدشدوبا حضور هرعده از صاحبان سهام که درحق رای دارند رسمیت یافته واخذ تصمیم خواهد نمود بشرط آنکه دردعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.

تصمیمات درمجمع عمومی عادی :
درمجمع عمومی عادی تصمیمات همواره با اکثریت نصف بعلاوه یک آراء حاضر درجلسه رسمیت خواهد یافت مگر د رمورد انتخاب مدیران وبازرسان که مطابق ذیل ماده 88 لایحه قانونی اصلاح قسمتی ا زقانون تجارت عمل خواهد داشت.

اختیارات مجمع عمومی عاد ی:
مجمع عمومی عادی می تواندباستثناء مواردیکه درباره انها درقوانین تعیین تکلیف شده یا اتخاذ تصمیم درباره آنها درصلاحیت مجمع عمومی فوق العاده
وموسس می باشد تصمیم گیری نماید.

حدنصاب مجمع عمومی فوق العاده :
باید دارندگان بیش ا زنصف سهامی که حق دارند حاضر باشند اگر دراولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشد برای بار دوم دعوت وباحضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رای دارند رسمیت یافته واتخاذ تصمیم خواهد نمود بشرط آنکه در دعوت دوم نتیجه دعوت سهامی که حق رای دارند رسمیت یافته واتخاذ تصمیم خواهد نمود بشرط آنکه در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد .

اکثریت درمجمع عمومی فوق العاده :
تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده همواره با اکثریت دوسوم آراء حاضر درجلسه رسمی معتبر خواهدبود.

اختیارات مجمع عمومی فوق العاده :
هرگونه تغییر در موارد اساسنامه یا درسرمایه شرکت یا انحلال شرکت قبل از موعدمنحصراً درصلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد.

بیمه :
بیمه های بازرگانی به معنی تامین وایجادنوعی امنیت وآرامش خاطر برای انسان دربرابر حوادث از ضرورتهای زندگی است واز نظر اسلام مانعی در آن دیده نمی شود وبه عنوان یک معامله صحیح از نظر فقهی ، توسط عده ای از مراجع پذیرفته شده است . این تامین بایدبا پرداخت مبلغهای (قیمت به اندازه خدمت ) ولی در سطح وسیع صورت پذیرد.
ـ بیمه های بازرگانی بدون داشتن یک رابطه باشبکه جهانی بیمه اتکائی انجام پذیر نیست وپیشنهاد می شود این امرازطریق ایجاد یک صندوق اتکائی بین کشورهای اسلامی صورت پذیرد.
ـ بهره وسود تضمین شده مطلقاً برای هرنوع ازدیاد سرمایه و پوشش دربیمه های بازرگانی نظیر بیمه عمر است.
ـ فعالیت دلالان وراهنمایان بیمه های بازرگانی درصورتیکه هدف ایجا تسهیلات وخدمات باشد در نظام بیمه اسلام بلامانع است.
ـ انوع بیمه های مشروع بازرگانی دررابطه با زمینه های عاطفی واخلاقی ، اعتقادی وفرهنگی نه تنها زیانی برای انسانهای ندارد بلکه اگر بتواند نقش خود را درارائه تامین اجتماعی بخوبی ایفانمایند علاوه بر تقویت روحیه انسانها برای پرورش معنوی خود ازهجوم مردم به دانشگاه هاو ادارات نیز جهت کسب مدارک واحکام استخراجی به منظور کسب تامینهای اقتصادی جلوگیری خواهدنمود.
بیمه تامین اجتماعی قانوناً تمام کارمندان رسمی باید بیمه شوند که جز کسورات حقوق کارگر است .

بررسی اقتصادی :
بررسی اقتصادی این طرح تولیدی را می توان به بازاریابی ، شناخت بازار عرضه وتقاضا، رقابت وقیمتها ، نحوه خرید مواد اولیه ،نحوه توزیع وفروش محدود نمود. بررسی اقتصادی را می توان به طریق زیر طبقه بندی کرد :
1) شناخت محصولات تولیدی وبررسی موارد استفاده از آن :
با توجه به اینکه کلیه تولیدات این شرکت به طریق سفارشی است وشامل خصوصیات فیزیکی وشیمیایی مخصوص می باشدومواد مصرفی نیز از بخش تولیدات داخلی تامین میشود ومحصولات تولیدی بخشی از نیاز مصرفی جامعه را تامین می کند و باتوجه به نقطه سفارش کلیه مراحل تولید و مراحل خرید مواد اولیه پیش بینی وبه اجرا در می آید .
2) مشخصات اقتصادی محل اجرا از نقطه نظر محل اجرا:
امکانات محل از جنبه های امکان دسترسی به مواد اولیه وراههای ارتباطی آب وبرق ، تلفن ، نزدیکی به بازارهای مصرف ، کادر متخصص در رابطه با نوع تولیدات وپیچیدگی این صنعت مکان طرح درمهرشهر کرج انتخا ب شده است.
3) وضع بازار محصول د رسالهای گذشته :
وضع بازار محصول درسالهای گذشته با توجه به تولید روز افزون ماشین آلات داخلی ونبود کالاهای مشابه در بازار ودرنتیجه افزایش تقاضا چشمگیر بوده وجای تعمق برای افزایش تعداد کارگاهها می باشد.
4) پیش بینی نیازها :
بررسی وضعیت بازار محصول نشان میدهد که با توجه به میزان عرضه وتقاضای پیش بینی شده صنعت مربوطه ازنقطه اجرا توضیح لازم را دارد
وقابل توسعه است.
5) بررسی وضعیت بازار محلی :
علاوه بر وضعیت بازار مناسب در سطح داخل کشور وحتی در سطح کشورهای همسایه تاثیر بسزایی خواهدداشت ومی توان با افزایش تعداد کارگاهها ورعایت اصول بسته بندی به بازاردست یافت .
6) مواد اولیه وچگونگی تامین آن :
با توج به اینکه بخش زیادی از مواداولیه مضری درداخل تولید می شود وکلیه مواد کمکی وبسته بندی داخلی است می توان باتوجه به سیستم تولید آن مقدار لازم وارداتی راپیش بینی کرده واز خارج وارد کرد.
7) بررسی قیمتها وچگونگی توزیع محصول تولیدی دربازار:
دراین مرحله چون سیستم تولید سفارشی است وخریداران مشخصی می باشند فقط می توان بهترین روش حمل ونقل وتخلیه وبارگیری را بررسی کرد تاکمترین هزینه را در بربگیرد.

بررسی بازریابی داخلی :
شرکتهای مختلف برای بازاریابی وفروش کالاهای خود از یک روش استفاده نمی کنند بلکه آنها با درنظرگرفتن موقعیت خود در بازار از نظر حجم تولیدات وکیفیت آنها وتعدادرقبای اصلی خود روش را برمی گزینند که با استفاده از آن هم کالاهای خود را بهتر به مشتریان معرفی وعرضه نمایند وهم به مرور زمان رقبای خود را از دور رقابت خارج نمایند اکثر واحدهای تولیدی کوچک دراغاز کار توانایی رقابت با شرکتهای بزرگ وصاحب نام ندارند.
بهترین روش برای شرکتهای کوچک پرداختن به تولید کالاهای محدود با کیفیت مناسب تری به سایر رقبا می باشند . تولید اندک برای اینگونه شرکتها مقرون به صرفه تر است .
زیرا اگر درهمان ابتدای امر بخواهند تولید خود را وسعت دهند نه تنها دراین راه موفق نخواهند شد چه بسا همان بازار محدودوکوچک خود را نیز از دست بدهد.

تحقیق در بازار :
تحقیق نمودن در بازار هسته مرکزی هرگونه تلاشی را فراهم می آورد . تحقیق در بازار تمام آن چیزی است که باید درمورد آن بدست آوردن حقایق انجام گیرد تحقیق مزبور عبارتست از : روند پیدانمودن تمام آن چیزهایی است که شما درمورد محصول وخدمات خوی تولید بیابید.
عناصر اولیه پژوهش در بازار طی نمودار زیر بیان شده است :
برای معرفی یک محصول جدید در بازار بایدوظایف مهندسی وبازاریابی باهم ترکیب شود ماسعی نموده ایم که این ترکیب راطی نمودار زیر نشان دهیم .
بازاریابی بین المللی :
با این حال صادرات یک علم ویک تخصص جدی است کافی نیست که شما دارای محصول خوب ، مطمئن و با استانداردهای جهانی باشید . اگر نتوانید بازارمناسب را پیدا کنید وحتی اگر این بازار را پیدا کردید اما نتوانستید با آن تماس برقرار کنید بدانید که درامرصادرات موفق نخواهید بود.
برای آنکه صادرات خود را توسعه دهید تانخستین فروش شما ممکن است مهمترین آنها باشد وشرکت شما رابرای داشتن فرصت های سود آور در بازارهای بین المللی متقاعد سازد. اجرای یک برنامه صادرات موفق ، نیازمند طراحی دقیق اولیه ساخت وعناصر اصلی آن مطالعه بازار وبرنامه ریزی فروش می باشد. عنصر دوم مجاب نمودن شرکت خودتان وسازماندهی برای صادرات است.

بررسی بازار :
برآورد پتانسیل بازار برای محصولات وخدمات ، نیازمند ارزیابی عوامل مثل حجم بازار، رقابت ، نوع محصول مورد نیاز ، منابع لازم وراه حل های مختلف توزیع می باشد.
رقابت :
رقابت یک عامل مهم دیگر است چه کسی در موارد موردنظر شما فروش می نماید؟ آن ها محلی هستند یا صادرکننده ؟ نقاط ضعف آنها در محصول وخدمات وتوزیع چیست ؟
برای پاسخ دادن به این سئوالات با جمع آوری مدارک فروش رقباومطالعه مطالب کلیدی آنها شروع می نمایند گفتگوی حضوری یک نیازحتمی است.
ـ صادرکنندگان دیگر نمایندگی های فروش وشرکت ها واتاق های تجاری منابع اطلاعاتی خوبی برای گرفتن اطلاعات درمورد رقبا می باشند . لیکن شما نیازمند گفتگو باکاربران واقعی نیز هستند گرچه مخلوط نمودن تماسهای فروش با گفتگو درمورد رقبا برخلاف عقل است لیکن درعمل غیرقابل اجتناب می باشد . اطلاعت لازم برای تحلیل شما درمورد رقبا بایداز مصرف کنندگان واقعی به دست آید.

مشتریان به چه نوع محصول یا خدماتی نیاز دارند :
شما باید میزان نیاز بازار را برآورد نمایید. آنچه که مشتریان ایرانی را راضی می کند ممکن است مشتریان خارجی را راضی ننماید به جز
مسئله کیفیت ، احتمال اختلاف درسلیقه ها ونیازها وجوددارد.

سفارش نمونه :
جستجوی تحقیقی ، شبکه های محلی نمایندگی وماموریت های فروش می توانند اطلاعات بسیاری درمورد استانداردهای صنعتی ونیاز مشتریان دربازارهای صادراتی به شما بدهند لیکن هیچ کدام مانند ریسک یک سفارش نمونه از یک مشتری کلیدی در بازار مقصد نیست تابتواند عملاً شما را در آن بازار درگیر نماید. درگیر شدن با این ریسک نیازمندآمادگی کامل وداشتن یک سازمان مستحکم به عنوان پشتیبان است.
بازدیدهای افراد کلیه شما ومشتریان در این مورد ضروری است . چه قبل وچه بعد از گرفتن سفارش نمونه ، اگر چه گرفتن سفارش نمونه ممکن است پردوسینه باشد لیکن برای یک مشتری عمده به ریسک آن می ارزد.
برنامه ریزی برای ارتباطات :
برای آماده شدن جهت ریسک یک سفارش باید مطمئن بود که شما وسازمان مشتری شما آماده برقراری ارتباط هستند. حداقل یک نفر را در هر شرکت به عنوان مسئول تماس معرفی نمایید روی یک محدوده راتوافق نمایید. درطرف خود قواعدی را برای وپاسخ بر اساس برنامه ریزی پاسخ گویی زمانی مورد توافق تعریف نمایید.

منابع مورد نیاز:
صادرات پرهزینه است بنابراین شما بایدهزینه افراد، مسافرت وایجاد روابط جدید وتطبیق محصولات با نیازهای بازار خارجی راتامین نمایید. افرادی که برای یک برنامه صادراتی نیاز دارید ، ارزان هستند.
یک مدیر صادرات ، حقوق ومزایای قابل توجهی دار جذب خواهدنمود. ازنیازمند داشتن تجربه ، استقلال ومهارتهای فروش وزبان خارجی ،خودداری ، صبر وتمایل به مسافرت های متعدد وطولانی می باشد بخش های خدمات فنی ، فروش داخلی وخدمات مشتریان نیز نیازمند داشتن مهارتها وآموزشهای لازم برای بازارهای صادراتی می باشند .
توزیع :
دراین مورد هیچگاه یک راه مشخص ، بهترین راه نبوده است ونیازمند تفکر زیادی می باشد . نیاز شما ازکشوری به کشور دیگر متفاوت بوده وشما درهمه کشورها نیازمند داشتن نماینده نیستند. دربرخی از کشورهای آسیایی ممکن است بتوانید تعداد انگشت شماری ا زمشتریان عمده را مدیریت نمایید به شرط آنکه مانند شبکه یک شرکت چندملیتی دارای سازماندهی خدمات وفروش پویایی باشد که این امر با وجود شبکه با وجود شبکه عالی تلفن و دورنگار کاملاً امکان پذیراست.
اگر شما تصمیم دارید بایک نماینده یاتوزیع کننده کارکنید به رابطه فی مابین احترام گذارند . اگر بعدها متوجه شدید که درانتخاب نماینده دچار اشتباه شده اید . ممکن است او را جایگزین نمایید یا این که به رابطه خاتمه دهید. پس سعی ننمایید که همکاران خود را دور بزنید. دورزدن تنها باعث بحثهایی می شود که شمارا از اهداف اصلی دور میسازد. هنگامی که تمامی ابعاد بازار مورد بررسی خود را به خوبی دریافتید ومعتقد شدید که این فرصت حرکت شما به جلو را توجیه می نماید حال نیازمند تائیدیه به مدیریت عالی وهیات مدیره شرکت خودهستید. توسعه صادرات یک کار بزرگ است که نیازمند تخصیص منابع از سوی شرکت شما می باشد. پس یک پشتیبانی بالا ازسوی شرکتتان موردنیاز است.

برنامه ریزی فروش:
هنگامیکه پشتیبانی سطح بالا دارید می توانید برنامه ریزی فروش خود را سازماندهی نمایید. شما می توانید تمام اطلاعات جمع آوری شده درهنگام تحقیقات بازاریابی وآنچه را که از آن فراگرفته اید به منظور تعیین دقیق کارهای اصلی مانند تشخیص وپیدانمودن مشتریان کلیدی سازماندهی ، پشتیبانی فنی آموزشی کانال های توزیع خود به کار ببرید.

مشتریان عمده :
همانند فروش داخلی ، فروش به مشتریان کلیدی از اهمیت بالایی برخودار است. آنها کی هستند؟ چه هستند ؟ وفرصت مناسب چیست ؟ شماچگونه نفوذ می نمایید؟ کارخانه های خارجی شرکتهای چندملیتی ،هدفهای خوبی برای شما می باشند . سعی نمایید تاباکار زیاد روی ارتباطتان با این شرکتها بتوانید شرکای خارجی آنها را پیدا نمایید.
پرس وجو ازمشتریان محلی اولین گام ارزشمند دربدست آوردن اطمینان از دور نماهای کلیدی صادرات می باشد.

پشتیبانی فنی :
حتماً بودجه وطرح لازم رابرای پشتیبانی فنی داشته باشید. افرادی راکه قادر به انجام آن هستند پیدانماییدومنابع لازم را برای آن که آنها بتوانند کارخود را انجام دهند مهیا نمایید.

آموزش کانالهای توزیع:
ابزارهای لازم باری آموزش نمایندگان وتوزیع کنندگان شما حیاتی هستند. پس مهم است که پول لازم رابرای ایجاد آن خرج نمایید. ضمناً فراموش ننمایید که به طور منظم نمایندگان یا توزیع کنندگان خود را با اطلاعات جدید با تماس به دور نگه دارید .
شما باید بودجه لازم برای دیدار وارتباط منظم را پیش بینی نمایید.

مسئولیتهای فروش:
افراد بخش داخلی شما آسانترین افرادی هستندکه حجاب می شوند لیکن این کار نیازمند مقداری تلاش ازسوی شماست قرار دادن افراد درحالتی که خودرابه جای مشتریان خارجی احساس نمایید بسیار مشکل است.

مدیریت وحسابداری :
حیاتی است که افراد بخش مالی خود را درهنگام معاملات همراه داشته باشید . بخش بین المللی بانک شما می تواند به شما کمک نماید . آموزش رسمی درمورد تجارت بین المللی نیز قابل دسترسی است. هنگامی که مشتریان باشماملاقات دارند . افراد بخش مالی نیز باید با آنها آشنا شوند.

گزارش بانک مرکزی از آخرین تغییرات شاخصهای مهم اقتصادی کشور :
رشد اقتصادی 4/2 درصد مازاد تراز بازرگانی 2/6 میلیادر دلار ، ذخایر ارزی بین المللی 8/1 میلیارد دلار گروه اقتصادی شاخصهای مهم اقتصادی کشور درسال 1378 از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی نشان می دهد که رشد اقتصادی کشور در سال گذشته 4/2 درصد ارزش افزوده نفت صنفی یک درصد کشاورزی صنفی 3درصد وساختمان 12 درصد وصنایع ومعادن 4/4 درصد بوده است.
این گزارش می افزایددر سال 1378 روزانه 3میلیون و373 هزار بشکه نفت تولید شد که نسبت به تولید 2میلیون و666 هزار بشکه ی روزانه درسال قبل از آن 8 درصد کاهش داشته است. دراین سال برای 3هزار و387 واحد جدید صنعتی با سرمایه گذاری معادل 10هزار و 330 میلیارد ریال پروانه بهره برداری صادر شد که نسبت به سال قبل از آن ازنظر تعداد پروانه 5/29 درصد واز نظر حجم سرمایه گذاری 2/62 درصد رشد نشان می دهد .
برپایه گزارش درسال 1378 از کل صادرات کشور به میزان 19هزار و 126 میلیون دلار صادرات کالاهای غیرنفتی 3هزارو 456 میلیون دلار وصادرات نفت وگاز 16 هزار و 270 میلیون دلار بوده است همچنین میزان واردات کالابه کشور 13 هزارو 511 میلیون دلار گزارش شده است که نشان می دهد تراز بازرگانی کشور دراین مدت 6میلیارد و 5/2 میلیون دلار مثبت بوده است.
همچنین براساس این گزارش ایران در سال گذشته توانست باتوجه به بهبود قیمت نفت ذخایربین المللی خودرا افزایش دهدومیزان ان را از منفی یک میلیارد و 572 میلیون دلار به مثبت یک میلیارد و 845 میلیون دلار برساند.
تعریف قرارداد:
به طور کلی وبدون ورود در مباحث دقیق وجزئی نظری باید" عقد " و"قرارداد" را در دو واژه مترادف تلقی کنیم عقد ماده 183 قانون مدنی چنین تعریف کرده است :" عقد عبارت است ا زاینکه یک یا چندنفر در مقابل یک یا چندنفر تعهد براوی نمایند ومورد قبول آنها باشد.
ماده 10 قانون مدنی می گوید : " قرارداد های خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقدنموده اند درصورتیکه مخالف صریح قانون نباشد نافذ است ."
بنابراین تعهد " حسن " به اینکه چیزی رابرای " حسین " بسازد یا چیزی را برای او از جایی حمل کنند یا چیزی را درمقابل اخذ ثمن یا عوض به او تحویل دهد درصورت قبول " حسین " مصداق قرارداد است .
برای دوری گزیدن از اشکالات وایرادات وارد بر تعریف عقد، حقوقدانان تعاریف دیگری نیز برای آن پیشنهاد کرده اند . منجمله " عقد توافق دویا چند اراده است که به منظور ایجاد آثار حقوقی انجام می شود" به هرحال مامجال وقصد واردشدن دراین مباحث را نداریم وآگاهی کل واجمالی مفهوم قرار داد را به شرح فوق کافی می انگاریم .

عنوان قرارداد :
منظور ا ز" عنوان قرارداد" نام واسمی است که طرفین برای قرارداد خود انتخاب می کنند. معمولاً در آغاز هرقرارداد ودرصدر صفحه اول به عباراتی نظیر" قرار داد فروش " ، " قرارداد بیع " ، " قولنامه " ، " مبایعه نامه " " قرارداد رهن واجاره " ، " قرار داد کار " " قرارداد مدیریت " برمی خوریم . چنین به نظر می رسد که بیشتر تنظیم کنندگان غیرمتخصص قراردادها اهمیت چندانی برای این عناوین قائل نیستند ونوشتن آن را فقط برای خالی نبودن عریضه لازم می دانند. البته این مسامحه روانیست وعنوان قرار داد از جهات مختلف اهمیت دارد مادراینجا مسائلی را که درتعیین عنوان قرارداد باید ملحوظ باشد برمی شماریم .

مسئله استفاده از اسامی عقودمعین :
عقود معین چنان عقودی هستند که قانونگذار برای آنها اسم وعنوان خاص درنظر گرفته وشرایط وآثار خاص قانونی قائل شده است.این عقد عبارتند از : بیع ، معاوضه ، اجاره ، مزارعه ، مساقات ، مضاربه ، شرکت ، ودیعه، عاریه ، قرض ، قمار وگروبندی ، وکالت ، ضمان عقدی ، حواله ، کفالت ، صلح ، رهن وهبه همچنانکه گفتیم قانونگذار شرایط تحقق هریک از این عقود را دقیقاً تعیین کرده است وقتی این شرایط جمع ویکی از این عقود محقق شده آثار واحکام آن نیز که در قانون مشخص است جاری می شود .
احکام عقود معین در مواد338 تا 824 قانون مدنی بیان شده است . درگزینش کمی ا زعناوین " عقودمعین " برای قرار داد خود باید به مواردی توجه کنیم :
وقتی عنوان بیع یاشرکت یا … رابرای قرار داد خود انتخاب می کنیم باید قبلاً کلیه موادمربوطه به عقد مورد نظر رابا دقت د رقانون مدنی وسایر قوانین مرتبط با قضیه مثل قانون تجارت یا قانون روابط موجر ومستاجر یا قانون کار مطالعه کنیم . دراین مورد اعتماد به حافظه وخوانده های مبتنی بهیچوجه صلاح نیست.
علاوه براین باید حداقل یکی از تفسیرهای قانون مدنی را درخصوص موردمطالعه کنیم تا ازوجود ابهامات ومواردمحل مناقشه واختلاف آگاه شویم . ضمناً باتوجه به طبع قراردادی که درصدد انعقاد آن هستیم وهمچنین به مقتضای موضوع قرار داد ممکن است بررسی قوانین دیگری غیراز قانون مدنی ومراجعه کتبی جز کتابهای حقوقی مدنی لازم شود. مثلاً وقتی موضوع قرارداد خرید وفروش " مال غیرمنقول " است ناچار باید ضوابط ماده 46 به بعد قانون ثبت اسناد واملاک واشکالات ومحدودیتهای ناشی از آن درنظر گرفته شود.
یازمانیکه بحث از " شرکت " مطرح است حتماً باید به قانون تجارت هم مراجعه شود ومسئله تضامنی بودن شرکت مدنی ثبت نشده (به موجب ماده 220 قانون تجارت ) مدنظر باشد.
یاآنجا که قرارداد به زمینهای شهری یا اراضی کشاورزی مربوط می شود باید به قوانین مربوط به زمینهای کشاورزی و آئین نامه ها ومقررات مربوطه مراجعه گردد. یاوقتیکه سخن درباره نقل وانتقال حق کسب وپیشه وتجارت (ویا آنچه که به سرقفلی تعبیه می شود ) باشد. توجه به قانون روابط موجر ومستاجر مصوب سال 1356 وماده واحده ا لحاقی به قانون روابط موجر ومستاجر مصوب 1362 ( که تبصره الحاقی مصوب آبان 1365 است ) لزوم قطعی دارد.
به هر حال وقتی عنوان یکی از عقود معین رابرای قرار داد خود انتخاب می کنیم باید به خاطر داشته باشیم بسیار محتمل است پس از تصویب قانون مدنی قوانینی به تصویب رسیده باشد که دامنه اعمال ضوابط قانون مدنی را وضیق یا حتی اعمال این ضوابط را منتفی کرده باشد .

ترجیح استفاده از عناوین کلی در قرار دادها :
با توجه به آنچه که گفته می شود اگر درخصوص انطباق شرایط احکام عقدی از عقد معین بر قراردادی که قصد تنظیمش را دارید تردید وابهامی وجوددارد. عنوان طبق" قرار داد " رابدون صنعت خاص برای آن برگزینند." تاعنوان " باعث بروز اشکال نشود ومتن قرارداد تکلیف روابط طرفین را روشن کند.

خسارت ناشی از عدم انجام تعهد وروشهای برخورد با آن :
وقتی متعهد به تعهد خود عمل نمی کند واز این خلف وعده خساراتی به متعهد له وارد می شود ، متخلف بایدزیان وارده بر متعهد له را جبران کند.این خسارت وقتی قابل مطالبه است که :
ـ مدت معینی برای انجام تعهد تعیین شده باشد .
ـ این مدت منتفی شده باشد یادرحالتی که تعیین زمان انجام تعهد بامتعهد له باشد.متعهدله ثابت کند که اجرای تعهد را مطالبه کرده است ( با ارسال اظهارنامه رسمی )
ـ لزوم جبران خسارت در قرار داد تصریح شده باشد یا به حکم قانون یاعرف متخلف به جبران خسارت مکلف باشد .
ـ عدم ایفاء تعهد به علت تحقق قوه قاهره (فورس ماژور)نباشد.
این تذکر رالازم می داینم که حتی درمواردیکه عرف یا قانون به لزوم جبران خسارت دلالت دارد بهتر است این مورد د رقرارداد تصریح شود .
نظر به اهمیت مسئله " فورس ماژور " ومصادیق آن ، این مطلب را مستقلاً بررسی می کنیم :

قوه قاهره ومسائل مربوط به آن :
قوه قاهره یا فورس ماژور عامل خارجی است که اجرای قرار داد رابرای متعهد غیر ممکن می سازد. درصورت تحقق قوه قاهره وعدم انجام تعهد به این علت نمی توان از متعهد متخلف مطالبه خسارت کرد.
فورس ماژور وقتی باعث رفع مسئولیت متعهد می شود که :
اولاً: عامل بازدارنده یک عامل خارج از وجود شخص متعهد باشد.
ثانیاً: متعهد با توجه به ضوابط عقلی وعرفی ـ قادر به مقابله با این عامل خارجی نباشد.
ثالثاً : این عامل خارجی غیر قابل پیش بینی باشد.

مصادیق قوه قاهره :
عواملی نظیر زلزله وسیل و طوفان وجنگ داخلی یا حمله دشمن خارجی واعتصاب وشورش وحریق وامثالهم ـ بدون قید همه ـ از مصادیق فورس ماژور هستند.
جنگ داخلی یا خارجی واعتصاب وامثالهم که درزمان عقد قرارداد درجریان باشد وطرفین هم به وجود آن عالم باشند مصداق فورس ماژور نیست . معذلک بهتر است به این موارد د رقرارداد تصریح شود : مثلاً :
" جنگی که دراین زمان ( یادرزمان انعقاد این قرارداد ) درخلیج فارس درجریان سات ازنظر اجرای مفاد این قرارداد ، قوه قاهره محسوب نمی شود وطرفین با آگاهی از شرایط جنگی وآثار وعواقب ناشی از این شرایط اقدام به عقد قرارداد کرده اند. "
نحوه برخودر با قوه قاهره :
راه حلهایی که در قرارداد برای حالات تحقق فورس ماژور می توان پیش بینی کرد ، به قرار زیر است :
الف : درموارد فسخ یا انفساخ باید تکلیف کارهای انجام شده وتعهدات طرفین تا زمان فسخ یا انفساخ روشن شود.
به طور خلاصه ، باید توجه کرد که درموقع فسخ یا انفساخ تکلیف مطالبات متقابل حقوق کارگران وکارمندان تجهیزات وماشین آلات ، مصالح پای کار ، مالیاتها وهزینه های بیمه به طور روشن ودقیق معلوم شود.
ب ـ آیا نوسانات شدید اقتصادی (صرف نظر از علت آنها که ممکن است از موارد تحقق فورس ماژور باشد ) فی نفسه از مصادیق فورس ماژور محسوب می شود ؟
مثال بارز این مورد نوسان شدی قیمت ارز است نظر غالب اینست که این موارد را نمی توان از مصادیق قوه قاهره شمرد . زیرا طبق تجارت اقتصاد ریسک را دارد. لذا آنچنان قوه قاهره ای رافع مسئولیت است که به هیچ طریقی قابل دفع ونفی نمی باشد وصرف دشواری یاگرانی ، راههای مقابله با قوه قاهره وباعث رفع مسئولیت متعهد نیست. معذلک بهتر است این معنی در قرارداد تصریح شود .
مثلاً… نوسانات اقتصادی وافزایش یا کاهش نرخ ارز وتغییرات نرخ تورم وتحریمهای اقتصادی یا وضع تعرفه های گمرکی جدید ازنظراجرای مفاد این قرارداد ازمصادیق فورس ماژور محسوب نمی شود.
ج ـ اگربه موجب قرار داد مقرر شده باشد که تعهدات طرفین درحدت وجود فورس ماژور به حالت تعلیق درآید و سپس از زوال قوه قاهره اجرا شود وپس از زوال قوه قاهره شرایط چنان تغییریافته باشد که اساس توافق رادگرگون کند تکلیف چیست ؟
چون این موضوع می تواند باعث مناقشه وباعث گردد .بهتر است تکلیف این مورد هم درخود قرارداد تعیین شود . مثلاً: " پس اززواب فورس ماژور در صورتیکه هزینه انجام تعهدات طرفین به نسبت آنچه که در قرارداد حاضر پیش بینی شده بیش از … درصد افزایش یافته باشد ، این قرارداد فسخ خواهد شد.

تبصره ـ ملاک تشخیص این مورد شاخص بانک مرکزی است یا :
تبصره ـ ملاک تشخیص این مورد نظر دوتن از کارشناسان رسمی دادگستری است که هریک از ایشان رایکی از طرفین انتخاب خواهند نمود درصورتیکه این دوتن توافق نکنند نفرسومی را انتخاب خواهند کرد که در اظهار نظر شرکت کند . پرداخت هزینه کارشناسی بالمناصفه خواهد بود.

نحوه جبران خسارت یا الزام به انجام تعهد :
وقتی متعهد از انجام تعهدش خودداری می کند دومسئله مطرح می شود یکی مسئله انجام اصل تعهد ، دیگری موضوع جبران خسارت وارده ناشی از عدم انجام یا تاخیر درایفاء تعهد برای این موسسه راه حلهای مختلفی می توان در قرار داد پیش بینی کرد.

اولاً: انجام موضوع تعهد از طرف متعهد له به خرج متعهد :
دراین حالت متعهدله راساً موضوع تعهد را انجام می دهد وهزینه این اقدام را از متعهد می گیرد. بدیهی است که در این حالت متعهد له به فکر صرفه جویی رعایت غبطه متعهد متخلف نخواهدبود . درقرار داد این حالت می تواند به شرح زیر منعکس شود :
" درصورتیکه طرف دوم تعهد موضوع قرارداد را انجام ندهد، طرف اول راساً دراین خصوص اقدام خواهد کردو طرف دوم مکلف است هزینه های انجام شده را کلاً پرداخت کندو طرف دوم حق اعتراض به میزان هزینه های انجام شده یا نحوه انجام کار را ندارد.
تبصره ـ انجام تعهد به نحوه ومشخصات وشرایطی خواهدبود که در قرا رداد پیش بینی شده وطرف اول به تغییر کمی وکیفی کارمجاز نیست .

ثانیاً: تعین خسارت روزانه :
در قرارداد تصریح می شود بابت هرروز تاخیر درانجام موضوع قرارداد یا تاخیر درتحویل مبلغی پرداخت شود .
تبصره ـ پرداخت اینوجه با زمانیکه تعهد اجرانشده ادامه خواهد یافت ولو اینکه مبلغ پرداختها از کل مبلغ استحقاقی طرف دوم بابت انجام قرا رداد فراتر رود .

ثالثاً : تعیین خسارت روزانه وانجام تعهد به خرج متعهد :
این حالت جمع بین دوحالت قبلی است .
تبصره 15ـ مشخصات کمی وکیفی کار به شرح پیش بینی شده در قرارداد خواهدبود.
تبصره 2ـ طرف اول اجرای قرار داد یاادامه اجرای آنرا ـ درصورتیکه عملیات اجرایی پس از آغاز قطع شده باشدـ با ارسال اظهارنامه از طرف دوم مطالبه خواهد کرد. اگر طرف دوم ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ اظهارنامه کاررا شروع نکندیا ادامه ندهد ، طرف اول وضع کار را با جلب نظر کارشناس تامین دلیل خواهد کردوبلافاصله نسبت به انجام تعهد اقدام خواهد نمود . مدت اجرای کاردراین حالت نباید از مدتی که کارشناس ضمن تامین دلیل برای تکمیل کار تعیین می کندبه علاوه 10% تجاوز کند.
تبصره 3ـ جریمه تاخیر از روز ابلاغ اظهار نامه برذمه طرف دوم مستقر خواهد شد.

رابعاً: پرداخت خسارت مقطوع :
دراین حالت مبلغ معینی بابت خسارت به متعهد له پرداخت می شود .برحسب مورد این پرداخت می تواند بدل انجام تعهد باشد یا نباشد.
تبصره ـ دراین حالت هزینه کار نباید از هزینه تعهد در قرارداد به علاوه %… (درصد تجاوز کند ) بدیهی است که درکلیه این موارد باید تکلیف کارهای انجام شده قبلی وحسابهای طرفین روشن شود . روش معمولی ومنطقی درمواردی که قسمتی از تعهد انجام شده وتخلف متعهد با انجام مابقی کار رااز جانب متعهد له ایجاب می کن استفاده از تامین دلیل با جلب نظر کارشناس است .
مجری قرار تامین دلیل وکارشناسی منتخب دادگاه وضع موجود ومیزان کار انجام شده راضبط ومکتوب می کنند وبه ا ین ترتیب مشخص می شود که چه مقدار از کارانجام شده مربوط به شخص متعهد است وطبعاً محاسبه کارهایی که از آن به بعد انجام می شود آسان خواهد بود.

خامساً : نحوه جبران درحالتی که موضوع تعهدوجه نقدباشد:
هرگاه موضوع تعهد پرداخت وجه نقد باشد ، می توان طرق مختلفی را د رقرارداد پیش بینی کرد:
الف ـ هرگاه قرار است وجه مورد نظر به اقساط مسترد شود می توان شرط کرد که در صورت تاخیر درپرداخت هرقسط مابقی اقساط حال شود ودفعه واحده قابل مطالبه باشد.
ب ـ می توان برای دیر پرداختن وجه ، خسارت تاخیر تادیه پیش بینی کرد.

صرفه جوی ارزی :
باتوجه به اینکه ایران کشوری است درمنطقه آسیای میانه وکشورهای آسیای میانه ازمنابع نقتی خوبی برخوردار هستند لذا طبعاً از صادرات این محصولات منافع خوبی به دست می آورد وقطعاً واردات این محصولات به ایران با هزینه های بیشتر از تولید داخل خواهد بود.
لذا تولید مواد روان کننده سود بازرگانی خوبی داشته و صرفه جویی ارزی قابل توجهی اعمال داشته .

کنترل کیفیت :
طبعاً هرکارخانه ای برای کنترل کیفیت محصولات خود باید یک واحدکنترل به این نام دارا باشد این واحد دراین شرکت دورکلیه شرکتهایی از این است . باید یک آزمایشگاه کامل با یک تجهیزات آزمایشگاهی مربوط داشته باشد.
ـ درموردکیفیت روان کننده ها این محصولات به اختصار شامل روغن های صنعتی ، گریس ها وغیره می شوند . هرکدام تحت استانداردهای خاصی معرفی میشوند که این استانداردها درسطح کلیه جهان شناخته شده ومعتبر می باشند به طورمثال اگر شما محصولی رابا یک استاندارد خاص معرفی کنید این محصول برای تمام افراد مشخص شده خواهد بود مسئول آزمایشگاه لیسانسه رشته شیمی می باشد شامل دونفر در شرکت موردتحقیق ما.

سیستم فروش کالا:
از این شرکت بدین شکل است که درهر شهر یک یاچند نفر عاملیت فروش وجود دارند که شرکت به طور مستقیم با آنها در ارتباط بوده وصرفاً وفقط با افراد فوق الذکر معامله می کند که نام آنها به صورت واسطه اجناسی را به صورت خرده فروشی به مصرف کننده عرضه خواهند کرد.
1

1


تعداد صفحات : 56 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود