تارا فایل

تکنولوژی و شبکه اطلاع رسانی با سیستم Min



مقاله:

تکنولوژی و شبکه اطلاع رسانی با سیستم Min

منابع:

www.Bultanbeynoolmellali.com

www.networkonline.com

www.mahnameh.com

امنیت شبکه:
امنیت دشوار است، امنیت گران قیمت است . این دو عبارت بازگو کننده نظرات افرادی است که برای ارتباطات الکترونیکی خود نیاز مبرم به امنیت را دریافته اندو به دنبال آن هستند. کلمه "امنیت شبکه های تجاری" یا "Enterprice network security" با افزایش درک شرکتها از ریسکهای موجود و همچنین توسعه نرم افزارهای کاربردی در محاورات متداول تر شده است.
گرچه جمله ذیل در ابتدا ممکن است نگران کننده باشد، اما حقیقتی است انکار ناپذیر اینکه "امنیت مطلق وجود ندارد" زیرا: تنظیمات تجهیزات ناکافی است، حملات جدیدی طراحی می شوند و نرم افزارها باگهای امنیتی دارند. بهترین کارهایی که هر شرکت می تواند انجام دهد عبارتند از تشخیص ریسکها و نقاط ضعف ها، تصمیم گیری بر این موضوع که چه چیزی بحرانی است، و سپس پیاده سازی سیاستهای امنیتی است با کارآیی بالا. همچنین این مسئله مهم است که تحقیق شود آیا سیاستهای امنیتی بدرستی اجرا می شوند که این امر متضمن مونیتورینگ فعال ترافیک روی شبکه و انجام بررسی دوره ای مجوزهای امنیتی است.
امنیت شبکه موضوعی است پیچیده. این مساله تا حدودی ناشی از وفور تکنولوژی های امنیتی قابل دسترس می باشد. در اینجاست که برای شروع پیاده سازی استراژیهای امنیتی، با توجه به امکانات قابل دسترس و تشخیص تهدیدات بالقوه و بالفعل باید با تکیه بر مشاورین متخصص سریعاً اقدام نمود.
Routing چیست؟
Routerها در شبکه برای مدیریت ترافیک شبکه و یافتن بهترین مسیر برای ارسال اطلاعات استفاده می شوند. در این مبحث می کوشیم انواع الگوریتم های مسیر یابی مورد استفاده در شبکه های کامپیوتری و نحوه کار آنها را به صورت اختصار شرح دهیم
مسیریابی، عملیات انتقال اطلاعات از مبدا به مقصد است. Routing معمولاً با Bridging مقایسه می شود. اولین تفاوت این است که Bridging متعلق به Data Link Layer می باشد. در صورتیکه Routing متعلق به Network Layer است. این تفاوت باعث می شود که در فرآیند انتقال اطلاعات از اطلاعات متفاوتی می شود

اجزاء Routing:
Routing وظیفه انجام دو کار عمده را دارد، تعیین بهینه ترین مسیر و انتقال گروههای اطلاعاتی (Packets) از طریق شبکه که این موضوع Switching نامیده می شود. بر خلاف Switching، تعیین مسیر کمی پیچیده است.

تعیین مسیر:
یک متریک، یک استاندارد برای سنجیدن است. مثل طول مسیر که در الگوریتمهای مسیریابی استفاده می شود. برای مسیر یابی این الگوریتمها جدولهای مسیر یابی دارند و اطلاعات مسیر با توجه به الگوریتم تغییر می کنند.
این جدولها، اطلاعات متنوعی دارند. مثلاً next hop به یک Router می گوید که به یک مقصد مشخص می توان بصورت بهینه از طریق یک Router مشخص که همان hop بعدی است رسید. وقتیکه یک Router یک Packet را می گیرد، آدرس مقصد را چک می کند و سعی می کند رابطه ای بین آن و hop بعدی برقرار کند.
Router ها با هم رابطه برقرار می کنند و از طریق رد و بدل کردن پیام، جدولهای Routing را می سازند. پیغام Routing update، معمولاً تمام یا قسمتی از جدول Routing را در بر دارد. با بررسی جدول بقیه Router ها، هر Router، می تواند یک توپولوژی دقیق از شبکه برای خود ترسیم کند. نوع دیگری از پیغام ها، اعلام عمومی Link – State است. که به بقیه Router ها در مورد وضعیت رابطهای فرستنده اطلاعات می دهد.

Switching:

الگوریتمهای Switching معمولاً ساده و یکسان هستند. در بیشتر مواقع، یک host معین می کند که باید به یک host دیگر یک Packet بفرستد و هنگامیکه آدرس Router را بدست آورد. host مبدا یک Packet آدرس داده شده را به یک آدرس فیزیکی می فرستد و یا پرتو کل و آدرس مقصد. حال Router نگاه می کند که ببیند آیا می تواند آنرا forward کند یا نه. اگر نتوانست آنرا رها می کند اگر توانست به hop بعدی می فرستد. و این کار در hop های بعدی بصورت مشابه تکرار می شود.

الگوریتمهای مسیریابی :

این الگوریتمها با توجه به چندین مشخصه ممکن است تغییر کنند: اول هدف طراح باعث تغییر الگوریتم خواهد شد. دوم اینکه چندین روش مسیریابی وجود دارد که هر کدام تاثیر خاص براطلاعات موجود در گره های زیرساخت ارتباطی شبکه می گذارند.

اهداف طراحی:

بهینه بودن: به معنی انتخاب بهترین مسیر است، که وابسته به میزان متریکها خواهد بود مثل تعداد hop ها و یا تاخیری که ایجاد می شود (توسط هر hop)
ساده بودن: به این معنی که این الگوریتمها باید تا حد ممکن کارآمد باشند در عین حالیکه نرم افزار آنها پیچیده نباشد و هزینه بالایی هم نداشته باشد.
همگرایی سریع: به معنی این است که اگر در کار شبکه اختلالی ایجاد شد. مثل اشکال در کار سخت افزار شرایط بار زیاد، 000، Router همچنان با کارکردن صحیح ادامه دهد. به دلیل اینکه از کار افتادن Router ها ممکن است خسارتهای سنگینی به بار آورد.
انعطاف پذیری: به معنی این است که باید به سرعت و با دقت با محیط اطراف خود سازگار شوند.
دو روش برای ارسال بسته های اطلاعاتی در شبکه های کامپیوتری مطرح است که هر یک از آنها امروزه به نحوی مورد استفاده قرار می گیرند:
روش مدار مجازی یا VC:

در این روش قبل از ارسال، ابتدا یک مسیر بین مبدا و مقصد برقرار می شود. مبدا با ارسال یک بسته کنترلی خاص با یک شماره ویژه برروی شبکه اعلام می کند که خواستار برقراری ارتباط با یک مسیریاب خاص می باشد .هر مسیر یاب که آن بسته را دریافت کند ضمن پیداکردن یک مسیر مناسب برای آن دسته ،شماره آن را در جدولی درج می کند و از آن به بعد هر بسته ای که با این شماره وارد شود از همان مسیری که برای بسته اول انتخاب شده بود به سمت مقصد هدایت می شود.
از ویژگیهای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* نیاز به آدرس IP نیست .
* نیاز به اجرای الگوریتم مسیریابی برای هربسته نمی باشد.
* بسته ها به ترتیب به مقصد می رسند
* احتمال گم شدن بسته ها به علت اشتباه در عمل مسیریابی وجود ندارد.

روش دیتا گرام (datagram)

در این روش، هر ماشین میزبان پس از آنکه بسته ای را تولید کرد، تحویل اولین مسیریاب در دسترس می دهد. مسیریاب ها مختارند بر اساس شرایط ترافیکی وتوپولوژیکی، مسیری رابرای آن بسته انتخاب کرده و آن بسته را روی آن مسیر ارسال کنند. از ویژگیهای این روش مسیریابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* هر بسته نیاز به آدرس IP دارد.
* برای هر بسته باید مسیریابی جداگانه انجام شود
* بسته ها در مقصد به ترتیب تولید در مبدا‍ دریافت نمی شوند. لذا نیاز به فرآیند تنظیم ترتیب بسته ها در مقصد وجود دارد
* توزیع بسته ها روی مسیرهای متفاوت خواهد بود.

انواع الگوریتمهای مسیریابی:

الگوریتمهای مسیر یابی را می توان با دو دیدگاه دسته بندی کرد:
* 1- از دیدگاه روش تصمیم گیری ومیزان هوشمندی
* 2- از دیدگاه چگونگی جمع آوری وپردازش اطلاعات زیر ساخت ارتباطی شبکه
از دیدگاه اول، الگوریتم ها به دو دسته ایستا و پویا تقسیم می شوند در الگوریتم های ایستا هیچ اعتنایی به شرایط ترافیکی وتوپولوژی شبکه نمی شود. در الگوریتم های این گروه، مسیریابها از جداول پیش ساخته مسیریابی استفاده می کنند.
از ویژگیهای خانواده الگوریتم های مسیریابی پویا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* مسیر یابی براساس آخرین وضعیت توپولوژیکی وترافیک شبکه انجام می شود
* جداول مسیریابی هرT ثانیه یک بار بهنگام می گردند
از دیدگاه دوم الگوریتمهای مسیریابی به دو دسته تقسیم می شوند: متمرکز و غیر متمرکز
درحالت متمرکز (Global) هر مسیریاب باید اطلاعات کاملی از زیرساخت ارتباطی شبکه داشته باشد. یعنی
* هر مسیر باید تمامی مسیریاب های دیگر، ارتباطات بین آنها و هزینه هر خط را دقیقاً بشناسد.
* براساس اطلاعات مرحله 1، ساختمان داده گراف زیرساخت شبکه تشکیل می شود.
* بر اساس ساختار داده ای تشکیل شده از زیرساخت ارتباطی شبکه در مرحله قبل، برای یافتن کوتاهترین مسیر بین هر دو مسیر یاب از الگوریتمهای یافتن کوتاهترین مسیر، نظیر الگوریتم Dijkstra استفاده می کنیم
این الگوریتمها را الگوریتم های LS نیز می گویند چرا که الگوریتم مسیریابی برای مسیریابی به اطلاعات کاملی از زیرساخت شبکه و هزینه ارتباط بین هر مسیریاب نیازمند است..
در حالت غیر متمرکز، مسیریاب اطلاعات کاملی از زیر ساخت شبکه ندارد، بلکه فقط قادر است هزینه ارتباط با مسیریاب هایی که بطور مستقیم و فیزیکی با آنها در ارتباط است را محاسبه وارزیابی نماید. سپس در فواصل زمانی منظم ، هر مسیریاب جدول مسیریابی خود را برای مسیریاب های مجاور، ارسال می نماید. هر مسیریاب با دریافت جداول ارسالی و مقادیری که خودش مستقیماً اندازه گیری کرده ، با یک الگوریتم بسیار ساده جدول خودش را به هنگام می نماید. در این روش، برای مسیریابی هر بسته ، فقط یک جستجو در جدول مسیریابی کافی است. از این نقطه نظر که این الگوریتمها درگیر اجرای الگوریتم های پیچیده مسیریابی نظیر دیجکسترا در مسیریابی نیستند و تنها با یک جستجو در جدول مسیریابی قادر به یافتن مسیر مناسب هستند، لذا از پیچیدگی مناسبی برخوردارند این گروه را الگوریتمهای DV نیز می گویند
روش ارسال سیل آسا (ایستا)

یکی از روشهای ایستای مسیریابی که برای ارسال بسته های همگانی (فراگیر) کاربرد دارد (مثلاً اعلام جداول مسیریابی و یا ارسال بسته های کنترلی خاص) روش سیل آسا است
در این روش هر مسیر یاب با دریافت اینگونه بسته ها آن را روی تمامی مسیرهای خروجی خود (به غیر از مسیری که بسته را از آن دریافت کرده) ارسال می نماید. این کار تضمین می کند که هر بسته به تمامی مسیریاب های زیر شبکه در سریعترین زمان ممکن برسد.
مشکل این روش با بودن حلقه در گراف زیرساخت ارتباطی شبکه نمایان می شود. وجود حلقه های موجود در گراف زیر ساخت ارتباطی شبکه باعث می شود فرآیند تکرار بسته های فراگیر هرگز خاتمه نباید. برای حل این مشکل راه حلهایی نیز اندیشیده شده است:
روش اول برای حل این مشکل، قرار دادن طول عمر برای بسته ها می باشد. در این روش، یک فیلد شمارنده در سرایند بسته قرار داده می شود وبه ازای عبور بسته از هر مسیریاب یکی از آن کم می شود تا به صفر برسد. وقتی به صفر رسید، بسته از شبکه حذف می گردد
روش دوم برای حل این مشکل، قرار دادن شماره شناسایی برای بسته ها است. در این روش، برای هر بسته فراگیر ارسالی در شبکه، یک شماره شناسایی منحصربفرد و یکتا درج می شود. مسیریابی که بسته ای را یکبار دریافت کند شماره آن را در جدولی ثبت می نماید. با دریافت یک بسته فراگیر، شماره شناسایی آن در جدول مورد جستجو قرار می گیرد و اگر قبلا بسته ای با آن شماره دریافت شده بود، بسته از شبکه حذف می گردد.

بررسی الگوریتمهای LS:

در خانواده الگوریتمهای مسیریابی متمرکز یا LS هر مسیر یاب باید عملیاتهای زیر را انجام دهد:
* شناسایی مسیریابهای مجاور وبدست آوردن آدرس آنها:
* این مرحله به سادگی و با ارسال Hello Packet برای مسیریابهای مجاور انجام می گیرد. در پاسخ به این بسته هر مسیریاب موظف است بسته جواب که حامل آدرس IP است را برای مسریاب ارسال کننده پیام، بفرستد.
* اندازه گیری هزینه مسیریاب های مجاور:
* هر مسیریاب در این الگوریتم موظف است، تاخیر هر یک از خطوط خروجی خود را اندازه گیری نماید. برای این منظور، هر مسیریاب با ساخت یک بسته Echo و دریافت بسته Echo Reply و محاسبه زمان مابین ارسال بسته و دریافت پاسخ آن هزینه خط ارتباطی خود با مسیریاب مجاور را محاسبه می کند.
* ساخت یک بسته حاوی تمامی اطلاعات مسیریاب های مجاور
* در این مرحله بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از شبکه، هر مسیریاب مبادرت به ساخت یک بسته اطلاعاتی موسوم به بسته LS می نماید. فیلدهای اطلاعاتی موجود در این بسته به قرار زیر می باشند:

IP
تولیدکننده بسته

شماره
ترتیب بسته

طول
عمر بسته

جدول
هزینه مسیریابهای مجاور
(IP, Cost)

ارسال بسته آماده شده در مرحله قبل به روش سیل آسا برای تمامی مسیریابهای شبکه و دریافت و ذخیره سازی بسته هایی که از مسیریابهای دیگر دریافت شده است
دو سئوال در این مرحله مطرح است. نخست اینکه چه موقع بسته های LS درشبکه ارسال می شوند؟ و سوال دیگر اینکه مکانیزم ارسال این بسته ها در شبکه چگونه است؟
بسته های LS به روش سیل آسا در شبکه توزیع می شوند. اما در پاسخ به سئوال نخست مبنی بر زمان ارسال این بسته ها می توان سناریوهای مختلفی را در نظر گرفت:
در یک حالت می توان در بازه های زمانی مشخص، مبادرت به ارسال بسته های LS در شبکه نمود. مشکلی که در این روش پیش می آید، غرق شدن لحظه ای شبکه در بسته های LS بی شماری است که از جانب مسیریابها ارسال می شوند. به بیان دیگر در این روش، برای لحظاتی کل شبکه غرق در بسته های LS می شود که این خود ازدحام در خطوط شبکه را به همراه دارد
در حالت دوم، زمانی بسته های LS در شبکه توزیع می گردند که یک تغییر اساسی در زیر ساخت ارتباطی شبکه رخ دهد (مثلا اضافه شدن یک مسیریاب دیگر به شبکه یا حذف یک مسیریاب)
در هر حال بسته های LS به روش سیل آسا در شبکه توزیع می گردند. برای آنکه این بسته ها در شبکه در یک حلقه تکرار ارسال نامتناهی قرار نگیرند، برای هریک از بسته ها یک فیلد شماره ترتیب در نظر گرفته شده است. هر مسیریاب با دریافت یک بسته LS از مسیریابهای مجاور، ابتدا بررسی می کند که آیا قبلا بسته ای را از آن مسیریاب با آن شماره ترتیب دریافت کرده است یا خیر؟ در صورت جدید بودن بسته، مسیریاب ضمن درج اطلاعات موجود دربسته در یک جدول موقت، آن را روی تمامی خروجی های خود به غیر از کانالی که بسته را از آن دریافت کرده است ارسال می کند.
به این ترتیب با اتخاذ این تدبیر، از قرارگیری ارسال بسته ها در یک حلقه بی نهایت جلوگیری می شود، اما هر مسیریاب موظف است که شماره ترتیب بسته های LS خود را که در هر مرحله ارسال می کند، حفظ نماید و در هر بار ارسال یکی به آن اضافه نماید تا در مراحل بعدی بسته های LS با شماره جدید و غیر تکراری ارسال شوند. وقتی مسیریاب بسته ای را با یک شماره خاص از یک مسیریاب دیگر دریافت کرد، دیگر بسته ای با شماره کوچکتر از آن شماره را از آن مسیر یاب قبول نمی کند. شماره بسته ها معمولا اعدادی 32 بیتی هستند
اما این تدبیر مشکل دیگری را به همراه دارد.: اگر یک مسیریاب به هر دلیلی از کار بیفتد وبخواهد مجدداً وارد شبکه شود چه باید بکند؟
هر بسته Ls یک فیلد طول عمر دارد. (مثلاً 10 دقیقه) اگر ظرف این مدت، هیچ بسته معتبری از مسیریاب صاحب Ls مذکور دریافت نشود، آن مسیریاب از جدول حذف می گردد و به این ترتیب یا اعمال این قاعده که مسیریاب حذف شده از جدول مسیریابی، وقتی که بخواهد به شبکه برگردد، بسته های ارسالی از طرف او با هر شماره ای دریافت خواهد شد مشکل حل می شود.
استفاده از الگوریتم مناسب برای یافتن مسیر بهینه

وقتی که یک مسیریاب بسته های LS را از تمامی مسیریابهای شبکه دریافت کرد، می تواند ساختمان داده گراف زیرشبکه را تشکیل داده و بر اساس آن اقدام به پیدا کردم بهترین مسیر (مسیر با کمترین هزینه) بین هر دو گره نماید.
یکی از روشهای معروف مسیریابی، که اکثر مسیریابهای مدرن امروزی نیز از آن استفاده می کنند، الگوریتم دیجکسترا است.
ر آوریل سال 2001 اولین نیروگاه براساس توربین احتراقی پیشرفته مدل W501G، Siemens Westing houseدر واحد پنج McIntosh فلوریدا وارد بهره برداری تجاری شد. در حال حاضر تعداد هفت واحد از توربینهای مدل W501G در بهره برداری تجاری وجود دارد و انتظار میرود ده واحد دیگر از این مدل نیز در مدت دوازده ماه دیگر وارد بهره برداری تجاری شود. شرکت Siemens Westing houseدر معرفی توربین مدل W501G به بازار جاییکه شرکتهای دیگر با مشکل مواجه شده بودند موفق عمل کرد. توسعه تکنولوژی توربین گازی پیشرفته به نوبه خود یک وظیفه پیچیده میباشد اما بسیاری از تولیدکنندگان دریافتند که بزرگترین چالش آنها در همان چند ماه اولیه بهره برداری تجاری در متقاعد کردن بازار به اینکه محصول جدیدشان قابل اعتماد خواهد بود و برآورنده همه توقعات است به وجود می آید. توربین مدل W501G زیرنظر بخش برنامه سیستمهای توربین پیشرفته انرژی (Advanced Turbine system) مربوط به بخش آمریکایی انرژی توسعه یافت. هدف از اجرای چنین برنامه ای که به مدت ده سال به طول انجامید عبارت بود از گسترش تکنولوژی که باعث کاهش هزینه برق، دستیابی به انعطاف پذیری سوخت (Fuel flexibility) کاهش آلاینده زیست محیطی NOx به کمتر از 9ppm و افزایش کارایی سیستم به شصت درصد برای سیستمهای سیکل ترکیبی با مقیاس کاروری (Utility-Scale) . سطح کارایی شصت درصد برای سیستمهای توربین گازی سیکل ترکیبی به مدت طولانی به عنوان یک هدف دستیافتنی مطرح بوده است. از آنجایی که رسیدن به این قبیل اهداف نیازمند به تحقیق است شرکت siemens westing houses قسمتی از تکنولوژیهای داخلی مدلهای ابتدایی W501G را به منظور تکمیل آن محصول به منظور دستیابی به کارایی شصت درصد معرفی کرد. این استراتژی جدید به این شرکت اجازه داد تا یک تجربه تجاری یا تکنولوژیهای جدید از قبیل خنک سازی بخار Steam cooling به دست آورد. سیستم H شرکت جنرال الکتریک GE که همچنان تحت برنامه ATS توسعه یافته بود، به عنوان اولین سیستم سیکل ترکیبی که قادر است به سطوح کارایی شصت درصد دست یابد معرفی گردید و بازار با علاقه مفرط منتظر شروع اولین طرح سیستم H میباشد که قرار است در اواخر امسال در Baglan Bay ، ویلز راه اندازی شود. توربین مدل W501G به یک کارایی سیکل ترکیبی خالص پنجاه و هشت درصد دست یافت و دستیابی به سطح کارایی شصت درصد چیزی است که شرکت در نظر دارد از طریق تکمیل تکنولوژیهای توربین گازی siemens westting house به دست آورد. (نقل قول از پروفسور Klaus Riedle رئیس بخش توربین گازی تولید نیروی (siemens westtig house. با نوع ابتدایی از توربین W501G ما امیدوار هستیم کارایی پنجاه و هشت درصدی را نشان دهیم. (نقل قول از Riedle ما همچنین امیدواریم به کارایی پنجاه و نه درصد و کارایی شصت درصد که در مرحله بعدی توسعه به عنوان یک هدف میطرح است، دست پیدا کنیم.
مشخصه های پیشرفته: توربین مدل W501G بزرگترین و پربازده ترین واحد قدرت 60HZ در عملیات تجاری جهانی است. این توربین با مشخصات 2600F(14270)3600r/min است که به منظور عملیات سیکل ترکیبی طراحی شده . این توربین شامل یک کمپرسور محوری شانزده مرحله ای با بازده بالا، یک محفظه احتراق متشکل از شانزده مشعل (Combustor) با ناشر آلاینده زیست محیطی خشک و پایین و یک توربین واکنشی چهار مرحله ای است. یکی از ویژگیهای طرح پیشرفته این ماشین عبارت است از ترکیب سیستمهای خنک کننده توربین گازی و چرخه بخار این ترکیب اجازه می دهد تا بازده گرمایش روی ماشینهای دیگر از خانواده W501 که اساس آنها نیز براساس طرح W501G است افزایش یابد. طرح پروانه مدل W501G که برگرفته از سری 501 میباشد شامل یک پروانه واحد است که بوسیله دو یاتاقان با بالشتک قابل تنظیم خمیده حمایت میشود. آن پروانه دارای یک طرح پیچ و مهره ای است و از کمپرسور و دیسکهای توربین تشکیل شده و به یکدیگر پیچ شده اند. کمپرسور (تراکم ساز) : این کمپرسور براساس طرح کمپرسورهای سری 501 است و تشکیل دهنده تکنولوژی است که تحت برنامه ATS گسترده و معتبر شده است. دیسک و پروانه مربوطه برگرفته از موتور 501F میباشد و به منظور دستیابی به جریان و بازدهی که به منظور دستیابی به نیروی لازم و نرخهای گرمایش (Heat rates) موردنیاز مییاشد طراحی شده کمپرسور فوق دارای یک نسبت فشار 19: l است. مشعل (Combustor): مشعل شامل 16 مشعل حلقوی قوطی مانند واحد است و مجهز به سیستم با انتشار (PLN)NOx پایین و خشک Siemens westting house میباشد که برای دمای احتراق بالا (the increased firing temperature) طراحی شده. مراحل سوخت چندگانه برای کاهش آلاینده های زیست محیطی، دینامیکهای مشعل و دماهای فلز یک انعطاف پذیری فراهم می آورد.مدل ابتدایی W501G به منظور دستیابی به آلاینده زیست محیطی NOx در سطح 25ppm طراحی شده شرکت Siemens westting house به دنبال کاهش بیشتر این آلاینده زیست محیطی میباشد. هر کدام از شانزده مشعل ذکر شده دارای یک گذرگاه است که گازهای احتراق داغ را به بخش مجاور آن توربین انتقال میدهد. گذرگاهها قادر به انجام عملیات در دمای بالای (1427C) 2600F هستند در حالیکه استفاده از مواد متعارف راحفظ میکنند زیرا این گذرگاهها، گذرگاههای مدار بسته ای هستند که با بخار خنک میشوند. پوششهای حافظ گرمایش (TBC) دمای بالا به منظور محافظت از گذرگاهها و بهبود مدت خدمت دهی استفاده می شوند. گذرگاههای خنک شونده با بخار به توربین گازی این امکان را می دهند تا در سطح دمای بالای پروانه فعالیت کند در حالیکه دمای خروجی مشعل را اساسا مانند توربین گازی W501F بوسیله حذف خنک سازی ضعیف گذرگاهها حفظ میکنند. خنک سازی گذرگاهها با استفاده از یک چرخه بخار مدار بسته برای توربین گازی و سیکل ترکیبی مفید است، از آن جهت که هوای کمتری از کمپرسور برداشته میشود و میتواند به منظور تولید نیرو و پیش اختلاط اضافی به منظور کاهش آلاینده زیست محیطی NOx استفاده شود، همچنین بدین دلیل برای سیکل ترکیبی مفید است که گرما را به داخل سیستم بخار گرمایش مجدد انتقال میدهد. بخش توربین: توربین مدل W501G براساس طرح چهار مرحله ای مدل W501F میباشد هر چند که توربین مدل W501G دارای قطعات کمتری است. پره این توربین با استفاده از تحلیل جریان سه بعدی پیشرفته طراحی شد که به طرحهای بال واره (air foil) پیشرفته منجر شد و بازدهی آیرودینامیک بالایی رابدست آورد. سیستم خنک سازی روتور، دیسکتهای توربینNiCrMoV را در دمایی حفظ میکند که آن دما به منظور حفظ دیسک زیر محدوده خزش (creep range) ماده کافی باشد.
ترکیب سیستم: در عملیات سیکل ترکیبی، توربین مدل W501G از یک سیکل به شدت یکنواخت استفاده میکند که این سیکل به منظور حداکثر کردن خروجی و بازدهی آن طراحی شده در حالیکه از یک طرف انعطاف پذیری عملیاتی را حفظ میکند از طرف دیگر شرایط خنک سازی را فراهم میکند گذرگاههای مشعل (Combustor) خنک شده با بخار توربین مدل W501G نیازمند به یک منبع قابل اعتماد از بخاری است که از سیستم فشار متوسط عرضه میگردد و به عنوان گرمایش مجدد داغ به توربین بخار برمیگردد. تعادل بخار فشار متوسط که به بازیافت گرما از ژنراتور بخار (HRSG) گسترده شده برای خنک سازی توربین گاز استفاده نمیشود. این بخار با بخار بازگرمایش سرد قبل از ورود به بخش بازگرمایش HRSG ترکیب میشود. این چرخه دارای شرایط کیفیت آب ترکیبی نرمال است و به سرعت میتواند سطح خالص بخار توربین گازی قابل قبولی را در مدت شروع تولید کند حتی وقتی با آب نسبتا ناخالص برای پرکردن ابتدایی اقدام میشود. بلیره های کمپرسور میان مرحله ای، برای خنک سازی اجزا ثابت توربین و برای آغاز به کار توربین گازی استفاده میشوند. توربین مدل W501G همانند مدل W501 هوای استخراج شده را با یک مبدل گرمایش در آن سیکل خنک کرده سپس هوا را قبل از آنکه به توربین گازسوز برگردانده شود تصفیه میکند. انرژی بدست آمده از هوای خنک کن (Coolingair) به منظور تولید نیروی توربین بخار اضافی به داخل سیکل انتقال داده میشود. تجربه عملی: نمونه ابتدایی از توربین مدل W501G در نیروگاه واحد پنج Mcintosh در Lake Land Electric در ایالت فلوریدا به روش سیکل ساده در سال 1999 به اجرا درآمد این توربین حدودا به مدت یکسال قبل از ورود به بهره برداری تجاری و تبدیل شدن به سیکل ترکیبی تحت بررسی و آزمایش قرار گرفت. همانند یک دستگاه سیکل ساده توربین مدل W501G در Lake Land به منظور تولید بخار شامل یک بویلر یک بارگذر once through steam generator) ) میباشد. این دستگاه در حال حاضر یک دستگاه سیکل ترکیبی یک به یک میباشد و حدود 2000 ساعت احتراق فراهم آورده. آزمایش توربین مدل W501G در نیروگاه Mcintosh تحت قراردادی با همکاری Lake land Electric به اجرا درآمد. در طول این مدت، این توربین برای 2000 ساعت روشن بود و حدود صد و پنجاه سیکل خاموش و روشن را تجربه کرد. این آزمایش شامل به اجرا درآوردن آن واحد با سوخت گاز حرارت داده شده، سوخت نفت، با افزایش نیروی بخار، و روش بارگذاری ادواری مییاشد.آن واحد براساس عملکرد کلی اش، بازدهی و عملکرد محیطی مورد ارزیابی قرا ر گرفت در حالیکه اجرایی که در معرض بارهای پویا قرار گرفتند به منظور تایید مدت کارکرد و تعیین نقاط ضعف مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیقات و همچنین اجرای برخی دیگراز تحقیقات که روی واحدهای بعدی انجام گرفت به ساده سازی این دسته از ماشینها انجامید. این ساده سازیها شامل حذف سیستم فرعی مشعل و ساده سازی گذرگاههای خنک شونده یا بخار میباشد. این ساده سازیها باعث منطقی تر شدن آن دستگاه گردید. همه توربینهای مدل W501F و W501G با سیستم NOx خشک پایین از یک سیستم فرعی مشعل استفاده میکرد که این سیستم به منظور تغییر نسبت هوا – سوخت در مدت شروع مورد استفاده قرار گرفت، پیشرفتهایی که در داخل فرایند احتراق اتفاق افتاد منجر به حذف سیستم فرعی در مدل 501F و مدل 501G گردید. مدل W501G دارای گذرگاههای خنک شونده با بخار است که گازهای داغ را از مشعل به توربینها انتقال میدهد و انتقال بخار به این ناحیه بسیار چالشی است چرا که شرایط از دمای فراگیر به دمای نزدیک به هزار درجه سانتیگراد در کمتر از یک دقیقه تغییر میکند . بنابراین ، شرکت Siemens آن طرح را بوسیله کاهش تعداد خطوط فرعی بخار ساده کرد.
تاثیر بازار: به گفته Riedle با توجه به تغییرات شرایط بازار در آمریکای شمالی تعدیلات دیگری نیز در توربین مدل W501G انجام گرفت. توربین مدل W501G ماهیتا بدین منظور طراحی شده که این توربین بزرگترین، پربازده ترین موتور بار پایه (base Load engine) در بازار باشد. رفع ممنوعیت از بعضی مناطق ایالات متحده که دارای بزرگترین بازار 60HZ در جهان است به این معنی است که تقاضاهای جدید در نیروگاهها در حال جایگزین شدن هستند. با توجه به اینکه، در حال حاضر موتورها در معرض سیکلهای روزانه توقف شروع قرار گرفته اند "بنابراین ما نگاه میکنیم بر آنچه که ما میتوانیم به منظور آسان کردن شروع و توقفهای روزانه انجام دهیم و ما آن طرح را بویژه به منظور مورد توجه قرار دادن آن موضوع اصلاح کردیم." (نقل قول از Riedle) "باز کردن برخی فواصل امکان ترتیب سریع و راه اندازی مجدد بدون تماس کمپرسور یا پره های توربین امکان پذیر شد. " آزمایش تائید در جایگاه Lake Land، و در گروه انرژی ملی PG&E صاحب نیروگاه Millennium، جایگاه دومی که با یک توربین مدل 501G وارد عملیات تجاری گردید، در حال حاضر کامل است.
پیشنهادات آتی : شرکت زیمنس در حال حاضر مشغول به برنامه ریزی و کار کردن روی گسترش آتی توربین مدل W501G و توربین گازی هم خانواده آن میباشد. در ابتدا، آن شرکت افزایش میزان خروجی توربین مدل W501G را بوسیله افزایش جریان جرمی (mass flow) و اصلاح آیرودینامیکها و همچنان اصلاح نرخ گرمایش بوسیله بهینه سازی سیستم خنک سازی مورد توجه قرار داد. شرکت زیمنس همچنان روی گسترش بیشتر کارایی بالای توربینهای گازی که شامل تکنولوژیهای ترکیبی شرکت Siemens و طرحهای توربین گاز سوز westing house میباشد کار میکند. این خانواده جدید به گفته Riedle به طور خاص هم برای 50HZ و هم برای 60HZ هم راستا خواهند شد و به سطوح کارایی سیکل ترکیبی شصت درصدی دست می یابند.

فهرست مطالب
امنیت شبکه: 3
Routing چیست؟ 4
اجزاء Routing: 5
تعیین مسیر: 5
Switching: 6
الگوریتمهای مسیریابی : 7
اهداف طراحی: 7
روش مدار مجازی یا VC: 8
روش دیتا گرام (datagram) 9
انواع الگوریتمهای مسیریابی: 10
روش ارسال سیل آسا (ایستا) 13
بررسی الگوریتمهای LS: 14
استفاده از الگوریتم مناسب برای یافتن مسیر بهینه 19

1


تعداد صفحات : 32 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود