تارا فایل

تحقیقی در مورد مودم


قسمت اول.
تاریخچه مودم:مودم ازسال 1960 در کامپیوتر و بمنظور ارسال و دریافت اطلاعات
توسط ترمینال ها و اتصال به سیستم های مراکزی، مورد استفاده قرار گرفته است.
سرعت مودم ها در سال 1960 حدود 300 بیت در ثانیه (bps) بود. در آن زمان یک ترمینال ( یک صفحه کلید و صفحه نمایشگر) قادر به تماس تلفنی با کامپیوتر مرکزی بود. فراموش نکنیم که در آن زمان کامپیوتر بصورت اشتراکی مورد استفاده قرار میگرفت و سازمانها و موسسات با خریداری نمودن زمان مورد نظر خود، امکان استفاده از کامپیوتر اصلی را بدست می آورند. مودم ها در آن زمان این امکان را بوجود می آورند که موسسات یاد شده قادر به ارتباط با سیستم مرکزی با سرعتی معادل 300 بیت در ثانیه باشند.در چنین حالتی زمانیکه کاربری از طریق ترمینال کاراکتر را تایپ می کرد، مودم کد معادل کاراکتر تایپ شده را بر اساس استاندارد اسکی، برای کامپیوتر مرکزی ارسال می نمود. در مواردیکه کامپیوتر مرکزی اطلاعاتی را بمنظور نمایش برای ترمینال ارسال می کردد نیز از مودم استفاده می گردید.
همزمان با عرضه کامپیوترهای شخصی در سال 1970 استفاده از سیستم های بولتنیBBS(Bulletin board system) مطرح گردید. اشخاص و یا موسسات با استفاده ازیک و یا چند مودم و برخی نرم افزارهای مربوط به BBS
، سیستم را پیکربندی نموده و کاربران دیگر با استفاده از مودم قادر به تماس با سیستم بولتنی، بودند. در چنین مواردی کاربران برنامه شبیه ساز کننده ترمینال، را بر روی کامپیوتر خود اجراء می نمودند و بدین ترتیب سیستم آنان مشابه یک ترمینال رفتار می نمود. از سیستم های بولتنی اغلب برای اطلاع رسانی استفاده می گردید. سرعت مودم ها در آن زمان حدود 300 بیت در ثانیه بود. در این حالت در هر ثانیه حدود 30 حرف می توانست ارسال گردد. تا زمانیکه کاربران حجم بالائی از اطلاعات را ارسال نمی کردند مشکلات ارتباطی از بعد سرعت چندان مشهود نبود ولی بمحض ارسال داده های با حجم بالا نظیر برنامه ها و تصاویر به سیستم های بولتنی و یا دریافت اطلاعا ت از طریق آنان سرعت 300 بیت در ثانیه پاسخگو نبود . تلاش های فراوانی در جهت افزایش سرعت مودم ها صورت گرفت . ماحصل تلاش های فوق افزایش نرخ انتقال اطلاعات در مودم ها بود .
– از سال 1960 تا 1983 سرعت 300 بیت در ثانیه
– از سال 1984 تا 1985 سرعت 1200 بیت در ثانیه
– از سال 1986 تا 1989 سرعت 2400 بیت در ثانیه
– از اواخر سال 1990 تا اوایل 1991 9600 بیت در ثانیه
– سرعت 19/2 کیلو بیت در ثانیه
– سرعت 28/8 کیلو بیت در ثانیه
– سرعت 33/6 کیلو بیت در ثانیه
– سرعت 56 کیلو بیت در ثانیه ( در سال 1998 استاندارد گردید )
– خطوط ADSL با حداکثر سرعت 8 مگابیت در ثانیه ( از سال 1999 متداول شده است )
مود مهای با سرعت 300 بیت در ثانیه:
در آغاز از مودم های با سرعت 300 بیت در ثانیه استفاده می گردید . طرز کار مودم های فوق بسیار ساده بود. مودم های فوق از یک (Frequency shift keying) FSK برای ارسال اطلاعات دیجیتال از طریق خطوط تلفن استفاده می کردند. در FSK از یک فرکانس ( tone) متفاوت برای بیت های متفاوت استفاده می گردید. زمانیکه یک مودم متصل به ترمینال با مودم متصل به کامپیوتر تماس می گرفت، مودم متصل به ترمینال مودم، originate نامیده می شود. مودم فوق برای مقدار" صفر" ، فرکانس 1070 هرتز و برای مقدار" یک"، فرکانس 1270 هرتز را ارسال می نماید. مودم متصل به کامپیوتر را مودم Answer می نامند. مودم فوق برای ارسال مقدار" صفر" ، فرکانس 2025 هرتز و برای مقدار" یک" ، فرکانس 2225 هرتز را ارسال می کرد.با توجه به اینکه مودم های فرستنده و گیرنده از فرکانس های متفاوت برای ارسال اطلاعات استفاده می کردند، امکان استفاده از خط بصورت همزمان فراهم می گردید. عملیات فوق Full-duplex نامیده می شود. مودم هائی که صرفا" قادر به ارسال اطلاعات در یک جهت در هر لحظه می باشند half-duplex نامیده می شوند.
فرض کنید دو مودم متصل و کاربر ترمینال ( فرستنده ) حرف a را تایپ نمائند. کد اسکی حرف فوق 97 دهدهی و یا 01100001 باینری است . دستگاهی با نام UART موجود در ترمینال بایت ها را به بیت تبدیل و آنها را از طریق پورت سریال (RS-232 Port) در هر لحظه ارسال می دارد. مودم ترمینال به پورت سریال متصل بوده و در هر لحظه یک بیت را دریافت می دارد.در ادامه اطلاعات مورد نظر از طریق خط تلفن ارسال خواهند شد.
قسمت دوم.
مودم adsl:یکی از جدیدترین روشهای دسترسی به اینترنت استفاده از خطوط DSL یا Digital Subscriber Line می باشد.سرویسهای مانند VDSL شرکتها را قادر می سازد تا با سرعت 55مگابایت در ثانیه به اینترنت متصل شوند و با سرویسهای خانگی مانند ADSL سرعت دریافت داده ها تا 1/5 مگابایت در ثانیه افزایش می یابد که این تقریبا 30 برابر بیشتر از سرعت مودمهای معمول در بازار با سرعت 56 کیلو بایت در ثانیه می باشد. برای استفاده از فناوری های DSL نیاز به استفاده از هیچ گونه کابل و سیم کشی خاصی نمی باشد و از طریق همین خطوط تلفن معمولی استفاده می شود.در حقیقت به مودمهایی که استفاده می شود ADSL اطلاق می شود نه به خطوطی که استفاده می کنیم.در این سرویسها لازم است که هم کاربر و هم شرکت ارائه دهنده خطوط پر سرعت از مودمهای ADSL استفاده بکنند. مودمهای معمولی سیگنالهای دیجیتالی را از کامپیوتر دریافت کرده و آنها را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل می کنند ولی مودمهای ADSL تمامی داده ها را به صورت دیجیتالی دریافت و ارسال می کنند.از آنجائیکه در این حالت دیگر لازم نیست سیگنالها تبدیل شوند و داده ها تماما به صورت دیجیتالی ارسال و دریافت می شوند لذا سرعت انتقال داده ها بسیار بیشتر می شود.البته برای اینکه سرویس ADSL به خوبی کار کند باید مودم در فاصله مشخصی از مرکز ارائه دهنده سرویس اینترنت قرار داشته باشد.تعیین فاصله دقیق بر حسب نوع سرویس و سرعت درخواستی متفاوت خواهد بود.به عنوان مثال برای دریافت داده ها با سرعت 8/448 مگابایت در ثانیه فاصله مودم تا مرکز مخابرات سرویس دهنده 2750 متر باشد و در فاصله 4900 متری سرعت دریافت داده ها به 2/048 مگا بایت در ثانیه کاهش می یابد. یکی از مهمترین ویژگیهای استفاده از مودمهای ADSL ، استفاده همزمان از یک خط تلفن هم برای وصل شدن به اینترنت و هم صحبت کردن با تلفن است.مودمهای ADSL خط تلفن را به 3 کانال تقسیم می کند: یکی برای دریافت داده ها،یک برای ارسال داده ها و یکی برای گفتگو از طریق تلفن.البته خط تلفن به صورت فیزیکی به سه کانال مساوی تقسیم نمی شود بلکه با استفاده از تکنیکهای مدولاسیون(تلفیق) می توان سه نوع سیگنال صوت،ارسال و دریافت داده ها را از هم جدا کرد.

قسمت سوم.
سرعت استفاده از اینترنت:سرعت استفاده از اینترنت برای هر کاربر به طور کلی به 2 عامل زیر بستگی دارد.
1.سرعت ارتباط کاربر باISP.
2.سرعت ارتباط ISP با اینترنت (ظرفیت موجود ارتباط ISP با اینترنت).
1. سرعت ارتباط کاربر با ISP که از طریق مودم و خطوط تلفن برقرار می شود بستگی به عوامل زیادی از جمله نوع مودم کاربر، نوع مودم های ISP و کیفیت خطوط مخابراتی ( سیم کشی سیم های تلفن،نوع سوئیچ مخابراتی) و مراکز مخابراتی بین راه (بین ISP و کاربر) ، هماهنگی و همگونی مودم های ISP و کاربر و….. دارد. سرعت ارتباط یا Connection Speed که پس از برقراری ارتباط قابل مشاهده است تا حدود زیادی نشان دهنده سرعت ارتباط کاربر و ISP می باشد. این ارتباط در صورتی که ISP از خطوط تلفن معمولی استفاده کند حداکثر 33600bps و در صورتی که ISP از خطوط E1 استفاده کند حداکثر 56000bps یا اصطلاحا 56K می تواند باشد. لازم به ذکر است که این مقادیر حداکثر سرعت می باشد و با توجه به عوامل ذکر شده در هر مورد این سرعت می تواند کمتر از این باشد. علاوه براین موضوع در بعضی مواقع به دلیل اشکال نرم افزاری درسیستم عامل یا نرم افزارDriver مودم ، این سرعت به اشتباه نمایش داده میشود.
2.ظرفیت موجود ارتباط یک ISP با Backbone شبکه اینترنت به دو عامل بستگی دارد .
اول این که شبکه ISP با چه سرعتی به اینترنت متصل است و دوم این که به طور همزمان چند کاربر می توانند از امکانات آن ISP استفاده کنند. به عنوان مثال اگر یک ISP با سرعت 128Kbps به اینترنت متصل باشد و دارای 10 خط تلفن برای اتصال کاربران خود باشد به طور متوسط به هر خط 12.8Kbps پهنای باند اختصاص می یابد. بنابراین برای محاسبه پهنای باند و یا ظرفیت موجود هر ISP می بایست سرعت کلی آن را بر تعداد خطوط ( و یا کاربران همزمان ) تقسیم کنیم تا سرعت متوسط اختصاص یافته به هر خط مشخص شود

مودم چیست؟
مودم برای انتقال اطلاعات بین کامپیوترها از طریق کانال های مخابراتی به کار
می رود. مودم یک دستگاه MODULSTOR- DEMOUDLITOR است و کلمه مودم از این دو کلمه گرفته شده است. که یک دستگاه DCE (هرنوع تجهیزاتی که با داده سروکاردارندdata terminal equipment) نیز خوانده می شود زیرا برای اتصال یک کامپیوتر به یک شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که یک کامپیوتر می خواهد اطلاعاتی را به کامپیوتر دیگر منتقل کند. یک مودم در سر راه خطوط ارسالی قرار می گیرد تا بتواند پالس های دیجیتال یا به عبارت دیگر اطلاعات رقمی را به صورت سیگنال های آنالوگ تبدیل کند، که این عمل را مدوله گویند . سپس سیگنال های آنالوگ را می توان از طریق خطوط تلفن . فیبر نوری ، کابل کواکسیال، مایکروویو ، ماهواره مخابراتی و غیره انتقال داد. بااستفاده از یک بشقاب خیلی کوچک یا آنتن دریافت کرد. کامپیوتری که می بایست اطلاعات را دریافت کند نیز از
یک مودم دیگر استفاده می کند تا بدین وسیله سیگنال آنالوگ را مجدداً به صورت پالس های دیجیتال ، تبدیل کند که این عمل را دمدوله گویند.
• به داده ای رقمی می گویند که توسط اعداد گسسته قابل نمایش باشند.(دیجیتال)
• به داده ای قیاسی می گویندمی که توسط کمیت های متغییرپیوسته نمایش داده شود.(آنالوگ)
• فرایند تبدیل داده های digital به Analog را modulation میگویند.
• فرایند تبدیل داده ها Analog به digital را demodualation میگویند.

روش های انتقال اطلاعات

داده ها برروی کانال های ارتباطی با دو روش آنالوگ و دیجیتال منتقل می شوند. انتقال آنالوگ از طریق خطوط سنتی تلفن انجام می گیرد. پیام ها از طریق سیم های مخابرات و به شکل امواج الکترونیکی پیوسته در مسیر سیم ها نتقل می شوند. در حال انتقال دیجیتال ، داده ها بصورت گسسته ودر حالت های 0,1 منتقل می شوند.
موازی(PARALLEL)
در این روش همزمان چند بیت اطلاعات از مبدا به سوی مقصد ارسال می شود. مثلاً اگر در هرلحظه 8 بیت(یک بایت)اطلاعات ارسال شود. پس باید 8 کانال بین مبدا و مقصد برقرار باشد. بنا براین سرعت انتقال اطلاعات در روش موازی بسیار بیشتر از روش سری است. چون به جای یک کانال از حداقل 8 کانال همزمان برای انتقال اطلاعات استفاده می کنیم. ارتباط اطلاعاتی بین کامپیوتر و چاپگربه صورت موازی است.
سری(SERIAL)
در این روش بین دو کامپیوتر یا بین کامپیوتر و یک وسیله جانبی فقط یک کانال برقرار است . اطلاعات در این کانال به صورت بیت به بیت ارسال ودریافت می شوند. بیت ها پشت سرهم به صورت سریال ارسال ودریافت می شوند . بنا براین در هرلحظه فقط یک بیت در یک کانال رد و بدل می شود به همین دلیل این روش برای انتقال اطلاعات پرحجم بسیار کند است. تبادل اطلاعات به دو مودم به روش سری انجام می گیرد.

مودم ADSL چیست ؟

با توجه به فراگیرشدن استفاده از اینترنت پرسرعت یا همان ADSL می بایست جهت استفاده شخصی یا عمومی قسمت اصلی آن که طرف کاربر استفاده می شود را کامل بشناسیم، چون این مطلب هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ کیفی می تواند تاثیر موثری در استفاده از اینترنت و به کارگیری آن داشته باشد. در ادامه به تعریف و نحوه کار یک مودم ADSL می پردازیم.

تعریف یک مودم ADSL:
برای آنکه بدانیم یک مودم ADSL چگونه کار می کند اول در مورد ارتباط مودمهای DSL که ADSLنیز از خانواده آنها می باشد صحبت می کنیم.

نحوه کار مودم های DSL
کاربران از طریق یک مودم معمولی، یا با استفاده از شبکه محلی در دفتر کار خود، یا از طریق یک مودم کابلی و یا با استفاده از یک اتصال DSL به اینترنت متصل می شوند. اتصال DSL یک اتصال پر سرعت است که از سیم های عادی به کار رفته در خطوط تلفن استفاده می کند .

مزایای اتصال DSL عبارت هستند از :
• کاربران می توانند در هنگام اتصال به اینترنت از خط تلفن برای برقراری مکالمات تلفنی نیز استفاده کنند .
• سرعت مودم های DSL از مودم های معمولی بسیار بالاتر است (۵/۱ مگابیت در ثانیه) در مقایسه با ۵۶ کیلوبیت در ثانیه.
• برای استفاده از مودم های DSL لزومیً به سیم کشی جدید نیاز نیست. این مودم ها می توانند از خط تلفن موجود کاربران استفاده کنند .
• شرکتی که اتصال DSL را ارائه می کند، معمولاً مودم را نیز به همراه خدمات نصب ارائه می کند .

مودم های DSL نقاط ضعفی نیز دارند که عبارت هستند از :
• هر چه فاصله کاربران از مرکز ارائه کننده خدمات کمتر باشد، این مودم ها بهتر کار می کنند.
• سرعت اتصال از طریق این مودم ها به هنگام دریافت داده ها از اینترنت، بیشتر از زمان ارسال داده است .
• خدمات DSL یا به عبارت دیگر روشی که برای گنجانیدن اطلاعات بیشتر در یک خط تلفن معمولی به کار می رود تا امکان برقراری ارتباط تلفنی را در حین اتصال به اینترنت به کاربران دهد، شرح داده شده است .

تقسیم سیگنال ها:
دو استاندارد رقیب و ناسازگار برای مودم های ADSL ، وجود دارد :

۱. استاندارد رسمی ANSl که سیستمی به نام Discrete Multitone یا DMT است و طبق گزارش تولید کنندگان، امروز ، اکثر تجهیزات ADSL از آن استفاده می کنند؛
۲. استانداری که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت و کاربرد ساده تری داشت، سیستم CAP بود که در بسیاری از اتصالات اولیه ADSL به کار می رفت.

سیستم CAP ، سیگنال های خط تلفن را به سه باند مختلف تقسیم می کند: مکالمات تلفنی در باند صفر تا چهار کیلوهرتزی حمل می شوند، مانند وضعیت موجود در تمام مدارهای POTS کانال انتقال دهنده داده ها از کاربر به سرور که در باند بین ۲۵ و ۱۶۰ کیلوهرتز ، منتقل می شود. کانال انتقال داده از سرور به کاربر که از فرکانس ۲۴۰ کیلوهرتز آغاز شده و طبق شرایط (طول خط ، میزان پارازیت و تعداد کاربران در یک مرکز سوئیچ مخابرات) تا حداکثر ۵/۱ مگاهرتز افزایش می یابد. این سیستم، با سه کانال که با فاصله زیاد از یکدیگر قرار دارند، احتمال تداخل بین کانال های یک خط یا تداخل بین سیگنال های خطوط مختلف را به حداقل می رساند. سیستم DMT نیز سیگنال ها را به کانال های مجزا تجزیه می کند. اما برای تبادل داده ها بین کلاینت و سرور از دو کانال عریض استفاده نمی کند، بلکه داده ها را در ۲۴۷ کانال جداگانه با پهنای باند ۴ کیلوهرتز جای می دهد. در مقام مقایسه، مجسم کنید که شرکت مخابرات خط مسی تلفن شما را به ۲۴۷ خط چهار کیلوهرتزی تقسیم کرده و سپس به هر یک از آنها یک مودم وصل کند ؛ در نتیجه معادل ۲۴۷ مودم در یک زمان به کامپیوتر شما متصل خواهد شد . هر کانال کنترل می شود و اگر کیفیت آن بیش از حد پایین باشد، سیگنال به کانال دیگری انتقال داده می شود. این سیستم به طور دائم سیگنال ها را به کانال های مختلف منتقل می کند تا بهترین کانال ها را برای انتقال و دریافت بیابد. به علاوه ، بعضی از کانال های سطح پایین تر (کانال هائی که با فرکانس ۸ کیلوهرتز آغاز می شوند)، به عنوان کانال های دو جهته مورد استفاده قرار می گیرند. کنترل و مرتب سازی اطلاعات در کانال های دو جهته و حفظ کیفیت در تمامی ۲۴۷ کانال ، موجب پیچیده شدن پیاده سازی DMT در مقایسه با سیستم CAP شده است، اما در عوض DMT انعطاف پذیری خطوطی را که کیفیت های مختلف دارند، افزایش می دهد. البته از نظر کاربران DSL سیستم های CAP و DMT با یکدیگر مشابه هستند. با نصب ADSl معمولا چند فیلتر کوچک در اختیار کاربر قرار می گیرد تا آنها را به پریزهای مورد استفاده تلفن متصل کند. این فیلترها، فیلترهای ساده ای به نام فیلتر پایین گذر LP هستند که تمام سیگنال هائی را که فرکانس آنها از حد خاصی بالاتر است، حذف می کنند.
از آنجائیکه تمام مکالمات تلفنی در فرکانس های پایین تر از چهار کیلوهرتز صورت می گیرند، فیلترهای LP برای متوقف کردن تمام ارتباطات بالاتر از این فرکانس ساخته می شوند تا سیگنال های داده با مکالمات استاندارد تلفنی تداخل نکنند
.

تجهیزات
DSL:
تجهیزات اتصالات ADSL شامل دو قطعه است؛ یک قطعه که مورد استفاده کاربران قرار می گیرد و قطعه دیگر که ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، شرکت تلفن یا سایر تامین کنندگان خدمات DSL به آن نیاز دارند .

قطعه مورد استفاده کاربران ، یک گیرنده/فرستنده DSL است که می تواند خدمات دیگری نیز ارائه کند . تامین کنندگان خدمات DSL برای دریافت اتصالات مشتریان خود، به یک DSLAM نیاز دارند .

گیرنده / فرستنده
DSL:
اغلب کاربران خانگی به دستگاه گیرنده/فرستنده DSL خود ( مودم DSL) گویند اما مهندسان شرکت مخابرات یا ارائه دهندگان خدمات اینترنتی ، آن را ATU_R می نامند . صرف نظر از نام این دستگاه ، این وسیله ، نقطه ارتباطی داده های موجود در کامپیوتر یا شبکه کاربر با خط DSL است. اگر چه اکثر مودم های نصب شده در مناطق مسکونی از اتصالات USB یا اترنت ۱۰ Base_T استفاده می کنند اما می توان دستگاه گیرنده / فرستنده را به روش های مختلفی به تجهیزات کاربر متصل کرد. با وجود این که اکثر گیرنده/فرستنده های ADSL عرضه شده توسط ارائه دهندگان خدمات اینترنتی و شرکت مخابرات صرفاً گیرنده/فرستنده هستند، دستگاه هائی که شرکت های مورد استفاده قرار می دهند ممکن است از ترکیب روترهای شبکه، سوئیچ ها یا سایر تجهیزات شبکه سازی در یک پلت فرم تشکیل شده باشند.

DSLAM:
دستگاه DSLAM مورد استفاده ارائه کنندگان خدمات دسترسی، دستگاهی است که در واقع امکان کارکرد DSL را به وجود می آورد. DSL_AM اتصالات تعداد زیادی از مشتریان را جمع آوری کرده و آنها را در یک اتصال پرظرفیت به اینترنت قرار می دهد. دستگاه های DSLAM معمولاًَ انعطاف پذیر هستند و می تواننداز انواع DSL و انواع مختلف پروتکل ها و استانداردها (برای مثال CAP وDMT) پشتیبانی کنند. به علاوه ، دستگاه DSLAM ممکن است قابلیت های دیگری از جمله مسیریابی یا اختصاص آدرس های LP پویا به مشتریان را نیز داشته باشد. DSLAM تفاوت هائی اساسی میان اتصالات ADSL و مودم های کابلی ایجاد می کند. از آنجائیکه کاربران مودم های کابلی معمولاً یک شبکه را که یک محله مسکونی را تحت پوشش قرار می دهد بین خود تقسیم می کنند، در بسیاری از موارد افزایش تعداد کاربران به کاهش کیفیت منجر می شود.

مودم های ADSL یک اتصال اختصاصی را از هر کاربر به DSLAM باز می گردانند و به این ترتیب کاربران به هنگام اضافه شدن کاربران جدید به شبکه ، کاهشی در عملکرد احساس نمی کنند ، البته تا زمانی که تعداد کل کاربران موجب ازدحام در یک اتصال مجزا و پرسرعت به اینترنت نشود. در آن مقطع ، تامین کنندگان خدمات می توانند با ارتقاء این فناوری، امکانات بیشتری را برای تمام کاربران متصل به DSLAM فراهم کنند.
مودم چیست ؟

کلمه مودم از ترکیب دو عبارت Modulator/Demodulator ساخته شده است . امروزه اکثر کامپیوترهای موجود در بازار اعم ازقابل حمل و خانگی مجهز به مودم هستند. همه ما برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت ، شبکه های محلی تلفنی و برای نقل و انتقال فایل ها و نرم افزارهای کامپیوتری از مودم و خط تلفن استفاده کرده ایم . می دانید که اطلاعات کامپیوتر از نوع دیجیتال یا رقمی و شیوه انتقال اطلاعات و داده ها از طریق خطوط تلفن ، آنالوگ یا قیاسی است ؛ بنابراین برای نقل و انتقال و دریافت دوباره اطلاعات و داده هامیان دو کامپیوتری که از طریق خطوط تلفن به یکدیگر متصل شده اند، به واسطی نیاز داریم که در این سو پس از دریافت اطلاعات دیجیتال یا رقمی از کامپیوتر اول ، آنها را به اطلاعات و داده های آنالوگ یا قیاسی تبدیل می کند. به این مرحله Modulation یا تلفیق می گویند. پس از انجام دادن این مرحله و تبدیل اطلاعات دیجیتال به آنالوگ امکان انتقال آنها از طریق خطوط تلفن امکان پذیر می شود.از سوی دیگر در کامپیوتر آن طرف خط تلفن نیز باید عملی عکس Modulation انجام شود تا پس از رمز گشایی و تبدیل اطلاعات آنالوگ دریافتی از خط تلفن دوباره این اطلاعات به شکل اولیه و قابل فهم برای کامپیوتر، یعنی به صورت دیجیتال درآیند. این مرحله نهایی که توسط مودم دیگری در آن سوی خط انجام می شود Demodulation یا تفکیک نام دارد.

استانداردهای مودم چه نام دارند؟

مهم ترین استاندارد جهانی مودم ITU است که از سوی سازمان بین المللی مخابرات برای یکسان سازی و سازگاری ارتباطات جهانی از کشورها و خطوط تلفن مختلف ایجاد و تصویب شده است . استانداردهای این سازمان با حرف V شروع می شوند که شما با آن آشنایی دارید این استاندارد بر روی مودم های سازگار با آن حک شده است مثلاً اکثر مودم های جدید با استاندارد 90V و 92V سازگار هستند. هرکدام از این استانداردها مشخصات خاصی دارند که نشان می دهد مودم مورد نظر مثلاً با چه سرعتی قادر به نقل و انتقال داده ها است یامیزان فشرده سازی اطلاعات در آن چقدر است و نرخ تصحیح خطای آن چیست ؟ برای کسب اطلاعات کامل و مفصل در این باره به سایت اینترنتی که در ادامه معرفی می شود مراجعه کنید.

چند نوع مودم وجود دارد؟

به طور کلی مودم ها یا درون کامپیوتر قرار می گیرند که اغلب به صورت کارت های سخت افزاری PIC هستند و آنها را داخلی یاInternal می نامند و یا خارج از کامپیوتر قرار می گیرند و از طریق پورت های کامپیوتر به آن متصل می شوند که که External نامیده می شوند. مودم های قابل نصب درون اسلات PCMCIA لپ تاپ ها نیز مودم های PCMCIA نام دارند. مهم ترین مشخصه مودم هاسرعت نقل و انتقال اطلاعات در آنها است که با واحد Kbps نشان داده می شود مثلاً یک مودم Kbps 56 که به اختصار k 56 گفته می شود قادر به نقل و انتقال kb 56 اطلاعات در هر ثانیه است . فکس مودم ها یا مودم هایی که قادر به ارسال و دریافت فکس نیز هستنددارای سرعت و مشخصات ویژه ای برای نقل و انتقال فکس هستند که معمولاً با سرعتی کمتر از سرعت انتقال اطلاعات کامپیوتری انجام می شود. از انواع دیگر مودم ها می توان به مودم های کابلی ، DSL و ماهواره ای اشاره کرد.

منبع: www.hamegan.com


تعداد صفحات : حجم فایل:17 کیلوبایت | فرمت فایل : .rar

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود