تارا فایل

بازیابی بار توسط سیستم های خبره




فهرست شماره صفحه
چکیده …………………………………………………………………………………………………………………………………… 1
مقدمه …………………………………………………………………………………………………………………………………… 1
انتخاب نقطه شروع ……………………………………………………………………………………………………………….. 2
پارامترهای موثر بر متغیرها ………………………………………………………………………………………………………. 4
مرکز بار در ناحیه بی برق………………………………………………………………………………………………….. 4
در دسترس بودن فیدر مانور………………………………………………………………………………………………. 5
احتمال خرابی قسمتی از شبکه…………………………………………………………………………………………… 5
بازیابی بارها …………………………………………………………………………………………………………………………….6
شبکه نمونه……………………………………………………………………………………………………………………………… 6
نتیجه گیری و پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………….. 10
تکمیل این سیستم…………………………………………………………………………………………………………………… 10
بیان مسئله بازیابی بار در شبکه توزیع تهران ………………………………………………………………………………… 11
بررسی اهداف و قیود بازیابی بار ………………………………………………………………………………………………. 12
ترکیبهای ممکن از کلیدهای مانور………………………………………………………………………………………………. 13
طراحی سیستم خبره ……………………………………………………………………………………………………………… 14
بازیابی بارها توسط یک فیدر …………………………………………………………………………………………………. 14
ترکیبهای دوتایی و بازیابی بارتوسط دو فیدر……………………………………………………………………………….17
پدیده اثر متقابل فیدرها برهم ………………………………………………………………………………………………….. 17
کلید مقسم بار ……………………………………………………………………………………………………………………… 19
بازیابی بار توسط دوفیدر ………………………………………………………………………………………………………. 21
ترکیبهای چند تایی و بازیابی بار توسط چند فیدر ……………………………………………………………………… 24
فلوچارت پیشنهادی برای بازیابی بار ……………………………………………………………………………………….. 25
شبکه نمونه………………………………………………………………………………………………………………………….. 26
نتیجه گیری و پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………….. 28
منابع ……………………………………………………………………………….. 29

چکیده:
اغلب روشهای بازیابی در شبکه های توزیع انرژی که تاکنون ارائه شده اند، براین پایه استوارند که عیب فقط پیدا و از شبکه جدا شده است، ولی عملاً چنین کاری در شبکه های فاقد سیستمهای اتوماسیون، قابلیت اطمینان شبکه را به شدت کاهش میدهد. یکی از مشکلات بهره بردارهای شبکه های توزیع هنگام وقوع عیب یافتن محل میباشد. به همین خاطر به کمک یک سیستم خبره مبتنی بر تجربیات بهره بردارهای شبکه و با استفـاده از منطق فازی، روشی برای یافتن بهترین پست جهت شروع تست فیدر، بازیابی بارها و جداکردن عیب در حداقل زمان ارائه شده است. در این روش اهداف ومحدودیتهای نظیر: بازیابی حداکثر بار در حداقل زمان، حداقل سویچینگ، اهمیت بارها و رعایت محدودیتهای الکتریکی شبکه مورد توجه بوده است. روش مذکور برروی یک فیدر نمونه از شبکه تهران تست شده و نتایج آن در انتها ارائه شده است.
مقدمه:
بروز عیب در شبکه های شعاعی باعث از دست رفتن بارها روی فیدر مربوطه می شود. تازمانیکه این عیب پیدا و از شبکه جدا نشده است، بازیابی بارهای شبکه غیرممکن میباشد. به خاطر انشعابهای زیاد روی فیدرها برای یافتن محل عیب تستهای شدیداً به انتخاب محل اولین تست بستگی دارد، بنابراین هرگاه بتوانیم محل خوبی برای شروع عملیات پیدا کنیم میتوانیم تعداد تستها را کاهش دهیم. از سوی دیگر بدلیل اینکه بحث وقوع عیب یک بحث احتمال است لذا نمی توان بصورت قطعی روی این مسئله بحث کرد چرا که در اینصورت احتمال دارد زمان بی برقی بارهای خارج از سرویس افزایش یابد، بنابراین نیازمندیم که دو مسئله بازیابی بار و محل شروع تست را بصورت همزمان در نظر بگیریم. اغلب روشهای بازیابی بار در شبکه های توزیع انرژی که تاکنون ارائه شده اند، براین پایه استوارند که عیب قبلاً پیدا و از شبکه جدا شده است، ولی عملاً چنین کاری در شبکه های فاقد سیستمهای اتوماسیون، قابلیت اطمینان شبکه را به شدت کاهش میدهد به همین خاطر در ادامه بحث بکمک یک سیستم خبره مبتنی بر تجریبات بهره بردارهای شبکه و با استفـاده از منطق فازی، روشی برای یافتن بهترین پست جهت شروع تست فیدر، بازیابی بارها و جداکردن عیب در حداقل زمان ارائه شده است.

انتخاب نقطه شروع:
جهت شروع علیات تست، بهره بردارها از یک سری قوانین تجربی استفـاده می کنند که خلاصه آنها را میتوان به صورت زیر بیان نمود:
1) پستهای با تعداد فیدرهای ورودی و خروجی بیشتر در الویت قرار دارند، زیرا با تست از این محل بعد از جدا کردن شاخه معیوب میتوان تعداد شاخه های زیادی را از عیب جدا و بار آنها را بازیابی نمود.
2) در صورتیکه اطلاعاتی از سابقه فیدر نداشته باشیم بهتر است نقطه شروع تست نزدیک به مرکز بار منطقه بی برق باشد. در این صورت با یک تست میتوانیم در اکثر شرایط نیمی از بارها را با احتمال صددرصد بازیابی نمایم و در ضمن تعدا سوئچینگ کاهش می یابد.
3) بهره بردار با استفـاده از تجربه خود میداند چه قسمتهای از شبکه بیشتر معیوب میشود، به عبارتی نرخ خرابی متوسط قسمتهای مختلف شبکه را میتوان براساس نحوه کارآنها و یا اطلاعات کارخانه بدست آورد. بهتر است تست ازنزدیک نقاطی از شبکه که نرخ خرابی بالای دارند شروع شود.
4) با توجه به بروز برخی عوامل خارجی همچون باد و باران اضافه جریان، عملیات راهسازی، … میتوان حدس زد که چه قسمتهای از شبکه احتمالاً خراب شده باشد.
5) هریک از شاخه های پست مورد نظر در صورت امکان طوری باشند که حداقل با یک نقطه مانور در ارتباط باشد، اهمیت این شرط در انتخابهای اول زیاد است.

شرطهای ذکر شده هر کدام با یک درجه اهمیت مخصوص، اساس نتیجه گیریها می باشند. همچنان که مشاهده میشود ذات این بحثها گفتاری بوده و بهتر است از منطق فازی جهت استنتاجهایی خود استفـاده نمایم. بدین منظور سه متغیر فازی که در برگیرنده شرایط بالا همراه با یک سری پارامترهای دیگر را به صورت زیر تعریف می کنیم:
X: میزان نزدیکی پست انتخاب شده به مرکز بارها در نقطه بی برق.
Y: میزان نزدیکی پست انتخاب شده به منطقه ای از شبکه که احتمال خراب بودنش زیاد است.
Z: تعداد شاخه های با ارزش پست.
و آنها را بصورت زیر تعریف میکنیم:
اگر پست انتخاب شده بامرکز بار کمتر از 1 پست فاصله داشته باشد، به مرکز بار خیلی نزدیک هستیم.
اگر پست انتخاب شده با مرکزبار بین 1 تا 5 پست فاصله داشته باشد، به مرکز بار نزدیک هستیم.
اگر پست انتخاب شده با مرکز بار بیشتر از 5 پست فاصله داشته باشد، از مرکز بار دور هستیم.
اگر پست انتخاب شده با نقطه احتمالاً معیوب کمتر از 1 پست فاصله داشته باشد، به عیب خیلی نزدیک هستیم.
اگر پست انتخاب شده با نقطه احتمالاً معیوب بین 1 تا 5 پست فاصله داشته باشد، به عیب نزدیک هستیم.
اگر پست انتخاب شده با نقطه احتمالاً معیوب بیشتر از 5 پست فاصله داشته باشد، از عیب دور هستیم.
اگر تعداد شاخه های پست انتخاب شده بیشتر از 3 شاخه باشد تعداد شاخه های پست زیاد است.
اگر تعداد شاخه های پست انتخاب شده 3 شاخه باشد تعداد شاخه های پست متوسط است.
اگر تعداد شاخه های پست انتخاب شده کمتر از 3 شاخه باشد تعداد شاخه های پست کم است.
بنابراین توابع عضویت این متغیرها را به صورت شکل (1) در نظر می گیریم.

شکل (1): توابع عضویت متغیرهای فازی در حالت کلی
با مشخص شدن این متغیرها، بکمک تجربیات بهره بردارها جدول قوانین استنتاج را بصورت زیر تعریف می کنیم (جدول 1) بدین ترتیب با معلوم بودن متغیرهای فازی، بهترین پست جهت شروع تستها را با توجه به تجربیات گذشته میتوان انتخاب نمود.

جدول (1): جدول قوانین استنتاج فازی

پارامترهای موثر بر متغیرها:
همچنان که در تعریف متغیرهای فازی مشاهده گردید، مفاهیمی همچون احتمال خرابی نقاط مختلف شبکه، مرکزبار، در دسترس بودن فیدرمانور استفـاده شده که برای تعیین آنها نیاز به اطلاعاتی از گذشته شبکه میباشد. بدین علت از یک بانک اطلاعاتی استفـاده شده که شامل اطلاعات ساختاری شبکه، آمار خطاهای که درگذشته رخ داده اند، ظرفیت نامی تجهیزات، شرایط محیطی در گذشته و حال، نرخ خرابی متوسط تجهیزات، احتمال خرابی تجهیزات در شرایط آب وهوای مختلف واهمیت بارها میباشد. بکمک این بانک اطلاعاتی پارامترهای ذکرشده که در ادامه تعریف می شوند را محاسبه میکنیم.
* * احتمال خرابی قسمتی از شبکه
به کمک بانک اطلاعاتی و با مشخص کردن وضعیت کنونی آب وهوایی، محیط اطراف و میزان جریان فیدر میتوانیم احتمال خرابی نقاط مختلف را مشخص کنیم. در این نتیجه گیریها نرخ خرابی متوسط و احتمال خرابی نقاط مختلف همزمان در نظر گرفته می شود. مثلاً در شرایط طوفانی احتمال خرابی قسمتهای از شبکه که بصورت هوایی هستند بیشتر از قسمتهای که بصورت زیرزمینی هستند، می باشد و در بین این قسمتهای هوایی، نقاطی که نرخ خرابی متوسط سالانه آنها بیشتر است انتخاب خواهند شد.
* * مرکز بار در ناحیه بی برق
جهت تعیین مرکز بار سه نکته در نظر گرفته شده است: توان نامی پستها، اهمیت بارها پست، توان فعلی بارها پست. به منظور بازیابی سریعتر بارهای با اهمیت زیاد لازم است که تست از نزدیکی این پستها شروع شود. جهت این کار می توان چنین فرض کرد که مرکزبار به این پستها نزدیکتر است. به همین دلیل ضریبی وابسته به میزان اهمیت بار را درنظر می گیریم. و باضرب این ضریب در توان بار پست میتوان مسئله اهمیت بار را در نیتجه گیریها وارد نمود. توجه باید کرد که به خاطر عدم نیاز به راههای پیچیده به همین راه حل ساده اکتفاء شده است ولی تعیین اثر واقعی اهمیت بار بحث پیچیده ای است.
مسئله دیگر تعیین میزان بار واقعی پستها میباشد، برای این کار از یک روش فازی استفـاده شده است. لازم بذکر است که میزان کل بار قطع شده با تقریب خوبی از طریق پست فوق توزیع معلوم میشود. بدین ترتیب مرکز بارها در منطقه بی برق روی فیدر را میتوان مشخص کرد این مرکز بار روی یکی از پستهای منطقه قرار خواهد داشت.
* * در دسترس بودن فیدر مانور
در بحث بازیابی بار وجود کلید مانور جهت انجام مانور کافی نیست، بلکه فیدر مانور باید توانایی تامین بار را نیز داشته باشد. برای تعیین توانایی فیدر مانور در تغذیه بارهای بی برق، باید جریان نامی فیدر وجریان فعلی آن مشخص شود، میتوان جریان نامی را از طریق بانک اطلاعاتی و جریان فعلی آنرا از طریق پست فوق توزیع، بدست آورد. بنابراین میزان ظرفیت آزاد فیدر محاسبه میشود.اگر این ظرفیت خیلی پایین باشد از آن فیدر استفـاده نخواهد شد و فیدر در دسترس نمی باشد.

بازیابی بارها:
بعداز انتخاب بهترین پست برای شروع تست و انجام تستها، مسیر عیب مشخص و توسط سیکسیونر مربوطه از شبکه جدا می شود. عملیات بازیابی بار(مانور) در منطقه سالم براساس هدفهای همچون بازیابی حداکثر بار در حداقل زمان، شبکه انجام میگیرد. تاکنون روشهای هوشمند زیادی برای بازیابی بار در شبکه ایزوله شده از عیب ارائه شده است و میتوان اغلب آنها را با کمی تغییر بکاربرد. روشی که در اینجا استفـاده شده، روش اتصال گره میباشد .
با انجام مانور شبکه جدیدی بدست می آید که حجم بارهای بی برق در آن کاهش یافته است، باتکرار مراحل انتخاب پست، تست، جداسازی شاخه معیوب و انجام مانور میتوان به مرحله ای رسید که عیب کاملاً از شبکه جدا و تمام بارهای قابل بازیابی، بازیابی شده باشند. عملیات ذکرشده بالا بصورت فلوچارت شکل (2) خلاصه شده است. گاهاً بعد از اتمام عملیات بازیابی و جایابی عیب، با تغییراتی جزیی در ساختار جدید شبکه آن را بصورت بهینه تبدیل می کنند. این تغییر ساختار اغلب بدون ایجاد بی برقی انجام میگیرد.

شبکه نمونه:
فیدر نمونه محمودیه از شبکه شمالشرق تهران شامل بیست پست و پنج نقطه مانور انتخاب شده است. دیاگرام تک خطی فیدر بصورت شکل (3) میباشد
اطلاعات موجود بعد از وقوع عیب عبارتند از:
میزان بار قطع شده 100 آمپر، هوا طوفانی، بار شبکه در حالت نرمال، نرخ خرابی کابلها
و خطوط هوایی و سایر تجهیزات بدون خطا فرض شده اند.
اهمیت بار پست 6 بالا بوده و ضریب اهمیت 3 فرض شده است. به خاطر عدم وجود اطلاعات کافی در مورد بار پستها، بار پستها را مساوی فرض کرده ایم (هرکدام 5 آمپر).
میزان بار قابل تامین فیدرهای مانور و ضرایب اطمینان دسترسی به فیدر و بار قابل انتقال فیدر مانور در آرایشهای مختلف از شبکه قابل محاسبه است. در جدول (2) میزان بار قابل تامین فیدرهای مانور نشان داده شده است. بدین ترتیب جدول ارزش پستها باتوجه به جداول (1) و منطق فازی قابل محاسبه میباشد (جدول (3)). به دلیل کم بودن ارزش سایر پستها آنها را حذف کرده ایم.

جدول (2): بار قابل تامین فیدرهای مانور

جدول (3): ارزش انتخاب پستها
بنابراین پست 6 را انتخاب می کنیم، با انجام تست مشخص خواهد شد که عیب روی شاخه مرتبط با پست 7 میباشد. یا بازکردن سیکسیونر مربوطه قسمت معیوب جدا میشود، قسمت بدون عیب را با درنظرگرفتن اهداف و محدودیتها، بازیابی می نمایم. بدیهی است بهترین نقطه مانور همان پست 63 کیلوولت میباشد.
شبکه معیوب جدید بصورت شکل (4) خواهد بود.

شکل (2): فلوچارت عملیات جایابی عیب و بازیابابی بار

شکل (3): دیاگرام تک خطی فیدر محمودیه

شکل (4): دیاگرام تک خطی فیدر بعد از اولین تست
و ارزش پستها در این حالت بصورت جدول (4) میباشد.

جدول (4): ارزش انتخاب پستها
بنابراین پست 7 را انتخاب می کنیم، با انجام دوباره تست مشخص خواهد شد که عیب روی شاخه مرتبط با پست 9 میباشد. با بازکردن سیکسیونر مربوطه قسمت معیوب جدا میشود، بارهای قسمت بدون عیب را با درنظرگرفتن اهداف و محدودیتها بازیابی می نمایم. بدیهی است که تنها بکمک سیکسیونر پست 6 و از طریق فیدر محمودیه میتوانیم مانور انجام دهیم.
در شبکه بی برق باقی مانده دو پست موجود در شرایط یکسانی قرار دارند، ولی مشخص است که با یک تست از پست 9 میتوان محل دقیق عیب را مشخص کرد. با انتخاب این پست و انجام تست فاصله دو پست 7 و 9 را از مدار خارج و شبکه باقیمانده را با توجه به جریان قابل انتقال فیدر F5 (جدول 5) میتوانیم بازیابی نمایم.

جدول (5): بار قابل انتقال فیدرهای مانور
بدین ترتیب اگر مدت زمان هرتست و سوئچینگ را بطور متوسط 25 دقیقه فرض کنیم، زمان بازیابی بارها بصورت زیر خواهدشد:
80% از بارها در مدت 25 دقیقه
90% از بارها در مدت 50 دقیقه
100% از بارها در مدت 75 دقیقه
تعداد کلیدزنی ها زیر بار (باولتاژ) مجموعاً 3 عدد میباشد. نتایج پخش بار بعداز هر مانور نشان میدهد که محدودیتهای الکتریکی درشبکه مراعات شده است. بدلیل ساده بودن عملیات نیازی به تغییر ساختار شبکه حاصل نداریم.

نتیجه گیری و پیشنهادات:
با بکارگیری روش همزمان جایابی عیب و بازیابی بار در شبکه های توزیع فاقد سیستمهای اتوماسیون میتوان زمان بازیابی بارها را بطورقابل توجهی کاهش داد.
استفـاده از یک منطق قوی و اصلاح شده درباره انتخاب اولین پست برای شروع تست میتواند زمان یافتن محل عیب و درنتیجه اتمام بی برقی را کاهش و قابلیت اطمینان شبکه را افزایش دهد. منطق بکاررفته در این مقاله یک روش اولیه و ساده است که میتوان با اضافه کردن برخی پارامترهای دیگر، سرعت و کارایی آن را افزایش داد.

اما برای تکمیل این سیستم از روش دیگری استفاده می نماییم
اما بخاطر وجود کلید های کنترل از دور در شبکه توزیع اکثر کشورهای پیشرفته در روشهای باز یابی بار ارائه شده به مسئله موقعیت اکیپهای انجام مانور و چگونگی هدایت آنها که بطور مستقیم در زمان بازیابی بار در شبکه های فاقد این امکانات موثر است اشاره ای نشده است . آنچه در اینجا ارائه می شودروشی است جدید که در آن علاوه بر در نظر گرفتن اهدافی چون بازیابی حداکثر بار در حداقل زمان کاهش تعداد کلیدزنی ایجاد شبکه ای شعاعی با پروفیل ولتاژ وجریان مناسب به موقعیت و تعداد اکیپهای انجام مانور و چگونگی انتخاب کلیدهای مقسم بار که وظیفه جلو گیری از ایجاد حلقه در شبکه را بر عهده دارند توجهی خاص شده است روش ارائه شده مبتنی بر تجربیات بهره بردارهای شبکه توزیع شمال شرق تهران و برخی روشهای ابتکاری بوده و برای استنتاجهای لازم از منطق فازی استفاده شده است .
وقوع عیب در یک فیدر از شبکه شعاعی باعث ایجاد بی برق در کل یا قسمتی از آن فیدر (بسته به نحوه کار برد سیستمهای حفاظتی ) خواهد شد در یک شبکه توزیع فاقد سیستمهای کنترل از راه دور برای تشخیص محل دقیق عیب نیازمند برخی تستها برروی فیدر می باشیم که توسط اکیپهای سیار انجام می گیرد . بعد از انجام هر تست می توان قسمتی از بارهای منطقه بی برق را از عیب ایزوله نمود . بمنظور افزایش قابلیت اطمینان شبکه وکاهش تلفات ناشی از عدم فروش انرژی لازم است که بارها ی ایزوله از عیب را با استفاده از کلید های نرمال باز – که اصطلاحاً کلیدهای مانور می نامند – باز یابی نماییم در عملیات بازیابی بار بطور کلاسیک برخی اهداف و محدودیتها مطرح می باشد که مهمترین آنهاعبارت از باز یابی حداکثر بارها در حداقل زمان ممکن همراه با عدم نقض محدودیتهای الکتریکی شیکه نظیر ساختار شعاعی شبکه و پروفیل ولتاژ و جریان می باشد . گاهی اهداف جانبی دیگری چون ایجاد تعادل بار و بهبود پروفیل ولتاژ و جریان… نیزمورد توجه هستند.
روشهای بازیابی بار در شبکه های شعاعی توزیع انرژی که تاکنون ارائه شده اند هر کدام از مزایاو معایب بخصوصی برخوردار هستند. با اینحال تمام این روشها از یک وجه تشابهی از زمان رسیدن اکیپهای انجام مانور انتخاب شده صرفنظر شده است . علت این امر را اغلب می توان در نوع شبکه مورد بحث جستجو کرد شبکه های که در این روشها مورد بررسی قرار گرفته اند اغلـب دارای کلـیـد های ریموت کنترل می باشند که نیاز به حضور اکیپی برای باز کردن یا بستن آنها وجود ندارد بنابراین در نظر گرفتن چنین پارامتری بی اهمیت است . در یک شبکه توزیع ایران که فاقد چنین سیستمهای است استفاده مستقیم از این روشها نادرست می باشد . با توجه به اثرات متقابل موقعیت اکیپها و کلید های مانور انتخاب شده در این اینجا روشی ارائه خواهد شد که در آن علاوه بر کاهش زمان بازیابی بارها و سایر اهداف موردنظر به مسئله موقعیت اکیپهای آماده جهت انجام مانور نیز توجه خاصی شده است . اساس این روش مبتنی بر تجربیات بهره بردارهای شبکه های توزیع در تهران بوده و به کمک منطق فازی استنتاجهای لازم را انجام خواهیم داد از آنجاییکه تجربیات افراد بصورت زبان گفتاری بوده و نیز اطلاعات کاملی از شبکه توزیع در دست نمی باشد استفاده از منطق فازی کارائی بیشتری نسبت به سایر ابزارها می تواند داشته باشد . لازم بذکر است که روشی که در اینجا برای بازیابی بارها ارائه می شود در راستای تکمیل روش قبل می باشد و به همین خاطر از بحثهای مقدماتی نظیر چگونگی محاسبه بار پستها مدل بارها روش پخش بار و… طرفنظر شده است .

بیان مسئله بازیابی بار در شبکه توزیع تهران :
به خاطر مکانیزه نبودن شبکه توزیع تهران و عدم وجود سیستمهای کنترل از راه دور امکان پی بردن به وقوع عیب در شبکه بدون گزارش مشترک وجود ندارد . بنابراین بعد از گزارش مشترکین بی برق به مرکز دیسپاچینگ توزیع اپراتورهای شبکه به وقوع عیب پی می برند و با توجه به آدرس مشترکین بی برق همچنین کلید قدرت قطع شده در پستkv63 (در صورت نبودن تجهیزات حفاظتی در مسیر ) فیدر معیوب مشخص خواهد شد . ازآنجایی که حدود 75% از عیبها در شبکه های توزیع را عیبهای گذرا تشکیل میدهند و بعد از چند دقیقه بر طرف می شوند لذا قبل از شروع جستجوی محل عیب گاها حداکثر برای دو بار کلید قدرت را وصل می کنند . در صورت بر طرف شدن عیب جریان توان دوباره تداوم خواهد یافت و نیازی به عملیات اضافی وجود ندارد . در صورت عدم موفقیت مشخص می شود که عیبی ماندگار روی فیدر قرار دارد و باید آنرا ازفیدر جدا و بارهای بی برق را بازیابی نمود . برای این منظور مهندس بهره بردار بر اساس تجربه چند ساله خود اکیپهای سیار را به طرف یکی از نقاط فیدر معیوب که احتمال خرابی بالایی دارد هدایت می نماید . اکیپ مزبور بعد از انجام تست جهت عیب را پیدا و آن را ایزوله می کند . به دنبال آن مسئول انجام فیدر های مانور را تشخیص داده (از روی نقشه مانور ) و جریان پیک روز قبل آنها همچنین جریان پیک روز قبل فیدر بی برق را از پست kv 63 دریافت می کند . بر اساس این اطلاعات و همچنین تجربیات گذشته مسئول مانور ترکیبی از فیدر های مانور را انتخاب می کند که اکثر بار ممکن را در حداقل زمانی بازیابی کند . همچنان که مشخص است در این روش توجه به مسئله اکیپ و رفت و آمد آن مشخص نبودن محل دقیق عیب و گاهی تعدد روشها ممکن از اهمیت خاصی برخوردار می باشند .

بررسی اهداف و قیود بازیابی بار :
همچنان که قبلا نیز ذکر شد مهمترین هدف در عملیات بازیابی بار عبارت از بازیابی حداکثر بارممکن در حداقل زمان می باشد. برای نیل به این هدف لازم است که :
اولاً: در صورت نیاز از حداکثر کلیدهای مانور موجود استفاده نموده. چرا که بدین تربیت حداکثر بار قابل بازیابی را می توانیم بازیابی نموده قابلیت اطمینان شبکه را افزایش دهیم.
ثانیاً : تا آنجا که ممکن است تعداد سویچینگ را در شبکه کاهش دهیم . این کار از دو جهت حایز اهمیت است . اول اینکه با کاهش تعداد سویچینگ عمر مفید سویچها افزایش خواهد یافت و دوم اینکه با کاهش تعداد سوئیچینگ زمان بازیابی بارها خود به خود کم خواهد شد .
ثالثاً : دریک شبکه فاقد سوئیچهای ریموت کنترل از سوئیچهای استفاده کرد که نزدیک به اکیپهای مانور باشند این کار برای کاهش زمان بازیابی بارها لازم وضروری است.
از اهداف دیگر این روش ارائه روشی است که می تواند بعد از بازیابی بارها درشبکه ساختاری شعاعی با پروفیل ولتاژ و جریان بهینه را بوجود آورد . بر آورده کردن چنین هدفی دارای دو مزیت مهم می باشد اولاً احتمال ایجاد مشکلات ناشی از تغییرات بار و خطای موجود در تخمین بار روش قبل را کاهش میدهد ثانیاً : زمان یافتن ساختار نهایی از میان ساختار های ممکن را کاهش میدهد چرا که احتمال نقض محدودیت ولتاژ و جریان در چنین ساختار نسبت به ساختارهای دیگر بسیار پایین می باشد و می توان تعداد تکرارها را برای یافتن پاسخ نهایی کاهش داد.

ترکیبهای ممکن از کلیدهای مانور :
بعد از مشخص شدن منطقه بی برق ایزوله از عیب میتوان کلیدهای مانور موجود در منطقه را براساس نقشه مانور شناسایی نمود. هر گاه تعداد n کلید مانور در منطقه موجود باشد آنگاه می توان برای بازیابی بارها از یکی از ترکیبهای یکتائی تا n تائی از کلید استفاده نمود به طور خلاصه از نظر ریاضی اگر کلیدهای مانور با نامهای Sn…S2 S1 در منطقه موجود باشند آنگاه می توان با استفاده از یکی از ساختارهای m تای
(1 ≤ m ≥ n ) بارها را بازیابی نمود (جدول6) درحالیکه عملاً بخاطر برخی محدودیتهای الکتریکی، تعداد از این ساختارها غیرممکن و بی ارزش هستند . بنابراین برای کاهش تعداد تکارها در مراحله انتخاب ساختار بهینه،تنها ساختارهای با ازرش را براساس دو شرط زیر انتخاب می کنیم
جدول-6: انواع ترکیبهایmتابی از n نقطه مانور

باتوجه به محدودیت جریان فیدرها،توان قابل دریافت از هر کلید مانور محدود است . ترکیبی با ازرش است که مجمموع توانهای قابل دریافت از کلیدهایش بیشتر از توان بارهای بی برق باشد .
گاهی یک فیدر مانور در چند نقطه مختلف می تواند با فیدر بی برق مانور نمایید . در چنین شرایطی ترکیبهایی که در آنها از یک فیدر چند بار استفاده می شود،ترکیب بی ازرش محسوب شده و از مجموعه حذف خواهند شد . بعد از بدست آوردن ترکیبهای با ازرش، مجموعه ای خواهیم داشت که در آن توسط هر ترکیب به ظاهر می تواند تمام بارهای بی برق را بازیابی نمود. هر گاه مجموعه مزبور تهی نباشد، باید یکی از عضوهای آنرا که می تواند تمام اهداف ما را با بهتر ین شرایط فراهم کند انتخاب کنیم . بخاطر محدودیت مطرح شده برای شعاعی ماندن شبکه درصورتیکه از یک ساختار با ترکیب m کلید ( ترکیبm تایی ) برای بازیابی بارها استفاده نماییم مجبور یم تعدادm-1 عدد کلید را بین این نقاط مانور باز نماییم . به عبارتی برای یک ترکیب m تابی از کلیدها2m-1 عدد سویچینگ نیاز است .
طراحی سیستم خبره :
بمنظور انتخاب بهترین ساختار از میان ساختار های ممکن برای بازیابی بار از یک سیستم خبره فازی مبتنی بر تجربیات بهره بردارهای شبکه توزیع و برخی قوانین ابتکاری استفاده خواهد شد . بمنظور افزایش توانایی و امکان در نظر گرفتن عوامل موثر در هر یک از ترکیبها برای هر کدام از آنها سیستمهای خبره مختلفی طراحی شده است . بدین ترتیب کل سیستم بازیابی با مجموعه ای از سیستمهای کوچکتر و مستقل می باشد . نیازمندی به استفاده از این سیستمها براساس تعداد مانور بکار رفته مشخص می شود . به کمک سیستمهای ذکر شده ازرش انتخاب تک تک ساختارهای موجود در ترکیب را بدست آورده و در بین آنها ساختاری که بیشترین ازرش را داراست برای بازیابی بارها انتخاب خواهد شد . در ادامه بحثها توضیحات بیشتری در این مورد ارائه می شود .

بازیابی بارها توسط یک فیدر
استفاده از ترکیبهای یکتایی که در آنها تنها از یک فیدر مانور استفاده می شود بهترین حالت برای بازیابی بارها می باشد . هر گاه تعداد ترکیبها ی یکتایی بیش از یک مورد باشد به کمک سیستم خبره مربوطه ازرش انتخاب ساختارها را براساس پارامترهای موثر در بازیابی بار تعیین کرده و از بین آنها ساختاری را که بیشترین ازرش را داراست انتخاب می کنیم . هر گاه فرض کنیم تنها یک کلید برای بازیابی بارها استفاده خواهیم کرد آنگاه باید به نکات زیر توجه داشته باشیم :
الف) پستها و کلیدهای مانوری که اکیپها می توانند سریعا به آنها دسترسی داشته باشند در اولویت قرار دارند.
ب) به منظور دستیابی به یک پروفیل ولتاژ و جریان مناسب درساختار حاصل بعد از مانور لازم است به موارد زیر توجه شود .
1- سعی می کنیم از بین فیدرهای مانور فیدری را انتخاب کنیم که جریان قابل انتقال از سکسیونر مانورش ( ظرفیت آزاد فیدرمانور) بالا باشد .
2- سعی میکنیم از بین فیدرهای مانور فیدری را انتخاب کنیم که ولتاژ آن در نقطه مانور بالا باشد .
3- سعی می کنیم از بین فیدرهای مانور فیدری را انتخاب کنیم که به مرکز بارهای منطقه بی برق نزدیک باشد . زیرا دراینصورت پروفیل جریان در مناطق بی برق مناسبتر و میزان افت ولتاژ کمتر خواهد بود .
با در نظر گرفتن موارد فوق الذلر و با توجه به تحربیات بهره بردارهای شبکه توزیع چهار متغیر فازی :
● T : زمان رسیدن اکیپ به سکسیونر مانور با توجه به سرعت متوسط اکیپ و فاصله سکسیونر مانور از آن .
● I : نسبت ظرفیت آزاد فیدر مانور به حجم بارهای بی برق
● V : ولتاژ کلید مانور برحسب پریونیت.
● D : فاصله الکتریکی کلید مانور مرکز بارها .
را با توابع عضویتی بشکل زیر تعریف می کنیم .

نمایش ارزش انتخاب پست به صورت فازی
شکل (5) توابع عضویت متغیرهای فازی

و برای انتخاب فیدر (کلید) مانور از قانون فازی زیر استفاده می کنیم :
فیدری (کلیدی) مناسب است که زمان رسیدن اکیپ به آن کوتاه بوده ظرفیت آزارد فیدرزیاد ولتاژ آن زیاد و فاصله کلید مانور تا مرکز بارهای بی برق نزدیک بوده باشد . با توجه به تجربیات بهره بردارهای شبکه جدول استناج را برای چهار متغیر فوق تنظم نموده (جدول 7 نمونه ای از این جدول است ) و برای استنتاجهای خود از آنها استفاده می کنیم .
جدول -7 : نمونه ای از جدول استنتاج

بدین ترتیب بعد از فازی زدایی ازرش انتخاب هر یک از فیدرها مشخص می شود . مناسبترین فیدر برای بازیابی بارها فیدری که ارزش بیشتری داشته باشد با انتخاب این فیدر بارها را بازیابی نموده و بخش بار انجام می دهیم. در صورتیکه محدودیتهای الکتریکی نقض نشده باشند . روش بازیابی به اکیپ مورد نظر گزارش می شود . و در غیر آن فیدر با ارزش کمتر از آن انتخاب می شود .

ترکیبهای دوتایی و بازیابی بارتوسط دو فیدر
هرگاه مجموعه ترکیبهای یکتای تهی بوده ویا بعد از کنترل محدودیتهای الکتریکی موجود به یک مجموعه تهی برسیم از ترکیبهای دوتایی برای بازیابی بار استفاده می شود . دربازیابی بارتوسط بیش از یک فیدر مشکلات جدیدی پیش می آید که در ادامه بحثها ابتداد به آنها اشاره خواهد شد .

پدیده اثر متقابل فیدرها برهم
بخاطر وجود بارهای متمرکز در شبکه شعاعی هنگام فیدرها بر هم رخ می دهد و باعث می شود که حجم بارهای قابل بازیابی از مجموع ظرفیت آزاد فیدرها کمتر شود. برای روشن شدن مطلب شبکه نمونه شکل (8) را در نظر می گیریم. این شبکه بعد از ساده شدن شبکه واقعی بدست آمده است و ظرفیت آزاد فیدر F1 وF2 به ترتیب 70 و 80 آمپر می باشد.

شکل (8) : شبکه ساده شده
در نگاه اول چون میزان کل بارهایی بی برق از بار قابل تامین فیدرها (150 آمپر ) کمتر است حدس می زنیم که تمام بارها را می توانیم بازیابی کنیم به عبارتی نامساوی زیر برقرار است
(60 +30 +50 )> ( 80+70)
اما درموقع بازیابی و تقسیم بار دچار مشکل خواهیم شد. بعد از انتقال پست al روی فیدر F1 ظرفیت آزاد باقی خواهد مانده و قابل واگذاری F1 برابر A 20=50-70 خواهد شد که کمتر از بار پست a2 است بنابراین نمی توانیم این پست را توسط فیدر F1 بازیابی کنیم . از طرف دیگر برای فیدر F2 نیز چنین حالتی پیش خواهد آمد . بنابراین پست a2 بی برق خواهد ماند . مشاهده می شود که بار قابل تامین توسط چند فیدر گاهی از مجموع ظرفیت آزاد فیدرها کمتر می باشد . این اثر را که به عنوان اثر متقابل فیدرها بر هم مینامیم در حالت کلی می توان به صورت رابطه زیر خلاصه نمود:
(1)
که در آن :
Itotal : جریان واقعی قابل انتقال فیدرها ( جریان قابل بازیابی)
Ii : ظرفیت آزاد فیدر i ا م
Iij : محدودیت ایجاد شده توسط فیدر j ا م روی فیدر I ام
N : تعداد فیدرهای مانور مورد استفاده
بنابراین قبل از تعیین ارزش انتخاب برای ترکیبهای بیش از یک فیدر ابتدا میزان اثر متقابلاً فیدرها برهم را محاسبه کرده و حجم واقعی بارها قابل تامین ( بعبارتی جریان واقعی قابل انتقال از ساختار ) را بدست می آوریم و تنها در صورتی ارزش انتخاب ساختار محاسبه می شود که جریان قابل انتقال واقعی از حجم بازهای بی برق بیشتر بوده باشد.

کلید مقسم بار
همچنان که قبلا نیز بیان شد در بازیابی بار توسط دوفیدر لازم است که بمنظور حفظ حالت شعاعتی شبکه یک کلید که مابین سکسیونرهای دوفیدر مانور قرار دارد باز شود ( این مسئله برای بازیابی بار توسط چند فیدر نیز صادق است ). در این مقاله کلید مزبور را کلید مقسم بار می نامیم موقعیت کلید مقسم بار خود یکی از عوامل موثر در زمان و کیفیت بازیابی بار می باشد. با توجه به اینکه موقعیت التریکی و جغرافیایی کلیدهای مقسم بار می توانند در پروفیل ولتاژ و جریان شبکه حاصل و نیز زمان بازیابی بارها موثر باشد لذا لازم است که این کلیدها را براساس ضوابط خاصی انتخاب نمایم بطوریکه تا حدامکان سبب افزایش ضریب ارزش انتخاب ساختار مزبور شود در این مقاله روشی برای انتخاب کلید مقسم بار ارائه می شود که در آن اهداف زیر مد نظر بوده است :
1- سعی شود کلید مقسم بار از نظر جغرافیایی به یکی از پستهای مانور نزدیک باشد .

موفقیت کلید مقسم بار از نظر الکتریکی چنان باشد که بارها را بصورت متناسب بین فیدرها تقسیم نماید به عنوان مثال اگر دوفیدر F1 دارای جریان نامی I1 rat و فیدر F2 دارای جریان نامی I2 rat همچنین ظرفیت آزاده آنها به ترتیب A 100 وA 20 باشد آنگاه برای تغذیه باری با ظرفیت A 110 به روش زیر عمل می کنیم :

دراین حالت باید بعد از مانور داشته باشیم
(2)
بنابراین :

همچنان که مشاهده میشود هنوز بازه اطمینان قابل قبولی برای ظرفیت فیدرها وجود دارد. بخاطر مجتمع بودن بارها همواره تقسیم بار با دقت بالا امکان پذیر نیست ولی می توان مقادیری نزدیک به آن را بدست آورد . بنابراین سعی می کنیم بعد از انجام مانور رابطه (2) تا حدودی برقرار باشد.

3- کلید مقسم باربه یکی از اکیپهای انجام مانور نزدیک باشد.
4- باعث نقض محدودیتهای الکترنیکی (ولتاژ و جریان ) نشود . بمنظور انتخاب بهترین کلید از بین کلید های ممکن دریک ساختار برای هر کدام از کلیدها متغبر فازی تحت عنوان میزان مناسب بودن کلید برای انتخاب به عنوان کلید مقسم بار را تعریف می کنیم ( Ф )، ضریب وق به سه پارامتر فازی زیر وابسته است .
α : فاصله (جفرافیای ) کلید از نزدیک ترین پست مانور مربوطه.
β : فاصله ( زمانی ) کلید از نزدیکترین اکیپ مانور .
γ : مقدار در فیدرها.
استنتاجهای لازم درمورد Ф که تابع عضویت آن بصورت شکل 3 می باشد از روی جدول 3 که براساس تجربه تنظیم شده انجام میگیرد .

شکل (3) : تابع عضویت Ф

جدول-3 : جدول استنتاج فازی برای متغیر Ф

بازیابی بار توسط دوفیدر :
بعد از تعیین ساختارهای با ارزش و تعیین مقدار Ф برای تک تک تک کلیدها در ساختار نوبت به تعیین میزان ارزش انتخاب ساختار برای بازیابی بارها می رسد . برای این منظور پارامترهای زیر مد نظر قرار خواهند گرفت .
1- توان قابل انتقال ترکیب : همچنان که در مورد یک فیدر تنها نیز بیان شد هر چه ظرفیت آزاد فیدرهابیشتر خواهد بود .
2- موقعیت کلید کقسم بار : کلید مقسم بار اولین کلیدی است که اکیپ انجام مانور باید نسبت به باز کردن آن اقدام نماید. هر چه این کلید به اکیپها و یکی از کلیدهای مانور نزدیکتر باشد مناسبتر است.
3- تعداد پستهای سوئیچینگ : گاهی امکان دارد کلیدهای مانور و مقسم بار را چنان انتخاب نمود که هر دو آنها در داخل یک پست قرار گرفته باشند . در این صورت تعداد پستهای که اکیپها باید مراجعه نماید کاهش می یابد .
4-تعداد اکیپهای آماده موقعیت و سرعت متوسط آنها : بخاطر نیاز به سه عدد سوئیچینگ استفاده همزمان از سه اکیپ که در موقعیتهای مناسبی قرار گرفته اند ایده آل ترین حالت بازیابی بار می باشند ولی عملا امکان دارد شرایط زیر نیز اتفاق بیافتد که در هر یک از آنها زمان تقریبی بازیابی بار باهم متفاوت می باشد :
الف – تنها یک اکیپ آماده است : در اینحالت اکیپ باید سه مسیر اکیپ تاکلید مقسم بار کلید مقسم بار تا نزدیکترین پست مانور و فاصله بین دو پست مانور را طی نماید . بنابراین با در نظر گرفتن سرعت متوسط اکیپ برای هر کدام از فواصل وبا توجه به اینکه زمانتقریبی ورود به هر پست بطور متوسط 3 دقیقه فرض می شود می توان زمان تقریبی بازیابی بارها توسط اکیپ را بدست آورد .
ب- دو اکیپ آماده است : در اینحالت ابتدا زمان تقریبی بازیابی بارها توسط تک تک اکیپها را محاسبه کرده سپس کمترین زمان ممکن برای بازیابی بارها توسط دو اکیپ همزمان را نیز محاسبه می کنیم . از بین سه روش موجود روشی که حداقل زمان را داراست انخاب می شود .
ج- سه اکیپ یا بیشتر آماده است : همچون حالتهای قبلی ابتدا زمان تقریبی بازیابی بارها توسط یک اکیپ و ترکیبهای دو تای از اکیپها را محاسبه کرده سپس زمان تقریبی بازیابی بار توسط سه اکیپ همزمان را نیز محاسبه می کنیم . روشی که کمترین زمان برای بازیابی را داراست انتخاب می شود .
با در نظر گرفتن موارد فوق الذکر و با توجه به تجربیات بهره بردارهای شبکه توزیع برای طراحی سیستم خبره دوم چهار متغیر فازی :
T : زمان تخمینی برای بازیابی بارهاتوسط اکیپ یا اکیپها .
I : نسبت مجموع ظرفیت آزاد فیدرهای مانور به حجم بارهای بی برق .
V : مقدار متوسط ولتاژ سکسیونرهای (پستهای )مانور برحسب پریونیت .
N : تعداد پستهای لازم برای سوئیچینگ را با توابع عضویتی بشکل زیر تعریف می کنیم .

شکل (9) : توابع عضویت متغیرهای فازی
وبرای انتخاب ساختار مناسب از قانون فازی زیر استفاده می کنیم .
ساختاری مناسب است که زمان بازیابی بارهادر آن کم بوده مجموع ظرفیت آزاد فیدر های مانورش زیاد مقدار متوسط ولتاژ سکسیونرهای مانور بالا و تعداد پستهای لازم برای سوئیچینگ کم بوده باشد .
همچون سیستم قبلیدر اینجا نیز با استفاده از تجربیات بهره بردارهای شبکه جداول استنتاج را برای چهار متغیر فوق تنظیم نموده (جداول 8 نمونه ای از این جداول است ) و استنتاجهای لازم را بر اساس آنها انجام داده بعد از فازی زدایی ارزش انتخاب هر یک از ساختارها را بدست می آوریم . مناسبترین ساختار برای بازیابی بارها ساختاری است که ارزش بیشتری داشته باشد با انتخاب این ساختار بارها را بازیابی نموده و پخش بار انجام می دهیم . در صورتیکه محدودیتهای الکتریکی نقض نشده باشند روش بازیابی به اکیپ یا اکیپهای مورد نظر گزارش می شود . و در غیر آن ساختار با ارزش کمتر از آن انتخاب می شود .
جدول – 8 نمونه ای از جداول استنتاج

ترکیبهای چند تایی و بازیابی بار توسط چند فیدر :
هر گاه مجموعه ترکیبهای یکتای و دوتائی تهی بوده و یا بعد از کنترل محدودیتهای الکتریکی موجود به یک مجموعه تهی برسیم از ترکیبهای سه تائی و یا بیشتر برای بازیابی بار استفاده می شود . در این ترکیبها نیز همچون ترکیبهای دو تائی برای هر کدام از ساختارها بعد از محاسبه اثر متقابل فیدرها بر هم میزان جریان واقعی قابل انتقال محاسبه می شود و اگر مقدار آن از بارهای بی برق بیشتر بوده باشد ارزش انتخاب آن محاسبه می شود برای محاسبه ارزش انتخاب در ساختارهای سه تائی و بیشتر (همچون ساختارهای دو تائی ) عواملی مانند مجموع ظرفیت آزاد فیدر های مانور تعداد پستهای لازم برای سوئیچینگ مقدار متوسط ولتاژ سکسیونرهای (پستهای ) مانور و زمان تخمینی برای بازیابی بارها توسط اکیپ یا اکیپها مطرح می باشد . تنها تفاوت موجود بین این دو حالت تفاوت موجود در نحوه محاسبه زمان تخمینی برای بازیابی بارها توسط اکیپ یا اکیپها تعریف مقادیر حدی توابع عضویت و تعداد نقاط سوئیچینگ می باشد . به عنوان مثال در بازیابی بار توسط یک ترکیب سه تائی که نیاز به پنج عدد سوئیچینگ دارد پنج حالت مختلف برای وجود و تعداد اکیپها قابل تصور است . بخاطر محدود بودن حداکثر نقاط مانور روی یک فیدر و نیزافزایش تصاعدی زمان بازیابی همرا با افزایش تعدادنقاط مانور در عملیات بازیابی بار مقدار n محدود می باشد بنابراین تعداد زیر سیستمهای خبره مطرح شده محدود خواهد بود بطوریکه در عمل بندرت از ترکیبهای چهارتائی یا بیشتر استفاده می شود .

فلوچارت پیشنهادی برای بازیابی بار
بر اساس آنچه تا حال ذکر شد فلو چارت شکل 10 برای بازیابی بارهای ایزوله از عیب ارائه می شود

شکل (10): فلوچارت عملیات بازیابی بار

شبکه نمونه
به منظور نمایش میزان کارائی روش ارائه شده فیدر محمودیه از پست فوق توزیع نمایشگاه و چهار فیدر مانوری آنرا در نظر می گیریم (شکل 11 )
فرض می کنیم عیبی در فاصله دو پست a1 a2 رخ داده و اطلاعات زیر در دست است :
1 . اطلاعات موردنیاز برای تخمین بار پستها شامل : جریان ابتدای فیدرها ( مطابق جدول 9 ) ظرفیت پستها نوع مصارف پستها میزان بارگیری از پست و …
2. اطلاعات موردنیاز برای پخش بار در فیدرها شامل : نوع و طول هادیها دیاگرام اتصالات شبکه و …
3. اطلاعات موردنیاز در مورد مختصات جغرافیای پستها و اکیپهای مانور ( مطابق شکل 11 E1- E4 , )
با مشخص نمودن فیدرهای مانور و بر اساس اطلاعات موجود از شبکه بار پستها را تخمین زده و پخش بار انجام می دهیم . به کمک اطلاعات حاصل از پخش بار جریان قابل انتقال از سکسیونرهای مانور را بدست می اوریم (جدول 9 ). با توجه به میزان بار خارج از سرویس ( 208.lA ) مشخص است که تنها سکسیونرها SI از فیدر F2 به ظاهر توانایی بارها را داراست . نتایج پخش بار در ساختار جدید (بعد از بازیابی بارها ) نشان می دهد که محدودیت جریان در فیدر نقض شده است ( علت این امر وجود بارهای توان ثابت در شبکه می باشد).لذا باید از ترکیبهای دوتایی استفاده نماییم. اطلاعات مورد نیاز اطلاعات مورد نیاز در مورد ساختار های دو تائی در جدول 10 خلاصه شده است . با انتخاب ساختار S1S4 که بیشترین ارزش را داراست می توانیم بارها را بازیابی نماییم.

شکل( 11): دیاگرام تک خطی و نقشه مانور فیدر محمودیه

جدول – 9 : سکسیو نرهای مانور و اطلاعات فیدر های مانور

جدول -10 : ساختار های دو تائی و ارزش انتخاب آنها

ترکیب S1S2 به خاطر شرط دوم بند 4 یک فیدر بی ارزش می باشد . همچنین در ترکیب S2S4 به خاطر اثر متقابل دو فیدر بر هم میزان بار قابل انتقال به مقدار154,5 آمپر کاهش می یابد و یک ساختار بی ارزش محسوب می شود .

نتیجه گیری و پیشنهادات
در یک شبکه توزیع فاقد کلیدهای کنترل ازدور عدم توجه به موقعیت و تعداد اکیپهای انجام مانور می توانند زمان بازیابی بارها را افزایش دهد. با بکار گیری یک روش بازیابی بار نظیر آنچه در اینجا اشاره شد می توانیم کنترل و مدیریت مناسبی در هدایت اکیپهای انجام مانور اعمال نماییم . کاربرد این روش همراه بایک نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS ) کار آیی آن را افزایش خواهد داد .

منابع
بازیابی بار به کمک سیستمهای خبره در شبکه های توزیع انرژی الکتریکی
جایابی عیب و بازیابی به کمک سیستمهای خبره در شبکه های توزیع انرژی الکتریکی
تجدید آرایش هوشمند به منظور بازیابی بار در شبکه های توزیع

http://www.sabainfo.ir

3


تعداد صفحات : 31 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود