تارا فایل

آشنایی با انواع دکل ها



مقاله:
آشنایی با انواع دکل ها

فهرست:
روش های اندازه گیری مقاومت ویژه و تعمیم آن در مقاومت دکل زمین دو لایه
دکل بی سیم
آشنایی با دکل های مخابراتی
خطر دکل های تلفن همراه به اندازه خطر دکل های رادیو و تلویزیون است
دکل تلفن همراه؛ ابزاری استانداردهای نصب دکل های موبایل
مدرن جهت اندازه گیری میزان باران!
تحقیقات در انگلیس: دکل های موبایل موجب بیماری نمیشوند
قرارداد ساخت دو دکل حفاری خشکی در کشور منعقد شد
استانداردهای نصب دکل های موبایل
منابع

روش های اندازه گیری مقاومت ویژه و تعمیم آن در مقاومت دکل زمین دو لایه
مقاومت زمین یکی از پارامترهای مهم در رشته مهندسی برق می باشد. شناخت مقاومت زمین جهت طراحی شبکه های حفاظتی و الکتریکی پستها، نیروگاهها و همچنین خطوط انتقال مورد استفاده قرار می گیرد. اندازه گیری مقاومت زمین نیز طبیعتا برای شروع مراحل طراحی و یا تست شبکه اجرا شده می باشد. مقاومت زمین نشانه جنس زمین نیز می باشد و اندازه گیری مقاومت ویژه روشی است جهت یافتن معادن، مخازن، آبهای زیرزمینی و شناخت آنها از لحاظ عمق، نوع و نیز گستره آنها. تئوری استفاده از جریانهای الکتریکی جهت کاوشهای زمین شناسی، تئوری قدیمی می باشد که تا عصر حاضر جهت تحقق آن ایده های بسیاری مطرح می شود. استفاده از جریان DC نیز یکی از آن ایده ها می باشد. در این پروژه بدنبال ایده هائی عملی خواهیم بود تا ضمن تحقق آن بتوانیم به یک سیستم دقیق جهت اندازه گیری مقاومت زمین دست یابیم. در این میان شناخت پارامترهای جنبی مانند محدودیتهای عملی و نیز ولتاژهای خودزای زمین از اهمیت ویژه ای برخوردارند. شناخت این پارامترها به لحاظ عوامل بوجودآورنده آنها و نیز چگونگی حل آنها صورت می پذیرد. با حل معادلات لاپلاس در زمین چند لایه و بدست آوردن مقاومت زمین در آنها به روابط کلی دست خواهیم یافت که با کمک آنها مقاومت دکلهای انتقال انرژی نیز محاسبه خواهد شد. این مقاومت در حالات متفاوت برای اتصال تکفاز به زمین مورد بررسی قرار گرفته و در نتیجه روابط جدیدی برای مقاومت دکل در حالتهای دکل یک پایه، دکل چهار پایه، زمین یک لایه، زمین دو لایه، مقاومت دکل با در نظر گرفتن مقاومت ویژه بتن و همچنین ترکیب این حالتها محاسبه خواهد شد. در انتها به روش مقاومت ویژه معادل اشاره خواهد شد که با کمک آن حالتهای فوق با عملیات کمتری محاسبه خواهند شد.

دکل بی سیم
موبنا – مدت مدیدی است که مخالفان فناوری بی سیم و دکل های مخابراتی حرف و حدیث های بسیاری در خصوص تاثیرات منفی میادین الکترومغناطیسی این فناوری زده اند و زمانی که به استهزا گرفته می شوند، دست به دامن مجامع علمی و دلایل متقن می شوند. اکثر مخالفین تلفن همراه، نگران تاثیرات منفی میادین الکترومغناطیسی ایجاد شده بر سلامت انسان در درازمدت هستند؛ میادینی که توسط دکل های مخابراتی ایجاد می شود. آخرین نمونه مشاهده شده آن را می توان در ماجرایی که ماه گذشته اتفاق افتاد، جست: در ساعات اولیه بامداد 14 ژوئیه امسال، یک استرالیایی 45 ساله سوار بر تانک به خیابان های سیدنی رفت و شش دکل مخابراتی را در هم کوبید."پترسون"، کارمند پیشین مخابرات مدعی شد که این دکل های مخابراتی سلامت او را تهدید می کنند. معترضین تلفن همراه در انگلیس و ایرلند شمالی در سالهای اخیر با اره کردن و یا کارهای دیگر، چندین دکل مخابراتی را پایین آورده اند. البته فقط تلفن های همراه نگران کننده نیستند. مقامات "توتنهام" لندن به دنبال تعلیق تمام فناوری های بی سیم در مدارس این منطقه هستند. سال گذشته نیز، "فرد گیلبرت"، دانشمند برجسته و رئیس دانشگاه "لیک هد" اونتاریوی کانادا، استفاده از اینترنت وایرلس را در دانشکده اش منع کرد. گروه هایی در سانفرانسیسکو نیز هم اکنون با "ارت لینک" و "گوگل" بر سر سامانه اینترنت بی سیم شهری در تکاپو هستند.هم اکنون چندین دهه است که نگرانی هایی در خصوص تاثیرات منفی میادین "امواج بسیار کوتاه" ناشی از تجهیزات الکتریکی و خطوط دکل های برق به وجود آمده است. افرادی که در کنار دکل های برق بزرگ زندگی می کنند، بیشتر در معرض این آسیب ها قرار داند و الباقی ممکن است روزانه به مدت کوتاهی از کنار این میادین عبور کنند.
اما در دهه اخیر، شک و تردید درباره مضرات تلفن همراه و دیگر فناوری های بی سیم نیز شدت گرفته است؛ فناوری هایی که به تولید فرکانس های میلیون ها بار بیشتر ولی با قدرت کمتر و به طور ممتد می پردازند.تلفن همراه و یا دیگر دستگاه های بی سیم شما نه تنها این فرکانس های بالا را دریافت می کنند، بلکه برای فرستادن اطلاعات به تولید این فرکانس ها نیز می پردازند. از آنجا که دستگاه همراه به سر و یا بدن شما نزدیک است، میادین ایجاد شده از سوی این دستگاه ها قوی تر از میادین دکل های مخابراتی خیابان هاست. دانشمندان می گویند که بدن ما به طور مداوم به طور عادی پالس های الکتریکی از خود منتشر می کند. این دسته از دانشمندان به همراه منتقدین فناوری بیسیم بر این باورند که سیگنالهای این فناوری نوین، در سیگنال های بدن انسان اختلال ایجاد می کنند. اما صنعت مخابرات که سود هنگفتی از این موضوع می برد (و البته تعداد اندکی از دانشمندان) مصر هستند که انتشار امواج رادیویی هیچ تاثیر منفی بر سلامت انسان ندارند، مگر آنکه شدت کافی را برای وارد شدن به گوشت و ارگانیسم بدن شما را داشته باشند؛ درست به همان نحوی که مایکرویو می تواند گوشت را بپزد. اما جالب تر آنکه وقتی تحقیقات از جانب صنایع صورت می گیرند، نتایج عمدتا از احتمال بسیار کم تاثیرات منفی امواج الکترومغناطیسی مخابراتی بر بدن انسان دارند. هم اکنون بحث در خصوص مضرات فرکانس های بالا نظیر امواج رادیویی بسیار شدت گرفته اند. زمانی که تلفن های همراه رواج پیدا کردند، نگرانی هایی از قبلی آنکه نگاه داشتن این دستگاه به مدت زیاد در کنار سر، می تواند موجب بروز تومور مغزی شود افزایش پیدا کرد.برخی از تحقیقات حاکی از آن هستند که استفاده درازمدت از تلفن های همراه در بروز تومورهای مغزی به نوعی دخیل هستند. برخی دیگر از تحقیقات نیز حاکی از خطرات استفاده کوتاه مدت تلفن همراه برای سلامت انسان دارند. تحقیقات انجام گرفته بر موشهای آزمایشگاهی نشان از آن دارد که امواج منتشره از تلفن همراه موجب اختلال در کارکرد غده تیروئید آنان شده است. اما محققین از کمبود بودجه در آمریکا برای تحقیق درباره تاثیرات امواج الکترومغناطیسی خبر می دهند و آن را یکی از عمده ترین دلایل نرسیدن به پاسخی معقول کننده می دانند. "ماگدا هاواس"، محقق برجسته اظهار داشت: بیشتر تحقیقاتی که صورت می گیرد یا به طور مستقیم و یا غیرمستقیم از جانب صنایع بزرگ انجام می شود و آنها می توانند انتخاب کنند که چه اطلاعاتی را در نزد عموم قرار بدهند. وی افزود: مسلم است که آنان از انتشار نتایجی که به ضررشان باشد اجتناب می ورزند.
آشنایی با دکل های مخابراتی
کاربرد دکلهای مونوپل
این نوع دکلها در با توجه به فضای کمی که اشغال میکنند مد نظر قرار گرفته و در محیط های شهری که زمین از ارزش بالائی برخوردار است استفاده میشود . ظرفیت باربری آنها محدود بوده و در اکثر مواقع تنها برای شبکه موبایل استفاده میشود. این دکلها تنها با جرثقیل نصب میشود بنا بر این در محلی باید نصب شود که امکان حرکت و نصب با جرثقیل وجود داشته باشد .
تعریف دکلهای خودایستا
دکلهای خودایستا اصطلاحاْ به دکلهایی گفته میشود که دارای ۳ یا ۴ پایه بوده و پایه ها با اعضای خرپائی به هم متصل میشوند .
تعریف دکلهای مونوپل
دکلهای مونوپل به دکلهایی گفته میشود که به صورت تک پایه باشد .این دکلها با مقاطع مختلفی ساخته میشود
تعریف دکلهای مهاری
دکلهای مهاری به دکلهایی گفته میشود که بوسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد.

تعیین نوع دکل
دکل های مخابراتی به صورت کلی به دو دسته دکل های مهاری و دکل های خودایستا تقسیم می شوند. دکل های مهاری اغلب بر روی پشت بام نصب می شوند، حال آنکه دکل های خودایستا می بایست بر روی زمین نصب شوند اگر بخواهیم از دکل های استفاده کنیم باید به عواملی همچون طول و عرض و وضعیت پشت بام، نوع پوشش سقف و استحکام و مقاومت آن توجه کافی داشته باشیم.
بر روی ساختمانهائی که پشت بام آنها فضای کافی برای مهار نمودن دکل از سه طرف ندارد و یا سقف با پوشش شیروانی دارند نمی توان دکل نصب نمود.
از سوی دیگر برای نصب دکل های خودایستا، نیاز به فضای باز بیرون از ساختمان است.
دکل های خود ایستا نیاز به فوندانسیون و پایه بسیار مستحکمی دارند.
از سوی دیگر بعد از اینکه پس از بررسی ها مقرر شد ایجاد ارتباط به صورت Wireless ممکن است باید به موارد دیگری پرداخته شود.

دکل فشار قوی
مقره چیست؟
یکی از اجزاء مهم شبکه های فشار قوی ، مقره ها می باشد که بر حسب ولتاژ مورد استفاده و شرایط محیطی از نظر آلودگی و رطوبت ، شکل خاصی به خود می گیرند.یکی از اجزاء مهم شبکه های فشار قوی ، مقره ها می باشد که بر حسب ولتاژ مورد استفاده و شرایط محیطی از نظر آلودگی و رطوبت ، شکل خاصی به خود می گیرند. وظایف مقره ها در شبکه ها را می توان به صورت زیر بیان نمود :تحمل وزن هادی های خطوط انتقال و توزیع برای نگهداری سیم های هوایی روی پایه ها و دکل ها در بدترین شرایط (یعنی موقعی که ضخامت یخ و برف تشکیل شده روی سیم ها در حداکثر مقدار باشد) را داشته باشد و اصولاً باید بتوانند بیشترین نیروهای مکانیکی وارد شده بر ان ها را تحمل کنند. عایق بندی هادی ها و زمین و بین هادی ها با یکدیگر به عهده مقره است. یعنی مقره ها باید از استقامت الکتریکی کافی برخوردار باشند تا بتوانند بین فازهای شبکه و دکل ها که متصل به زمین هستند ایزولاسیون کافی برای تحمل ولتاژ فازها را داشته باشند. استقامت الکتریکی آن ها باید در حدی باشد که در بدترین شرایط (یعنی در حضور رطوبت ، باران ، آلودگی و بروز صاعقه با ولتاژ بالا) دچار شکست کامی الکتریکی نشوند. بنابراین مقره ها باید دارای خصوصیات زیر باشند : استقامت الکتریکی بالا. استقامت مکانیکی بالا.عاری از ناخالصی و حفره های داخلی.استقامت در برابر تغییرات درجه حرارت و عدم تغییر شکل در اثر تغییر دما (با توجه به ضریب انبساط حرارتی که بایستی کم باشد). ضریب اطمینان بالا. ضریب تلفات عایقی کم. در برابر نفوذ آب و آلودگی ها مقاوم باشد.
دکل های BTS
یک هزار دکل مخابراتی تلفن همراه (BTS) در تهران نصب می شود.مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: با توافق شهرداری تهران و شرکت مخابرات ایران، یک هزار دکل مخابراتی تلفن همراه در تهران نصب می شود. حجت ا… ملاصالحی در گفت وگو با ایرنا افزود: از آنجا که اخیرا ارتباط تلفن همراه در تهران به دلیل افزایش مشترکان با اختلالاتی مواجه شده، شهرداری برای رفع مشکل تلفن همراه شهروندان مجوز نصب این دکل ها را صادر کرده است. وی افزود: این دکل ها مربوط به تلفن های همراه "ایرانسل"، "تالیا" و "اپراتور اول تلفن همراه" است. به گفته وی بنابه وعده مسوولان شرکت مخابرات، بامجوزی که ازسوی شهرداری تهران صادر شده و دکل هایی که در مکان های مشخص شده نصب می شود ، مشکل ارتباطی مشترکان تلفن همراه تا سه ماه آینده برطرف خواهد شد. مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با بیان اینکه نصب دکل های مخابراتی (BTS) در پیاده روها و اماکنی که مشکلات ترددی و دیداری برای شهروندان ایجاد کند ممنوع است، تصریح کرد: در توافق اخیر شهرداری با مخابرات این نکته مورد توجه قرار گرفته است. ملاصالحی با بیان اینکه شهرداری برای نصب دکل های مخابراتی در اماکن مجاز محدودیتی ایجاد نمی کند، گفت: شرکت مخابرات و ارتباطات سیار چنانچه درخواست نصب آنتن (BTS) را به ما ارائه کند و محل نصب این آنتن ها، برای شهروندان، مشاغل و تبلیغات مشکلی ایجاد نکند، شهرداری مجوز نصب آنتن را صادر خواهد کرد. به گفته وی، نصب هرگونه دکل و آنتن مخابراتی و ایجاد مانع رو به روی تابلوهای تبلیغاتی با تلویزیون های بزرگ شهری که در اختیار بخش خصوصی است، به لحاظ قانونی امکان پذیر نیست و آنها حق دارند در خصوص نصب دکل های مخابراتی اعتراض کنند. ایرانسل (اپراتور دوم تلفن همراه) هم اکنون در شهر تهران تنها حدود ۱۷۰ آنتن BTS نصب کرده و در مناطقی از جمله شمال تهران از این وسیله انتقال امواج تلفن همراه محروم است که باعث شده پوشش فعلی شبکه آن به ۶۰درصد شهر تهران محدود شود.

خطر دکل های تلفن همراه به اندازه خطر دکل های رادیو و تلویزیون است
آی تی ایران – پرفسور آنتونی بارکر که ظرف 30 سال اخیر به مطالعه در مورد تاثیرات بیولوژیکی میدان های الکترومغناطیسی مشغول بوده، معتقد است خطر دکل های تلفن همراه به اندازه خطرات دکل های رادیویی و تلویزیونی است.به گزارش پایگاه خبری تالیانیوز به نقل از medicalnewstoday ، وی معتقد است اطلاعات نادرستی به آن دسته از افرادی داده شده که مدافع نظریه خطرناک بودن دکل های تلفن همراه هستند. وی که هفته گذشته در دانشگاه Ulster واقع در ایرلند جنوبی سخنرانی می کرد تصریح کرد هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد دکل های تلفن همراه خطرناک تر از دکل های انتقال امواج رایو تلویزیون باشند.
پرفسور باکر می گوید اگر دکل های رادیویی و تلویزیونی به مدت چند دهه بدون دردسر در همسایگی ما به فعالیت خود ادامه داده اند، پس دلیلی وجود ندارد از نصب دکل های تلفن همراه جلوگیری کنیم. نباید فراموش کرد که دکل های تلفن همراه برای انتقال امواج رادیویی هم به کار گرفته می شوند.
دکل تلفن همراه؛ ابزاری مدرن جهت اندازه گیری میزان باران!
دانشمندان می گویند سیگنال های دریافت شده از دکل های تلفن همراه را می توان برای اندازه گیری میزان بارندگی و سنجش الگوهای آن به کار گرفت. به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران ، از خبرگزاری سلام، یک تیم تحقیقاتی با جمع آوری اطلاعات به دست آمده از شبکه های تلفن همراه دریافتند که می توان با استفاده از سیگنالهای دریافتی از دکل های تلفن همراه میزان بارندگی های جوی را تخمین زد. این تیم خاطر نشان کرده اند که این تکنیک بسیار دقیق تر از روشهای مورد استفاده کارشناسان مراکز هواشناسی می باشد. این دانشمندان همچنین بر این باورند که با استفاده از این روش می توانند میزان ریزش برف، تگرگ یا حجم مه را نیز اندازه گیری کنند. پروفسور Hagit Messer-Yaron در این مورد به گزارشگر بی بی سی گفته است: اهمیت این مساله زمانی بیشتر می شود که بدانیم می توان از این طریق از وقوع بارندگی سنگین مطلع شد و بدین وسیله تدابیر امنیتی لازم را اتخاذ کرد. شایان ذکر است که اعضای این تیم تحقیقاتی این موضوع مهم را کشف کرده اند که در برخی شرایط آب و هوایی و به خصوص در هنگام بارندگی از قدرت سیگنالهای الکترومغناطیس کاسته می شود. بنا بر گفته پروفسور Messer-Yaron، هر اندازه که اوضاع جوی در بیرون وخیم تر باشد تصویر دریافتی تلویزیون بدتر خواهد بود. محققان به منظور اندازه گیریهای دقیق تر، داده هایی را که به طور خودکار از چند سایت جمع آوری شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
به گفته این محققان چنانچه شرایط بد جغرافیائی باعث افت میزان سیگنال گردد، یک سیستم اتوماتیک تحلیلگر داده ،آن را تقویت می کند تا مردم بتوانند از تلفن های همراهشان به خوبی استفاده کنند. میزان کاهش قدرت سیگنالها به محققان نشان می دهد که چقدر باران باریده است. لازم به ذکر است که محققان نتایج به دست آمده از شیوه تحقیقاتی نوین را با آمار به دست آمده از طریق شیوه های اندازه گیری سنتی نظیر رادار و یا دستگاه اندازه گیری کننده باران مقایسه کردند و دریافتند که آمار به دست آمده از طریق این سه روش به یکدیگر نزدیک می باشند.
اما با این حال به نظر اینگونه می رسد که اندازه گیری به شیوه جدید از میزان دقت بالاتری نسبت به دیگر شیوه ها برخوردار است.پروفسور Messer-Yaron در ادامه می افزاید: این روش بسیار موفق بوده، زیرا هم دقیق و هم جامع است.
تحقیقات در انگلیس: دکل های موبایل موجب بیماری نمیشوند
تحقیقات در انگلیش نشان داده است که دکل های آنتن موبایل یا امواج الکترونیک موجب بیماری فیزیکی در مردم نمی شود. محققان موسسه محافظت پزشکی انگلیس Britain's Health Protection Agency اعلام کرده اند که هیچ گونه اثبات علمی مبنی بر تاثیر مستقیم احساس نگرانی، سرگیجه یا خستگی بر اثر وجود امواج الکترونیک و یا ابزار GSM و ۳G وجود ندارد.بر اساس گزارش آزمایشات این موسسه که از سال ۲۰۰۵ شروع شده و گزارشات آن چند روز پیش اعلام شده اند، در زمانی که نه محقق و نه اشخاص مورد تحقیق از وجود امواج بی اطلاع بودند، عوارض اعلام شده به سیگنال های موجود ارتباطی نداشتند. شرکت کنندگان احساس بیماری می کردند، اما این بیماری ها مستقل از امواج موبایل بوده اند. این گزارش نتیجه گرفته است که: بنابراین، عوارض فیزیکی و عکس العمل های روانی به نظر ارتباطی با امواج الکترونیکی ندارند."
اینترنت بیسیم بدون نیاز به دکل در تهران
ارائه تجهیزات و سرویسهای اینترنت بیسیم در تهران بدون نیاز به دکل در حالت ایده آل به کاربر اجازه می دهد در فاصله ای حدود 50 کیلومتر بصورت خطی و یا با مقادیر کمتر در حالتی که آنتن مرکزی، مشترک را مستقیم مشاهده نمی کند، خود را به شبکه – اینترنت – متصل نماید.کیفیت و سرعتی که این سیستم به مشتری ارائه می کند باعث شده است تا این تکنولوژی برای استفاده در سرویسهایی مانند VoIP، کنفرانسهای ویدئویی و … بطور همزمان کاربرد داشته باشد
دکل حفاری

دکل حفاری در واقع ابزار اصلی صنعت حفاری کشور است . که مشتری آن وزارت نفت و یا شرکت ملی حفاری ایران می باشد. و بطور کلی به دو دسته خشکی و دریایی تقسیم می شوند.
را میدهند. RIGدکل های حفاری خشکی شامل بخش ها و تجهیزات تشکیل یک کارخانه پرتابل یا قابل حمل به نام
دکل حفاری به صورت چرخشی کار می کند و محصول اصلی آن حفر چاه نفت و گاز می باشد . کارخانه دکل حفاری فقط برای حفر چاه تا زمانی که به نفت برسد مورد نیاز می باشد و زمانی که به نفت یا گاز رسیدیم شیرهای سر چاهی نصب و دکل بایستی به محل جدیدی برای حفر چاه بعدی منتقل شود، به همین خاطر به صورت پرتابل ساخته میشود.
تجهیزات دکل
سازه ی اصلی دکل
2-رانشگر های مکانیکی
3- دستگاه وینچ
4-ژنداتورهای دیزلی مولد برق
5-پمپ های گل حفاری
6-بلوک انتقال
7-لوله های حفاری
8-رشته های حفاری
9-مته های حفاری
10-مخازن گل
11-کابل های حفاری
12-محرکهای اولیه
13-محرک ها
MAST

DRIVER MACHINECAL

DRAWWORKS

DIESEL GENERATOR

MUT POMPS

TRAVELING BLOCK

DRILL PIPE

DRILL STRING ( DRILL COLLARS )

BITS

MUT TINKS

DRILLING LINE

PRIME MOVERS

DRIVERS
از بین تمام تجهیزات فوق الذکرمربوط به پروژه دکل حفاری ، ما فعلا" بخش سازه مکانیکی دستگاه که مهم ترین بخش پروژه می باشد و ایده ی اولیه به روش مهندسی معکوس مورد تحلیل قرار گرفته و سپس با انجام کارهای طراحی و مهندسی ، نقشه های مونتاژی ،زیر مونتاژی و دیتایل های قابل ساخت در کارگاهها را تهیه نموده ایم و با توجه به نیاز صنعت حفاری این محصول در دستور کار شرکت قرار گرفت و پس از تکمیل عملیات مهندسی طرح ، پروژه در خط تولید شرکت جاری شد و با حمد و سپاس خداوند بزرگ با موفقیت ساخته شد.لازم به ذکر است که تهیه کروکی ها در سایت های اطراف اهواز و در زمان پیک گرما یعنی 53 درجه بالای صفر و درمدت
Detail design نقشه ها حدود شش ماه و shop drawing چهار ماه انجام شده است.(شروع اوایل تیر ماه 1384 )
و ساخت آن قریب به 7 ماه به طول انجامیده است.
سازه مکانیکی دکل حفاری شامل 3 بخش اصلی به نامهای :

SUBSTRUCTURE

MAST

CROWN
1- زیر سازه

2- سازه ی فوقانی

3- تاج

و39 بخش فرعی ، 6500 قطعه و 1250 شیت نقشه دیتایل می باشد .
سازه مکانیکی دکل حفاری هم یک سازه است و هم این که از چند مکانیزم چهار لینکی تشکیل شده است . و تمام بخش ها توسط اتصالات پینی به همدیگر متصل می شوند . دکل روی زمین و به صورت افقی توسط تیم عملیا تی مونتاژ می شود و سپس توسط سیستم وینچ بالا کشیده می شود و به صورت عمودی در موقعیتی که قرار است چاه حفر شود قرار می گیرد.
مشخصات فنی پروژه
آن100 متر مربع و ارتفاع کل دکل از سطح زمین تا بالای تاج FLOOR وزن کل سازه 210 تن ، مساحت سطح
54 متر می باشد
این دکل قادر است تا 1000000 پوند نیرو تحمل کند و تا عمق 6000 متری عملیات حفاری انجام دهد.
تمامی آلیاژهای بکار رفته در سازه دکل در داخل کشور قابل تامین می باشند و ارز بری خارجی آن در مقابل قیمت محصول نا چیز می باشد
قیمت تمام شده 3/1 نمونه خارجی
در پایان لازم به یاد آوری است که ساخت دکل حفاری که در انحصار شرکت های بزرگ دنیا از جمله شرکت
آمریکا بوده است . اکنون برای اولین بار در ایران طراحی و در شرکت ماشین سازی اراک ساختهPYRAMID
شده است.
صنعت نفت ما به این محصول نیاز دارد.لذا طراحی و ساخت این محصول در داخل کشور از نظر اقتصادی ، سیاسی ، استراتژیکی ، تکنو لو ژیکی و غیره بسیار اثر گذار بوده و ساخت آن در داخل بسبار مطلوب است.
این محصول را میتوان به کشور های نفت خیز دنیا از جمله کشور های عربی و نفت خیز صادر نمود و میلیاردها دلار ارز وارد کشور کرد . از طرفی در دست داشتن تکنولوژی ساخت دکل حفاری در واقع در دست گرفتن شاهرگ اصلی مملکت عزیزمان ایران ، که همان حفاری نفت و گاز می باشد را به دنبال دارد.
قرارداد ساخت دو دکل حفاری خشکی در کشور منعقد شد قرارداد ساخت دو دستگاه دکل حفاری خشکی امروز یکشنبه (12 اسفند) با حضورمدیران عامل شرکت ملی حفاری ایران و مجتمع صنعتی فجر شیراز منعقد شد.
به گزارش خبرنگار ایران پترونت، مهندس حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، در این مراسم گفت: این دو دکل به پیشرفته ترین فناوری حفاری مجهز و از سیستم Top Drive (سیستم گرداننده فوقانی) برخوردار است، ضمن آن که توانایی حفاری تا عمق 18 هزار فوتی (7 هزار متری) را دارند.وی افزود: طبق این قرارداد، مجتمع صنعتی فجر شیراز متعهد به ساخت و آماده سازی دو دستگاه دکل حفاری "سوپر ریگ" با ارتفاع 152 فوت به مبلغ 35 میلیون دلار ( 24 میلیون یورو) و تحویل در مدت 15 تا 18 ماه می شود.بهمنی، ادامه داد: هم اکنون 54 دستگاه حفاری در نقاط مختلف کشور فعال هستند که از این میزان 50 دستگاه متعلق به شرکت ملی حفاری ایران و چهار دستگاه اجاره ای است که از این چهار دستگاه، سه دستگاه داخلی و تنها یک دستگاه خارجی است.وی، با اشاره به توانمندی و فعالیت های شرکت ملی حفاری ایران در سال های اخیر یادآور شد: طبق برنامه زمانبندی تعیین شده وزارت نفت، شرکت ملی حفاری ایران متعهد به حفاری به میزان 324 هزار و 962 متر بود که در رکوردی تازه این میزان با 4 هزار متر افزایش به 328 هزار و 900 متر رسیده است.مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اعلام کرد: قبلا دستگاه های حفاری 142 فوت ارتفاع داشتند که با ساخت این دو دستگاه ارتفاع دکل ها به 152 فوت افزایش خواهد یافت، همچنین قبلا تمام امکانات حفاری از خارج وارد می شد ؛ اما اکنون با افزایش توانمندی داخل، با وجود امکانات و تحریم های بین المللی، اکثر تجهیزات در داخل ساخته می شود.وی، با اشاره به افزایش توانمندی داخلی در بخش های مختلف ساخت دستگاه های حفاری گفت: هم اکنون سیستم فرمان دکل (اتاق فرمان) و پمپ های گل با استانداردهای بالا به وسیله توانمندان داخلی ساخته می شود.
بهمنی، همچنین به دستگاه های حفاری بخش دریایی اشاره کرد و افزود: بر اساس یک قرارداد بین المللی، پنج دستگاه حفاری دریایی، که سه دستگاه آن اجاره ای و دو دستگاه نیز ساخت داخل است، به ناوگان شرکت ملی حفاری ایران افزوده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: یک دستگاه حفاری دریایی نیز موسوم به دستگاه حفاری شهید مدرس که در دوبی از سوی شرکت ملی حفاری ایران بازسازی شده است، تا پنج ماه آینده در منطقه فارس شمالی نصب خواهد شد.
دکل مونوپل
دکل های مونوپل این شرکت از پایه های چند وجهی تشکیل شده است و اتصالات پایه ها از طریق فلنج ها صورت می پذیرد . استراکچرهای متنوعی جهت آنتن های B.T.S طراحی و تولید شده است که این شرکت جزء اولین شرکتهایی بوده است که استراکچر V-POLE را به صورت متحرک و قابلیت چرخش در 360 درجه و قابل تنظیم در طول دکل طراحی نموده است . سایر استراکچرها منجمله به صورت ستاره از ابداعات این شرکت می باشد . جهت آنتن های X-POLE کمربندهای ویژه ای جهت تنظیم متغیر آن همانند V-POLE طراحی شده است. نردبان با حفاظ و راکفیدرعمودی و افقی و سیستم های برقگیر و چراغ از جمله اقلام جانبی آن می باشند . این شرکت دکل های فوق را از ارتفاع 12 الی 42 متری تولید و اجرا نموده است . قابلیت نصب آنتن پارابولیک GRID و یا SOLID درانتهای دکل و پایین تر را دارا می باشد .

استانداردهای نصب دکل های موبایل
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد: استانداردهای بهداشتی و ایمنی نصب دکل های تلفن همراه با همکاری وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات در حال تدوین است.
مصطفی غفاری در حاشیه کارگاه آموزش بهداشت برتوها در وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: فناوری های نوین از جمله تلفن همراه برای راحتی و زندگی بهتر مردم آمده اند اما اگر استانداردهای بهداشتی و ایمنی آنها رعایت نشود سلامت انسان ها را به خطر می اندازند به همین منظور برای رعایت اصول ایمنی این وسایل نیازمند همکاری بین بخشی دستگاههای مسئول هستیم. وی ادامه داد: نصب دکل های تلفن همراه که امروزه در ایران از سوی شرکت های مختلف دولتی و غیر دولتی در حال گسترش است و در مواقعی حتی در بالای بام خانه های مردم نصب می شوند باید استانداردهای لازم ایمنی را داشته باشند. تاکنون این استانداردها تدوین نشده است اما چندی است با همکاری مسئولان وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات تدوین این استانداردها را شروع کرده ایم. وی گفت: دکل های تلفن همراه باید 3 استاندارد مختلف را رعایت کنند اول استاندارد ایمنی خود دکل است که ضوابط بین المللی مشخصی دارد، دوم استاندارد وزن و توان سازه زیر آن است که باید بتواند وزن دکل را تحمل کند و در صورت وقوع زمین لرزه یا حادثه غیر مترقبه، دکل موجب وقوع حادثه خطر ساز نشود و سوم استاندارد چگالی امواج مغناطیسی است که از دکل ساطع می شود که بررسی های انجام شده تاکنون نشان می دهد که از این نظر دکل های تلفن های همراه استاندارد هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند با این وجود باید بررسی شود. غفاری اضافه کرد: افزایش بیش از حد تعداد دکل های مخابراتی تلفن های همراه ممکن است در آینده برای سلامت مردم خطرساز شود به همین علت پیشنهاد ما به شرکت های مخابراتی این است که در صورت امکان هر چند شرکت مخابراتی به صورت تجمعی دکل های مشترک داشته باشند تا تعداد این دکل ها از حد مجاز بیشتر نشود.

منابع:
www.erc.com

www.mohaghegh.com

29


تعداد صفحات : 32 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود